Млинцеві торти

2a7f750f93c9fc8ddea97789fff6461b Млинцеві торти

Млинцевий торт – чудове кулінарне винахід, залишене нам у спадок нашими бабусями. Солодке любили всі, а придбати розкішний кремовий тортик в ті часи виходило далеко не завжди, ось і радували вони улюблених онучат смачним десертом, створеним на основі найпростіших продуктів.

Перевага млинцевого торта незаперечно. Головною трудністю при готуванні звичайного кондитерського виробу є випічка коржів – основи майбутнього торта. З ними може трапитися все, що завгодно. Вони можуть підгоріти, не піднятися, не пропектися чи вийде занадто щільними або клейкими.

А ось з млинцями все набагато простіше. Всього за пару-трійку «занять» легко освоїти їх випічку, а також приготування самого простого крему для прошарку зможе абсолютно кожна господиня. Такий тортик не забере багато часу. Тому порадувати смачним десертом своїх рідних вийде навіть в самий завантажений робочий день, коли на маленькі кулінарні та життєві радості зовсім немає сил.

Млинцеві торти можуть бути не тільки десертами. Млинці використовуються ще й для приготування других страв. Всім відомий печінковий торт роблять на основі коржів з субпродуктів з прошарком з овочів, грибів, м’яса або сиру. В млинцевих тортах-других стравах принцип такий же. Млинці прослаивают м’ясних, рибних і грибним фаршем, вареними або смаженими овочами, яйцями і горіхами. З’єднуючою ланкою між ними служить сметанний, вершковий або сирний соус, майонез. Такий скромний тортик цілком стане повноцінною заміною комплексного обіду.

Кілька рецептів для домашніх експериментів запропоновано нижче.

Млинцевий торт зі сметанним кремом

Старий добрий торт родом з СРСР. Мало знайдеться тих, хто не пробував бабусин сметанний торт, щедро зверху присипаний тертими волоськими горіхами. Його можна робити як з тонкими млинцями, так і з пишними. Це торт з тонких млинчиків.

Список інгредієнтів:

  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль.
  • Цукор – 1,5 ст. л. тіста.
  • Цукрова пудра – 200-300 р.
  • Сметана жирна – 400 р.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Горіхи волоські – 50 р.
  • Дивіться також:  Печиво «Гусячі лапки»

    Спосіб приготування:

    • У каструлі збити разом пшеничне борошно, молоко, цукор, 50 мл рослинного масла, сіль і курячі яйця. Отримане тісто має литися з ополоника, немов вода або кисіль. Якщо воно більш густа, ніж потрібно, то розбавити його молоком і на всяк випадок вбити ще одне яйце.
    • Розжарити тонку сковорідку, змастити її маслом і випекти тонкі млинці, добре обсмажуючи їх з двох сторін, але, не допускаючи підгоряння.
    • Жирну сметану заздалегідь, за пару годин до початку, підвісити в щільному марлевому відрозі, щоб видалити з неї всю зайву рідину. Отриману сирну масу збити з цукровою пудрою.
    • Кожен млинець прошарувати кремом. Млинці викладати акуратно, щоб вийшов циліндр торта з рівними краями. Верхній шар і боки змастити товстим шаром сметанного крему і присипати стертими в дрібну стружку волоськими горіхами.
    • Зібраному десерту дати постояти в холодильник близько 1,5 годин, щоб всі верстви скрепились і добре просочилися ніжним кремом.

    Шоколадний млинцевий торт з сирно-вершковим кремом

    Розкішний шоколадний тортик з пишних млинці на кефірі. Сирно-вершковий крем можна доповнити будь-якими сухофруктами або горіхами. Сухофрукти потрібно обов’язково розмочити і промити в теплій воді. Для випічки шоколадних млинців можна використовувати простий какао-порошок, готову суміш з сухим молоком для приготування напою або терту плитку молочного шоколаду.

    Нижче представлений рецепт торта з прошарком з чорносливу.

