Мексиканський салат

71400544802b7b9989d5fa7d8a9f6efa Мексиканський салат

Мексика – спекотна і пустельна країна латинської Америки, що подарувала нам чимало яскравих і палючих, в прямому сенсі цього слова, страв. Її кухню легко дізнатися по великій кількості кукурудзи, бобів і квасолі, солодкої паприки, помідорів і перцю чилі. Важко знайти яке-небудь блюдо, приготоване без їх участі.

Особливо яскраво любов до автентичних продуктів проявляється в салатах, адже холодні закуски по-мексиканськи – це барвиста суміш свіжих овочів, зернових культур, м’яса або морепродуктів, в обов’язковому порядку щедро приправлена пряною зеленню і свіжим стручком чилі. Такий салатик чудово втамовує перший голод і розігріє інтерес до решти меню.

Основними компонентами є традиційні для південного континенту продукти – будь-які бобові, маїс (солодка кукурудза), цибулю і зелень, гострі приправи і соуси. В різних рецептах до головних інгредієнтів додають паприку, огірки і томати, сири, коріння, крупи і різні види птиці, м’яса і дарів моря. Заправляють салати заливками на основі рослинного масла з гірчицею, порошком або свіжою м’якоттю чилі, тертої зеленню, часником, хріном, соєвим соусом або соусом сальса.

Салат по-мексиканськи з авокадо і томатами черрі

У цьому рецепті з’єднані всі барви веселки – чорна квасоля, ліловий цибулю, ніжна зелень салату, жовті проблиски кукурудзи, помаранчеві та червоні кубики томатів і перців. У переліку інгредієнтів вказана половинка стручка перцю чилі. Цього достатньо для отримання відчутно пекучого страви. Однак перець чилі буває дуже різним за ступенем гостроти, тому його закладку слід варіювати за своїм смаком.

Список інгредієнтів:

  • Томати черрі – 200 р.
  • Квасоля або боби чорні – 100 р.
  • Цукрова кукурудза – 2 ст. л.
  • Цибуля салатний червоний – 1 шт.
  • Стигле Авокадо – 1 шт.
  • Стручок жовтого перцю – 1 шт.
  • Стручок червоного чилі – 0,5 шт.
  • Вінок салату – 300 р.
  • Кінза свіжа – 30 р.
  • Часник – 2 зубки.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль.
  • Запашний або чорний перець.
  • Лимонна цедра.
  • Цукрова пудра або рідкий мед – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 – 50 мл

Спосіб приготування:

  • Очистити плід авокадо і нарізати м’якоть невеликими кубиками, які залити лимонним соком.
  • Кінзу дрібно порубати і чилі. З кукурудзи й квасолі злити воду. Стручок жовтого паприки нашаткувати кубиками, а солодкий цибулю – півкільцями.
  • Помідори розділити на половинки. Салат порвати руками.
  • У салатною мисці з’єднати квасоля, томати, кукурудзу, цибулю, листя салату, авокадо з лимонним соком.
  • Все заправити рослинним маслом, розтертим часником, сіллю і перцем.
  • За смаком підсолодити пудрою або медом, щоб отримати кисло-солодкий салат.
  • Відразу винести гостям.
  • Дивіться також:  Крабовий салат

    Мексиканський салат з грибами

    Салат можна заправляти як майонезом, так і рослинним маслом. Дуже ситне блюдо, яке ідеально підходить для обіду.

    Список інгредієнтів:

    • Червона квасоля – 150 р.
    • Гриби печериці свіжі – 300 р.
    • Кукурудза консервована – 150 р.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Цибуля ріпчаста червоний – 2 шт.
    • Помідори – 2 шт.
    • Цибулю зелений – 100 р.
    • Майонез – 200 р.
    • Сіль.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Перець.
    • Яйце куряче – 2 шт.

    Спосіб приготування:

  • З розетки глив зрізати нижню грубу частину, розібрати на окремі гриби і обсмажити їх на вершковому маслі зі спеціями. Просушити на паперових серветках.
  • Відварити яйця круто і крупно порубати. Червоний солодкий і зелений лук дрібно нашаткувати. Томати нарізати кубиком.
  • З кукурудзи і червоної квасолі ретельно злити маринад. Подрібнити кріп.
  • З’єднати разом всі компоненти салату і заправити майонезом.
  • Для приготування заправки на рослинному маслі. Додати до нього сіль і цукор, прянощі за смаком, трохи гірчиці і лимонного соку, чорного перцю.
  • Повітряний мексиканський салат

    Справжнє задоволення для любителів свіжої зелені у всіх її проявах. Легкість і легкість закуски надає поєднання листових салатів – лоло-россо, фризі і латук (або айсберг, ромен). Його можна заправити ніжним вершковим, сметаною соусами, традиційної заливкою на оливковій олії.

