Курячі котлети з сиром

94580f0e5b7a3c73d0688df91a77566d Курячі котлети з сиром

Дієтичне куряче м’ясо припадає до смаку далеко не всім. Багато хто вважає його занадто сухим і прісним, але таких естетів легко переконати, запропонувавши їм спробувати просте і смачне блюдо – ніжні курячі котлети з сиром.

Змішана з білим хлібом, салом або маслом навіть позбавлена соків куряча грудка після смаження набуває м’яку консистенцію і приємний смак. Крім хліба, масла та сала, до складу курячого фаршу включають вершки, борошно сухарі, часник з цибулею, морква, зелень. Іноді можуть використовувати навіть гарбуз, рисову і перлову крупи, картоплю, гарбуз або бобові культури.

Сир у страві входить або в сам фарш, або є основною частиною начинки. Для фаршу беруть будь-які види напівтвердих і твердих сирів, в начинці частіше можна зустріти «Моцарелу», плавлені та ропні сирні продукти. Котлети, доповнені сиром, мають надзвичайно апетитний аромат, вершковий присмак і хрустку яскраво-золотисту скориночку.

Як приготувати смачні курячі котлети з сиром, розказано трохи нижче.

Курячі котлети з сиром і часником

Рубані котлети – «коржі» на швидку руку. Фарш за таким рецептом виходить рідким, тому вироби формують не руками, а викладають столовою ложкою на сковороду.

Список інгредієнтів:

  • Куряче м’ясо без кістки (будь-яка частина) – 500 р.
  • Часник – 3-4 зубки.
  • Сушений кріп – 1 ч. л. без гірки.
  • Майонез – 1-2 ст. л.
  • Борошно, манка або сухарі – 1 ст. л. без гірки.
  • Сир – 100 р.
  • Олія для смаження.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо курки крупно порубати ножем. Натерти сир і розтовкти часник із сушеним кропом і сіллю.
  • Змішати м’ясо з сиром, майонезом, борошном (сухарями), товченим часником. Вбити яйце і всипати спеції. Все добре вимісити, щоб не залишилося грудочок борошна. Якщо замість неї використовується манка, то її треба попередньо залити гарячою водою і дати їй трохи розбухнути.
  • Щедро налити масла на сковороду і розігріти його.
  • Викласти фарш ложкою і обсмажити котлети з двох боків до вираженої золотистої скоринки.
  • Відразу подати до столу з гарніром за смаком.
  • Дивіться також:  М'ясо по-французьки з куркою

    Курячі котлети з сирною начинкою

    Великі котлети з начинкою з плавленого сиру і вершкового масла. Вони смажаться в маслі і запікаються в духовій шафі.

    Список інгредієнтів:

    • Куряче м’ясо – 700 р.
    • Сир плавлений – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Комплексна приправа з курячим смаком – 1 ч. л.
    • Часник – 5-6 зубків.
    • Кріп або петрушка сушені – 1-2 ч. л.
    • Сіль.
    • Олія для смаження.
    • Картопля або капуста – 100-150 р.
    • Яйце – 1 шт.
    • Грудинка свиняча свіжа – 200-300 р.
    • Цибулина – 1 шт.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Пропустити крізь м’ясорубку свіжу грудинку з хорошою м’ясним прошарком, куряче м’ясо і цибулину. Додати у фарш тертої картоплі чи капусти.
  • Вимісити в однорідну масу, всипати спецій і вбити яйце.
  • Натерти сир і холодне масло. Розчавити до них часнику, всипати сухих трав, спецій і трохи комплексної курячої приправи. Начинку остудити в холодильнику.
  • Сформувати велику корж розміром з долоню, в центр якої покласти приблизно чайну ложку начинки. З’єднати краї і зробити довгасту котлету.
  • Покласти швом вниз на сковороду з великою кількістю масла. На великому вогні швидко підсмажити до золотистої скоринки і щільно скласти в посуд для запікання.
  • Підлити в неї води або будь-якого рідкого соусу за вибором і поставити на 30-50 хвилин в заздалегідь прогрітий духова шафа.
  • Тушкувати до готовності.
  • Курячі котлети з зеленню, паприкою і сиром

    Незвичайні котлети з курки з розсипом яскравих шматочків паприки на зрізі.

    Список інгредієнтів:

    • Куряче філе – 500 р.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Паприка червона – 1 шт.
    • Білий хліб – 100 р.
    • Сіль.
    • Молоко – 50 мл
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сир – 100 р.
    • Перець.
    • Сухарі панірувальні – 200-300 р.
    Дивіться також:  Шашлик з риби

    Спосіб приготування:

  • Стручок солодкого перцю за допомогою овочечистки звільнити від шкірки, видалити плодоніжку. Натерти сир.
  • Пропустити через м’ясорубку куряче м’ясо, зелень, білий хліб, розмочений в молоці, вершкове масло і солодкий перець.
  • Додати у фарш тертий сир і спеції. Яйце можна не вбивати. Добре вимісити.
  • Сформувати невеликі плоскі котлети. Вмочити їх у яйце і запанірувати сухарями.
  • Обсмажити до готовності в жирі або маслі. Просушити на паперових серветках.
  • Подавати гарячими з будь-яким гарніром за смаком.