    Список інгредієнтів:

  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Кефір або сметана – 1,5 ст. або 3 ст. л.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 — 3 ст.
  • Масло вершкове – 200 г (100 р. для млинців, 100 р. для смаження).
  • Какао-порошок з молоком – 1 ст. л.
  • Шоколад молочний – 0,5 плитки.
  • М’який сир – 200 р.
  • Вершки вищої жирності – 200 мл
  • Цукрова пудра – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Сіль.
  • Ванілін.
  • Чорнослив – 8-10 шт.
  • Дивіться також:  Малинове варення

    Спосіб приготування:

    • Пакетик вершків заздалегідь покласти в морозильну камеру для охолодження. Чорнослив залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Промити і нарізати на половинки.
    • У глибокій мисці змішати кефір, борошно, соду, 50-80 г. м’якого вершкового масла, цукор, какао-порошок і два курячих яйця. Збити тісто без грудочок.
    • Тонку чавунну сковороду змастити шматочком вершкового масла або сала і випекти пишні шоколадні млинці.
    • Охолоджені натуральні вершки збити в щільну піну і обережно змішати з м’яким сиром. Співвідношення сиру та вершків повинно бути два до одного.
    • На плоску тарілку викласти шоколадний блін, щедро промазати його сирно-вершковим кремом, викласти поверх дві-три половинки розмоченого до м’якості чорносливу і накрити наступним млинцем. Так повторювати, поки не будуть укладені всі компоненти.
    • Отриманий тортик обмазати з усіх боків кремом, обсипати тертим молочним шоколадом. Зверху можна зробити «снігову шапку» з цукровою пудрою з ваніліном.
    • Торт залишити на годину для просочення і подати до столу.

    Млинцевий торт з печінкою і яйцем

    Варіація на тему печінкового торта або ледачих млинчиків з печінковою начинкою. Субпродукти для страви підійдуть будь-які, але краще всього вибрати курячу печінку. Вона не особливо гірчить і швидко готується. Її можна відварити або обсмажити з часником. Аналогічно робиться блюдо з м’ясним фаршем, який повністю обсмажують і з’єднують з будь-якими пасерованими овочами. Начинка виключно з смаженого в маслі фаршу вийде надто важкою і калорійною.

    Для з’єднання шарів підійде майонез в чистому вигляді або його суміш із сметаною. Соус можна урізноманітнювати різними добавками – солодкої паприкою, часником, рубаною зеленню.

    Список інгредієнтів:

  • Яйця курячі – 6 шт. (2 для млинців і 4 для начинки).
  • Дріжджі – 20 р.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Молоко – 300 мл
  • Печінка куряча – 500 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез або сметана – 250 р.
  • Часник – 3-5 зубчиків.
  • Сіль.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Петрушка або кріп свіжі – 50 р.
  • Олія рослинна, топлений жир або сало для смаження
  • Дивіться також:  Пудинг сирний

    Спосіб приготування:

    • У невеликій кількості підігрітого молока (приблизно півсклянки) розвести дріжджі і почекати поки рідина не почне пінитися.
    • До розведених дріжджів вбити два яйця, просіяти пшеничне борошно, долити трохи підігріте (не більше, ніж на 40 градусів, інакше мікроорганізми загинуть) молоко, покласти 100 г м’якого вершкового масла, сіль і трохи цукру. Замісити рідке тісто з щільністю дуже жирної сметани.
    • Дати йому постояти в теплому місці близько півгодини.
    • Розігріти тонку чавунну сковороду, змастити її топленим жиром або салом, налити ополоник тесту і випекти товсті пишні млинці. Якщо вони виходять сухуватими, то при укладанні на тарілку, кожен млинець можна змащувати шматочком масла.
    • Окремо відварити курячу печінку до повної готовності в підсоленій і присмаченою спеціями воді. Моркву і курячі яйця також відварити.
    • Ріпчасту цибулю нашаткувати максимально дрібно і обсмажити в 50 р. вершкового масла до легкого золотистого відтінку. Сковороду не накривати кришкою, щоб з лука пішла зайва рідина, і він не вийшов «пареним».
    • Морква, яйця і крупно натерти печінку. Змішати з ріпчастою цибулею і маслом, в якому він смажився.
    • Майонез і жирну сметану, узяті в рівних частинах, збити в чаші блендера разом з 3-5 часточками свіжого часнику і будь пряною зеленню. Кропом або петрушкою, наприклад. Готовий соус за бажанням, приправити сіллю, спеціями.
    • На велику тарілку викласти пишний млинець, промазати його тонким шаром соусу. Зверху розподілити невелику кількість начинки. Так повторювати до тих пір, поки не будуть укладені всі складові.
    • Зверху млинцевий торт можна обмазати соусом і прикрасити зверху крошеным жовтком.
    • Дати Торту трохи просочитися і подати до столу.