    Список інгредієнтів:

    • Салат лоло-россо – 150 р.
    • Грудка куряча – 200 р.
    • Салат латук листової — 150 р.
    • Паприка червона – 1 стручок.
    • Салат фризі – 150 р.
    • Цибуля ріпчаста солодкий – 1 шт.
    • Кукурудза – 100 р.
    • Червона квасоля або білі боби – 200 р.
    • Часник – 1-2 зубки.
    • Оливкова олія – 50 мл
    • Петрушка або кінза свіжа – 50 р.
    • Сир твердий – 30 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Свіжий чилі – 1 стручок.
    • Винний оцет – 1-2 ст. л.
    • Мед або цукор за смаком.
    • Масло вершкове для смаження – 100 р.
    Дивіться також:  Салат з редискою

    Спосіб приготування:

  • Салат порвати руками на великі шматки. Стручок паприки нарізати кубиками, стручок чилі – тонкими кільцями. Ріпчасту цибулю нашаткувати прозорими півкільцями. Порубати петрушку.
  • Куряче філе нарізати великими брусками і обсмажити в розтопленому вершковому маслі з розтертими зубками часнику. Просушити шматочки на паперових серветках.
  • У цьому ж маслі обсмажити червону квасолю до хрусткої скоринки. Також просушити її на папері.
  • Зробити соус. Змішати оливкову олію з тертим сиром, винним оцтом, сіллю і спеціями.
  • При заправці всі обсмажені компоненти повинні бути теплими, інакше салатна зелень швидко зів’яне і насититься маслом.
  • Заправити салат, за смаком присипати кільцями пекучого чилі, і відразу винести його на стіл.
  • Мексиканський салат з морепродуктами

    Кисло-солодкий овочевий салат з морепродуктів для домашніх свят і романтичних вечерь. У страві бажано використовувати свіжий, а не консервований ананас.

    Список інгредієнтів:

    • Авокадо – 1 шт.
    • Цибуля червоний – 1 шт.
    • Мідії – 150 р.
    • Боби великі або квасоля – 200 р.
    • Креветки – 150 р.
    • Кукурудза – 100 р.
    • Вінок салатного цикорію – 300-400 р.
    • Листовий латук – 100 р.
    • Ананас – 150 р.
    • Стручок чилі.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Петрушка або селера – 50 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Оцет будь – 1-2 ст. л.
    • Цукор.
    • Чорний перець.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Сіль.
    • Імбир в порошку або свіжий – за смаком.
    • Кисло-солодкий соус – 30 мл

    Спосіб приготування:

  • Ананас і авокадо нарізати кубиками. М’якоть авокадо збризнути оцтом і перемішати. Петрушку, стручок чилі і зелений лук дрібно порубати (окремо).
  • Червоний солодкий цибулю нашаткувати півкільцями.
  • Натерти свіжого імбиру і додати розтоплене вершкове масло. Після появи виразного аромату, покласти в сковороду креветки і мідії.
  • Обсмажити їх з сіллю і спеціями. Вибрати шумівкою і відкласти на паперові серветки для просушування.
  • У цьому ж олії обсмажити квасолю до хрускоту. Також просушити.
  • Мідії, квасоля і креветки остудити до кімнатної температури.
  • Листя червоного цикорію нарізати великими квадратами. Латук порвати руками на красиві «гілочки».
  • Зробити соус. Змішати масло, кисло-солодкий соус, рубаний чилі, зелень, цукор, спеції і сіль.
  • Змішати разом кукурудзу, морепродукти, квасоля, ананас, салатну зелень.
  • Заправити соусом і подати до столу.
  • Дивіться також:  Салат Апельсинова долька

    Зелений салат по-мексиканськи з рисом

    Багато зелені в обрамленні кисло-солодкого соусу з додаванням хрусткого болгарського перцю і довгозернистого рису.

    Список інгредієнтів:

    • Лимон – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – 100 р.
    • Болгарський перець – по 0,5 шт. різнокольорових стручка.
    • Селера в черешках – 1 шт.
    • Цибулю зелений – 50 р.
    • Петрушка – 50 р.
    • Суміш сухих трав – 1 ст. л.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Соус сальса – 4 ст. л.
    • Пекінська капуста – 200 р.
    • Перець чилі – 1 шт..
    • Рис довгозерний – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • Відварити рис до готовності в солоній воді. Злити рідину і промити його. Він повинен бути розсипчастим.
  • Болгарський перець нарізати кубиком. Крупно порубати зелений лук, петрушку і вінок пекінської капусти (зелена частина).
  • Стручок перцю чилі нашаткувати кільцями (без зерен), черешок селери – тонкими пластинками.
  • Змішати разом пластинки селери, зерна кукурудзи, рубану зелень і капусту, паприку, кільця перцю чилі.
  • Заправити компоненти салату рослинним маслом, лимонним соком, спеціями і сіллю за смаком.
  • Салат по-мексиканськи з сиром

    Ситне блюдо на сніданок з категорії «за 5 хвилин». Боби або квасолю можна використовувати як в натуральному консервованому вигляді, так і приготувати з них хрусткі снеки, підсмаживши зерна на вершковому маслі і просушивши на паперових рушниках.

    Список інгредієнтів:

    • Огірок свіжий – 12 — шт.
    • Квасоля або боби консервовані – 150 р.
    • Томати свіжі – 3 шт.
    • Сир фета або сулугуні, бринза – 150 р.
    • Кукурудза консервована – 100 р.
    • Будь листовий салат – 300 р.
    • Червоний цибуля – 1 шт.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Оцет винний – 2 ст. л.
    • Часник — 3 зубки.
    • Кріп свіжий – 30 р.
    • Сіль. Перець.

    Спосіб приготування:

  • Нарізати великими кубиками томати, огірки, ропні сир і цибулю.
  • Додати до них зерна цукрової кукурудзи та боби.
  • Заправити соусом з рослинної олії, розтертого часнику і кропу, перцю, оцту і солі.
  • Перед самою подачею додати в закуску порвані руками листя салату і ретельно перемішати.