Млинцевий Торт з сьомгою

edf355d7def30fefa61c8f689ffec01f Млинцевий Торт з сьомгою

Млинцевий торт з сьомгою вдало підійде на роль закуски або основної страви. Його готують на прості вечері, сімейні свята і розкішні урочистості. Родзинка торта полягає в тому, що в ньому гармонійно зібрані всі різновиди смаків – злегка солодкуваті млинці, солона майонезна або ніжна вершкова прошарок, пряні трави і солонувата жирна сьомга.

Основою страви служать млинці. Вони можуть бути житніми, кукурудзяним, гречаним або пшеничними, зробленими з борошна змішаної. В залежності від використовуваної начинки їх печуть тонкими або пишними, замешенными на дріжджах, кефірі або соді.

Головним компонентом прошарку є малосольна або копчена сьомга. Зазвичай її поєднують у різних комбінаціях з майонезом, твердим і м’яким сиром, сметаною, свіжої або сушеної зеленню, великим асортиментом овочів і солінь, грибів і морепродуктів.

Щоб зробити у результаті не тільки смачний, але і привабливий зовні млинцевий торт з сьомгою, доведеться потрудитися. Всі млинці для страви повинні бути однакової товщини та розміру, а начинка мати однорідну консистенцію або тонку рівномірну нарізку. При прослаивании млинців важливо добре промащувати їхнього краю, інакше торт вийде «горбатим». Якщо в господарстві є посуд зі знімним днищем для випічки кондитерських виробів, то її можна використовувати для складання торта. Так його боки вийдуть максимально рівними.

Ще один нюанс у приготуванні цієї страви стосується вживання майонезу. Деякі господині додають його багато, помилково роблячи «запас» на просочення, немов у листкових салатах. Так робити не можна, торт вийде дуже жирним і практично неїстівним. Для створення начинки зазвичай достатньо всього пари ложок майонезу, а ще краще замість готового соусу застосовувати його замінники – сметану з зеленню і гірчицею, м’який або плавлений сир зі спеціями і т. д. і т. п.

Нижче наведено кілька цікавих рецептів млинцевого торта з сьомгою для різних випадків.

Млинцевий Торт з сьомгою та сиром

Ніжна закуска з тонких пшеничних млинців з начинкою з слабосоленої риби, сиру і кропу. Так як сьомга за рецептом подрібнюється, то зовсім не обов’язково купувати для страви філе з червоної риби, можна обійтися недорогими пресервами на її основі.

Кількість продуктів вказано в розрахунку на 8-10 порцій.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне для тесту – 50 мл

Начинка:

  • Кмин за бажанням.
  • Масло рослинне для смаження – 50 мл
  • Сьомга слабосолона – 100-150 р.
  • Солоний зерновий сир – 200 р.
  • Сметана – 100-150 р.
  • Часник – 1-2 зубки.
  • Сіль.
  • Сушена або свіжа зелень кропу.
  • Чорний перець.
Дивіться також:  Плов з куркою

Спосіб приготування:

  • В чаші блендера збити разом курячі яйця, пшеничне борошно, молоко, сіль, рослинне масло і цукор до отримання рідкого тіста без грудочок.
  • Розігріти млинцеву сковорідку (блинницу), капнути на неї трохи олії і налити один ополоник тесту. Швидко розподілити його по поверхні.
  • Дати млинцю добре зарум’яниться і повернути на іншу сторону. Спекти близько 10-12 млинців.
  • Солоний сир добре відцідити від вершків, якщо він був у заливці, і помістити в чашу блендера. Туди ж додати товчений з дрібкою солі або кмину часник, зелень кропу, спеції і слабосолону сьомгу.
  • Сметану також відцідити від зайвої вологи, підвісивши на пару годин в марлевому відрозі, і по ложці додати в начинку, стежачи за консистенцією.
  • Після кожної ложки сметани збивати начинку. Коли вона придбає пастоподібний вигляд, спробувати і за смаком додати солі або спецій.
  • Теплі млинці прошарувати тонким шаром рибної начинки. Млинцевий торт можна також масою обмазати зверху і з боків, присипати рубаним кропом.
  • Дати страві настояти півгодини і подати до столу з гарніром зі свіжих овочів.
  • Млинцевий Торт з сьомгою і м’яким сиром

