Лимонний торт

8b1824730c5763304f2d4744441a72d0 Лимонний торт

Лимонні торти – це широкий спектр найрізноманітніших десертів, які об’єднує використання у складі свіжого лимона і продуктів його переробки (соку, джему, варення, цукатів, цедри і в’ялених кірок, лікеру).

В основній своїй масі смачне частування складається з пишних бісквітних коржів, просочених білковими, олійними, вершковими і заварними кремами з фруктовими, горіховими, шоколадними та ін. наповнювачами. Декорують їх зазвичай помадкою, топленим шоколадом, кремом або мастикою. Обробка може складатися з кондитерського конфетті (посипання), цукатів, шоколадних фігурок, кремових розеток, вафельних, мармеладових і зефирных фігурок і багато чого іншого. У ролі просочення виступає будь-цитрусовий лікер, коньяк або горілка, готовий або свіжовичавлений фруктовий сироп.

Трохи рідше готують лимонні торти у вигляді класичного чізкейк. Роль основи у ньому виконує тонкий шар пісочного тіста, а зверху розміщена ніжна лимонна начинка з вершками, м’яким сиром або сиром. Також є вироби з пишних млинців, пряників і печива.

Кисло-солодкий смак і м’який освіжаючий аромат відмітна особливість лимонних десертів і тортів зокрема. Приємна кислота врівноважує солодкість і жирність інших компонентів, а лимонний запах у поєднанні з шоколадом або ваніллю створює неймовірно красивий букет, який обов’язково оцінять не тільки домочадці, але і найвибагливіші гості.

Лимонний торт з ванільних пряників і печива

Простий рецепт на всі випадки життя. Стане в нагоді в ситуації, коли дуже хочеться солодкого, а бажання йти в магазин і потім щось готувати зовсім не є. Єдиними трудомісткими процесами тут є приготування лимонного сиропу і помадки.

Основа «тіста» — ванільні або шоколадні пряники. Щоб отримати менш солодкий десерт до замісу можна додати крихту з сухого розсипчастого печива.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Пряники – 1 кг.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Цукор – 100 р.

Начинка:

  • Сирний сир – 400 р.
  • Лимони свіжі – 4-6 шт.
  • Цукор – 250 р.
  • Вода – 150 мл
  • Горіхи будь – 50 р.
  • Шоколад гіркий або молочний – 100 р.
  • Масло вершкове – 30-50 р.
Дивіться також:  Десерт бите скло

Спосіб приготування:

  • Лимони ретельно промити з милом, потерши щіткою. Цедру натерти в окрему посуд. Горчащую білу частину викинути. М’якоть розібрати на часточки, дрібно нарізати або пюрировать блендером.
  • Залити 150 мл води і засипати цукром. Проварити до придбання темного відтінку і густої консистенції. Повністю остудити.
  • Пряники натерти або подрібнити в комбайні до стану крихти. Розмішати її з вершковим маслом і за смаком з невеликою часткою цукрового піску. Багато його додавати не потрібно, так як маса сама по собі з цукром, плюс ще буде солодкий сирний крем.
  • М’який сирний сир збити у цукровою пудрою (100-150 г цукру), лимонною цедрою і 20-30 мл свіжовичавленого соку.
  • Часто помішуючи, розтопити на водяній бані шоколад разом з шматочком вершкового масла кімнатної температури. Не допускати потрапляння в суміш вологи, інакше маса може згорнутися.
  • Розділити тісто на велику і маленьку частини. Останню скачати в кулю і розім’яти качалкою по об’єму форми. Повинен вийти корж, повністю закриває дно і утворює бортик від 1 см. заввишки.
  • Далі зробити на підставі гірку, по черзі закладаючи на нього по ложці тіста, крему і повидла. Періодично на великі шматочки робити сіточку з помадки.
  • Після складання гірку залити помадкою і присипати тертими горіхами.
  • Дати настоятися годину-два і винести гостям.
  • Французький лимонний торт

    Невеликий за розмірами тортик з мінімальною кількістю тесту і розкішною лимонної прошарком.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Масло вершкове — 100 г.
    • Крижана вода – 20 мл
    • Борошно пшеничне – 200 р.
    • Цукор – 30 р.
    • Сіль – 2 – 3 щіпки.
    • Яйце куряче – 1 шт.

