Кукурудзяна каша на воді

725e290b8cf44f73f03ec1b3752daae8 Кукурудзяна каша на воді

У вигляді зерен кукурудза досить важко перетравлюється шлунково-кишковим трактом і тому її не рекомендують вживати маленьким дітям, літнім і хворим людям. Зовсім інакше справа йде з подрібненою кукурудзою.

Ця крупа яскраво-жовтого кольору апетитна як на смак, так і зовнішній вигляд. З неї можна приготувати не тільки відмінний гарнір, але і смачну ситну кашу. Каші з кукурудзяної крупи мають високу поживну цінність, але при цьому містять відносно мало калорій. Особливо, якщо варити їх не на бульйоні або молоці, а на воді.

Дієтична кукурудзяна каша на воді

Цю кашу можна зварити не тільки з родзинками і горіхами, але і з іншими сухофруктами. Наприклад, з чорносливом чи курагою (для тих, що худнуть), з інжиром або сушеними бананами (для відновлюються після довгої хвороби людей чи атлетів).

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна крупа – 1 чашка (150 р.)
  • Ізюм великий жовтий – 30 р.
  • Горіхи волоські – 30 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Цукор – 50 р.
  • Сіль.

Приготування:

  • Кукурудзяну крупу промити в холодній воді і замочити на півгодини. Потім залити водою. На 150 р. крупи потрібно близько 600-700 мл води. Підсолити кашу.
  • Варити на невеликому вогні близько 30 хвилин, часто помішуючи. За 5 або 8 хвилин до готовності покласти в кашу горіхи, родзинки і цукор.
  • Подавати до столу гарячою, за бажанням присмачивши шматочком вершкового масла.
  • Кукурудзяна каша на воді зі свинячої піджаркою

    На відміну від попереднього рецепту, це блюдо призначене для ситного обіду. Кукурудзяну кашу до піджарки можна подавати як холодної, так і гарячої. При подачі холодної густу кашу викладають невеликим шаром в широкий посуд і дають їй добре охолонути. Вона застигає, її нарізають великими кубиками або шматками, поливають зверху розтопленим салом і викладають м’ясо з цибулею.

    Дивіться також:  Ірландське рагу

    Інгредієнти:

    • Кукурудзяна крупа – 200 р.
    • Свіжа свиняча грудинка – 200 р.
    • Вода – 1 л.
    • Часник – 2 зубчики.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Чорний перець.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Цибулю очистити і нашаткувати товстими кільцями.
  • Кукурудзяну крупу промити і попередньо замочити на 10-15 хвилин в теплій воді. Потім залити до кінця водою і варити на середньому вогні до повної готовності.
  • Свинячу грудинку дуже дрібно нарізати і обсмажити до готовності на сковороді разом з парою зубків часнику. Посолити і приправити за смаком. М’ясо з салом вибрати шумівкою і відкласти в сторону.
  • Залишився жир покласти кільця цибулі і довести їх до золотистого стану, приправивши сушеним кропом і сіллю.
  • Подавати до столу з бажанням, з гарячою або холодною кукурудзяною кашею. Якщо каша подається вже застиглої, то її можна нарізати на великі шматки і також обсмажити на свинячому жирі з прянощами.
  • Як доповнення чудово підійде салат зі свіжих овочів, а також прісний білий хліб, лаваш або коржі.
  • Кукурудзяна каша з сиром

    Для приготування страви потрібно солоний сир. Наприклад, «Фету» або «Сулугуні».

    Інгредієнти:

    • Крупа кукурудзяна – 200 р.
    • Сир «Сулугуні» — 150 р.
    • Сіль.
    • Кукурудзяне борошно – 60 р.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Приготування:

  • Кукурудзяну крупу промити, залити 1 л. води і поставити варитися на середньому вогні, періодично помішуючи. Злегка посолити і приправити її за смаком.
  • За 10 хвилин до готовності частинами всипати кукурудзяне борошно. Ще через 5 хвилин додати порізаний кубиками сир «Сулугуні» і добре все перемішати.
  • Подавати до столу, заправивши кашу шматочком вершкового масла.
  • Кукурудзяна каша на воді з огірками і кропом

    Незвичайне блюдо зі звичайних продуктів. Така каша відмінно підійде до виробів з темних видів м’яса – баранини або яловичини.

    Дивіться також:  Горохова каша в мультиварці

    Інгредієнти:

    • Крупа кукурудзяна – 200 р.
    • Бочкові огірки – 3 шт.
    • Вода – 1 л.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Часник – 3 зубки.
    • Сіль.
    • Чорний перець.

    Приготування:

  • Солоні огірки ошкуріть і якщо вони занадто великі, то і видалити насіння. Нарізати кубиком.
  • Кукурудзяну крупу залити крутим окропом і зварити в’язку кашу. За 5 хвилин до готовності покласти в неї солоні огірки, сушений кріп і кілька розчавлених зубчиків часнику. Досолити і приправити за смаком.
  • Подавати кашу до м’ясних страв разом з житнім хлібом.