    Це розкішний торт з пишних млинців на дріжджах з начинкою з скибочок сьомги і м’якого вершкового сиру, збитого з корнішонами і зеленню. Сир для закуски можна використовувати типу «Рікотта» або «Almette», тобто будь-який м’який продукт без вираженого солодкого вершкового смаку. Наприклад, з «Маскарпоне» страва вийде зовсім іншим.

    Кількість продуктів вказано в розрахунку на 8-10 порцій.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Дріжджі свіжі – 20-30 р.
    • Цукор – 1,5 ст. л.
    • Сметана – 1 ст. л.
    • Молоко – 500-700 мл
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Сіль.

    Начинка:

    • Сьомга слабосолона – 200 р.
    • Сир «Рікотта» – 300 р.
    • Корнішони – 4-6 шт.
    • Свіжа зелень кропу – 20 р.
    • Свіжа зелень петрушки – 20 р.
    • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Оцет столовий – 1 ст. л.
    • Окріп – 1 ст.

    Спосіб приготування:

  • Трохи підігріти склянку молока (щоб руці було тепло, а не гаряче, інакше дріжджі загинуть). Розвести в ньому цукор, ложку борошна і дріжджі. Поставити в тепле місце і дочекатися, поки суміш не спіниться.
  • Після цього вбити туди два яйця, влити олію і також трохи підігріте молоко, всипати борошно і додати одну-дві ложки сметани. Змішати рідке, але в теж час густе тісто.
  • На млинцеву сковорідку капнути пару крапель олії і вилити на неї ополоник тесту. Розподілити по поверхні і дати добре пропектися з обох сторін.
  • Спекти близько 10-12 пишних і рум’яних млинців.
  • За допомогою овочечистки очистити корнішони від шкірки. Нашатковану дрібно цибулю буквально на хвилину замочити у склянці окропу з ложкою столового оцту. Все добре злити.
  • У чашу блендера покласти очищені корнішони, сир «Рікотта», свіжу зелень і ошпарений цибулю. Збити в однорідну масу.
  • Спробувати і за смаком приправити.
  • Філе сьомги нарізати на тонкі, однакові по товщині пластинки.
  • Пишні млинці прошарувати сирною масою, зверху рівномірно розташувати кілька шматочків риби і накрити наступним млинцем.
  • Так збирати верстви до отримання бажаної висоти закуски. Прикрасити по своєму смаку і помістити в холодильник.
  • Дати Торту настоятися протягом півгодини і подати до столу.
  • Дивіться також:  Капустяні котлети

    Млинцевий Торт з сьомгою, грибами і яйцем

    Дуже ситне страву, зроблену з картопляних млинців з начинкою з малосольною сьомги, смажених грибів і відварених яєць. В якості прошарку використовується майонезний соус або його поєднання зі сметаною в рівних пропорціях. Щоб знизити калорійність торта, замість цього можна використовувати сирний сир.

    Кількість продуктів вказано в розрахунку на 8-10 порцій.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Картопля – 3 шт.
    • Молоко – 300 мл
    • Борошно пшеничне – 1-2 ст.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Цукор – 1-2 ст. л.
    • Сіль.

