Крем з сиру

4156ee6d8d4eb79c1ffdaecf3bee8e03 Крем з сиру

Крем з сиру відрізняється приємним кисло-солодким смаком, а також густою соковитою консистенцією. Традиційно його використовують для прошарку тортів з бісквітними, заварними, пісковими і листковими коржами, начинки кошичків, трубочок і еклерів, створення барвистих фруктових десертів.

Завдяки своєму ніжному кисломолочному смаком крем з сиру добре поєднується з усім асортиментом свіжих ягід і фруктів, горіхів, різноманітними сортами м’яких і твердих сирів, алкоголем і сиропами, какао, шоколадом і його похідними, молочними продуктами.

Важко перерахувати всі можливі рецепти виготовлення воздшного сирного ласощі. Нижче зібрані п’ять різних варіантів створення сирного крему для різних випадків.

Крем з сиру «Класичний»

Рецепт з числа найбільш поширених в домашній кухні. Підходить для прошарку бісквітних і млинцевих тортів, начинки пісочних кошиків. За самою простою рецептурою він готується банальним збиванням жирної сметани, цукру і пресованого сиру. Однак, щоб отримати більш густий і пишний крем, процес приготування доведеться трохи ускладнити.

Список інгредієнтів:

  • Сир сухий, жирністю від 9 % — 300 р.
  • Сметана вищої жирності (від 20 %) – 200 р.
  • Згущене молоко – 5 ст. л.
  • Ароматизатор ванільний — 1уп.
  • Цукрова пудра – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:

  • На ніч поставити сметану відціджуватися. Для цього підвісити її в щільно перев’язаною марлевому відрозі над глибокою мискою.
  • Після відціджування в марлі повинна залишитися головка найм’якішого «сиру».
  • Брусок сиру протерти крізь сито, змішати з ванільним ароматизатором, цукровою пудрою і згущеним молоком.
  • Після отримання щільної однорідної суміші, додати до неї сметану.
  • Добре збити масу міксером і поставити в холодильник для охолодження.
  • За бажанням в крем можна додати лимонного соку або цедри.
  • Крем з сиру з йогуртом

    Ніжний крем з натурального йогурту і м’якого сиру. Ідеальний для пирогів типу «чізкейк», листкових тістечок і фруктових десертів. Урізноманітнити смак і заодно пофарбувати крем можна додаванням соків (апельсинового, морквяного, вишневого і т. д.) або пюрированных ягід.

    Дивіться також:  Віденське печиво

    Желатин тут використовується в якості легкого згущувача. Його потрібно брати трохи менше, ніж наведено в інструкції на 1 кг продукту.

    Список інгредієнтів:

    • Сир м’який – 400 р.
    • Сік апельсиновий – 100 мл
    • Йогурт натуральний – 300 р.
    • Цукрова пудра – 2-3 л.
    • Желатин – з розрахунку на 1 кг продукту.

    Спосіб приготування:

  • Нагріти сік на водяній бані і розчинити в ньому трохи желатину.
  • Сир збити з йогуртом і ароматизованої цукровою пудрою, з’єднати з апельсиновим соком і охолодити при кімнатній температурі.
  • Після добре збити віночком і поставити в холодильник до «схоплювання» желатину.
  • Крем з сиру «Заварний»

    Насичений заварний крем для виробів з листкового тіста і різного роду тістечок.

    Список інгредієнтів:

    • Пресований сир – 300 р.
    • Цукрова пудра – 150 р.
    • Вершкове масло – 100 р.
    • Жовток – 1 шт.
    • Ароматизатор ванільний – 1 п.
    • Порошок какао – 1-2 ст. л.
    • Вершки – 150 мл
    • Сметана – 4 ст. л.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л. без гірки.

    Спосіб приготування:

  • Сир протерти крізь велике сито, змішати зі сметаною.
  • Розміщувати в молоці або вершках какао, жовток, пудру і ароматизатори. Розігріти на водяній бані і просіяти туди борошно, потім вкинути шматочок масла.
  • Після загустіння зняти з плити, швидко вилити до сметані і сиру. Збити в пишну масу.
  • Охолодити перед використанням.
  • Крем з сиру, горіхів і ягід

    Розкішний сирний крем з горіхів, чорниці та згущеного молока. Його можна брати в якості основи для фруктових десертів, начиняти їм еклери і готові кошички.

    Список інгредієнтів:

    • М’який сир – 300 р.
    • Варене згущене молоко – 240 р.
    • Горіхи – 70 р.
    • Чорниця свіжа – 100 р.
    • Масло вершкове – 20 р.
    Дивіться також:  Суфле з сметани

    Спосіб приготування:

  • Прожарити і горіхи підсушити. Скласти в чашу блендера, змолоти до стану великої крихти, після чого покласти ложку м’якого вершкового масла і зробити горіхову пасту без крупинок.
  • Чорницю промити, перебрати і пюрировать.
  • М’який сир збити з горіховою пастою, вареним згущеним молоком і чорничним пюре. За смаком додати цукрової пудри і ароматизатора.
  • Охолодити перед використанням.