    Начинка:

    • Яйця курячі — 6 шт.
    • Цукор – 200 р.
    • Лимонна цедра – 3 лимона.
    • Кешью, мигдаль або фундук – 50 р.
    • Лимонний сік – 6 лимонів.
    • Ванільна цукрова пудра – 2-3 ст. л.
    • Сублимированное какао-порошок – 1-2 ст. л.
    • Мармелад у вигляді часточок апельсина і лимона – за бажанням.
    • Вершки вищої жирності – 150 мл
    Дивіться також:  Торт Тіраміссу

    Спосіб приготування:

  • Вершкове масло розтерти з борошном, сіллю і парою ложок цукру. тнЗатем збити разом з яйцем і крижаною водою.
  • Вимісити щільний пластичний шар тіста, оберніть його харчовою ПЕТ плівкою і охолодити в холодильнику протягом 20-30 хвилин.
  • Для приготування начинки практично розтерти в порошок горіхи.
  • Збити в густу щільну піну курячі яйця і цукор, додати горіхи, проціджений сік і цедру свіжого лимона.
  • Через 5 хвилин влити в масу жирні вершки.
  • З кулі розкачати пласт трохи більше, ніж дно форми. Це необхідно для формування бортів, утримують начинку.
  • Розм’якшене тісто знову охолодити (не підморозити) в холодильнику, попередньо нарубав пласт виделкою.
  • Розігріти духовку до 190 градусів і спекти в ньому основу торта. Щоб дно не «пішло хвилями», в формочку можна насипати своєрідні обважнювачі. Наприклад, рисову або гречану крупу, квасолю або горох. Крупу потрібно розміщувати поверх аркуші пергаменту.
  • Через 15-20 хвилин прибрати лист пергаменту і дати пропектися тесту під ним до легкої золотинки.
  • Підсушений корж з високими бортиками дістати з духовки і повільно заповнити лимонно-горіховою начинкою.
  • Жар в печі знизити до м’яких 150-160 градусів і поставити торт при такій температурі протягом 30-40 хвилин.
  • Начинка повинна повністю загуснути і придбати темнуватий відтінок.
  • Охолоджений десерт присипати за смаком сумішшю цукрової пудри і готового какао з ваніліном, цілими скибочками або дрібними кубиками «цитрусового» мармеладу.
  • Лимонний бісквітний торт

    Пишний і смачний торт з мякими бісквітними коржами.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Масло вершкове – 180 р.
    • Борошно пшеничне – 230 р.
    • Лимон свіжий великий – 1 шт.
    • Цукор – 150 р.
    • Розпушувач – по масі на 1,5 кг тіста.
    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    Дивіться також:  Цукерки з дитячої суміші

    Начинка:

    • Масло вершкове – 30 р.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Лимон свіжий – 2 шт.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Коньяк – 2-3 ст. л.

    Оздоблення:

    • Вершки вищої жирності – 100 мл
    • Вафельні квіти.
    • Червоні мармеладні намистини.
    • Шоколад білий – 2 плитки.

    Спосіб приготування:

  • В першу чергу робиться крем для обробки. Його готують на ніч або за добу до потрібного часу.
  • На водяній бані розтопити зламані плитки білого шоколаду. Поступово розвести його киплячими вершками до утворення густої пластичної маси. Можна скористатися блендером з віночками.
  • Готову обробку помістити в окремий посуд, укрити Пет плівкою, щоб запобігти заветривание, і помістити її в холодильник для настоювання.
  • Для бісквітного тіста в чаші блендера збити яйця з цукром. Потім послідовно додати до піні масло, борошно, лимонний сік і цедру, розпушувач.
  • Пінне тісто розлити по змазаним жиром формах і випікати при 180 градусах. Так як таке тісто відмінно підходить, то посуд потрібно заповнювати тістом до половини обсягу.
  • Охолоджений бісквіт розділити на 3 або 4 коржа.
  • Для лимонного крему потрібно змішати в блендері яйця з цукром, потім обережно додати лимонний сік і масло.
  • Просочити коржі коньяком і прошарувати лимонним кремом.
  • Охолоджений ганаш енергійно розмішати і обмазати їм весь торт. На крихітні шматочки крему зміцнити вафельні квіти і мармеладні намистинки всередині них.
  • Для отримання ідеально рівної поверхні торта можна застосувати ПЕТ плівку або розгладження сухим широким ножем, попередньо нагрітим в окропі.