    Начинка:

    • Сьомга малосольна – 150 р.
    • Яйце куряче – 6 шт.
    • Гливи дрібні – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Часник – 2-3 зубки.
    • Сирний сир – 200 р. або
    • Суміш сметана/майонез (50 на 50) – 150 — 200 р.
    • Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Відварити картоплю і стовкти в пюре.
  • Залити холодним молоком, збити міксером. Після цього додати інші компоненти: яйця, рослинне масло, борошно, сіль, цукор. У гарячу картопляну масу ці інгредієнти вводити не можна – борошно завариться грудочками, а яйця просто згорнуться.
  • Має вийти однорідне тісто з консистенцією густої сметани.
  • На млинцеву сковорідку налити трохи олії і додати ополоник тесту. Дочекатися, поки він добре пропечеться знизу, а зверху не залишиться рідких ділянок. Перевернути і досягти на другій стороні такою ж гарною золотистої скоринки.
  • Спекти 10-12 яскраво-жовтих картопляних млинців.
  • Філе сьомги нарізати тонкими пластинками.
  • Розетки глив розібрати на окремі грибочки, нижню грубу частину зрізати. Особливо великі екземпляри розділити на кілька частин.
  • Розігріти сковороду з вершковим маслом і кинути туди 2-3 дольки часнику, придушені ножем прямо в лушпинні.
  • Дочекатися густого часникового аромату і обсмажити в ароматизованих маслі гриби.
  • Якщо після смаження вони виходять надто жирними, то їх можна просушити на паперовому рушнику.
  • Курячі яйця відварити і натерти на тертці, відклавши в сторону два жовтки для прикраси.
  • На плоску тарілку викласти один млинець і промазати його майонезній або сирної прошарком. Зверху рівномірно розподілити смажені гливи, шматочки рибного філе і терті яйця, накрити другим млинцем і повторити все знову.
  • Так як використовуються великі шматки начинки, то для отримання ідеально рівної торта доведеться проявити акуратність, спеціально закладаючи шматочки наступного шару в «ямки», отримані після накриття попереднього шару.
  • Верх торта також промазати прошарком і присипати крошеными жовтками.
  • Дати страві трохи постояти, прикрасити буквально кількома листочками зелені і подати гостям.
  • Дивіться також:  Шрімп рол

    Млинцевий Торт з сьомгою та ікрою

    Яскрава святкова закуска для особливих випадків або просто для звичайного сімейного обіду або вечері з домашніми «вкусняшка». Для цієї страви підійде як малосольна, так і копчена сьомга. Остання різновид у поєднанні зі свіжими огірками і тонкими солодкими млинцями створює по-справжньому оригінальний смак. Концепція страви створена мотивами японської кухні, а конкретно за аналогією з ролами і суші. По суті, це великий плоский рол без рису та з пшеничними млинцями замість норі.

    Кількість продуктів вказано в розрахунку на 8-10 порцій.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 3-4 ст.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Цукор – 1,5 ст. л.
    • Молоко – 500-600 мл
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Сіль.

    Начинка:

    • Сьомга слабосолона або копчена – 200 р.
    • Сирний сир – 200 р.
    • Огірок свіжий – 3 шт.
    • Лимонна цедра з одного лимона.
    • Ікра натуральна або альгінова – 1 банку.
    • Лук свіжий в пір’ї – 30 р.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • У чаші міксера з’єднати курячі яйця, борошно, рослинне масло, сіль і цукор, молоко. Зробити рідке ллється тісто з вкрапленнями олії.
  • На сковороді-блиннице спекти 10-12 тонких пластичних млинчиків з добре підрум’яненими боками.
  • Огірки ошкуріть і за допомогою овочечистки нарізати на довгі тонкі стрічки. Цибулю дуже дрібно порубати. М’який сир змішати з лимонною цедрою.
  • Перший млинець промазати м’яким сиром. По ньому розташувати довільно пластинки сьомги, стрічки свіжого огірка, присипати рубаним луком і накрити другим млинцем.
  • Все повторити заново, тільки на цей раз замість сьомги використовувати натуральну або альгінову ікру.
  • Зверху тортик також обмазати сиром, прикрасити розсипом ікринок, трояндочкою з сьомги, гілочками зелені, спіраллю огірка і крихтою лимонної цедри.
  • Так як родзинка страви полягає в хрустких свіжих огірках, то цей торт не настоюється, а одразу подається до столу. Інакше стрічки огірка вже через 20 хвилин втратять свою пружність.