Молочна каша в мультиварці

3f6617bbbf006e3953f5f5e30c1005ad Молочна каша в мультиварці

Приготування молочних каш – це захоплююче дійство, що вимагає від кулінара постійної уваги. Варто відволіктися буквально на мить, і йому вже забезпечена прибирання плити, за секунди рясно залитій молочною піною.

Використання сучасних кухонних приладів, таких як мультиварка, допомагає уникнути всіх складнощів, пов’язаних з приготуванням каш. Зберігаються час і нерви господині, адже вже не потрібно відстежувати підступне молоко і контролювати рівень рідини, щоб крупинки не пригоріли до дна посуду.

Закрите простір мультиварки допомагає уникнути несанкціонованих «пагонів» страви, сприяє збереженню поживних речовин і природних ароматів. Вони не зникають, а залишаються в каші, надаючи їй смак ласощів, томленої в російської печі.

Асортимент каш, які можна приготувати в мультиварці, обмежується тільки фантазією господині. У приладі варять молочні страви і повноцінне друге — каші з м’ясом і птицею, овочами і грибами на основі гречки, пшона, рису, перловки, кукурудзяного і пшоняної січки.

У програмі мультиварки завжди записаний режим «каша» або «гасіння». Зазвичай виконання такого режиму займає від 15до 25 хвилин. Цього вистачає, щоб повністю розварити крупу. Однак при створенні страв з декількома видами круп варто враховувати, що вони мають різне час приготування. Наприклад, гречана крупа в мультиварці звариться за 10-15 хвилин, а перлова – за 30-40. Щоб уникнути неприємних сюрпризів, «довгограючі» компоненти краще закладати в чашу в стані напівготовності.

Далі описується, які види молочних каш можна приготувати за допомогою звичайної мультиварки.

Рисова каша з сухофруктами

Класичний дитячий рецепт, добре знайомий, як сучасним дітям, так і дорослим «дитсадівцям».

Список інгредієнтів:

  • Круглозерная рисова крупа – 150 р.
  • Молоко – 800 мл.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Цукор – 50 р.
  • Сіль.
  • Родзинки, чорнослив або курага – 50 р.
Дивіться також:  Гур'євська каша

Спосіб приготування:

  • Промити рис, вибрати нелущене зерна.
  • Чашу мультиварки обмазати шматочком вершкового масла. Вкласти розмочені сухофрукти, рисову крупу, залити молоком, посолити.
  • Встановити програму «Каша» або «Гасіння». Випускний клапан злегка відкрити.
  • Через 10 хвилин з початку програми перевірити рівень рідини в страві. При необхідності, подоїти трохи води, молока.
  • У готову кашу покласти за смаком цукор, вимішати шматочок масла.
  • Накрити кришкою і залишити на 10 хвилин для розподілу ароматів.
  • Перлова каша з сушеним яблуком (грушею)

    З перлової крупи рідко готують молочні каші. Багато в чому на це впливає і тривалість варіння зерна. Молочні каші традиційно роблять на сніданок, на що в середньому йде від 5 до 15 хвилин. Щоб зварити перлову кашу на молоці, навіть з допомогою мультиварки потрібно 30-40 хвилин.

    Нижче дан старовинний рецепт каші з домашніми сухофруктами – «сушкою» з яблук і груш.

    Список інгредієнтів:

    • Перлова крупа – 200 р.
    • Яблуко сушене – 50-100 р.
    • Горіх волоський за бажанням.
    • Молоко – 500 мл
    • Масло вершкове – 70 р.
    • Цукор – 50-100 р.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Кілька разів промити перлову крупу, до зникнення муті. Залити холодною водою і залишити на пару годин.
  • Сушені пластинками яблука або груші промити, ретельно перебрати, видаливши зіпсовані шматочки. Дрібно нарізати.
  • Перекласти в промазану вершковим маслом чашу мультиварки розмочені сухофрукти і промиту крупу. Маслом мають бути промазані всі бортики, для запобігання перекипання молока.
  • Залити молоком, додати цукру і солі.
  • Встановити відповідний режим, додавши до часу приготування ще 10 хвилин.
  • В кінці за смаком заправити олією. Підсолодить.
  • Гречана каша на вершках

    Склад та принцип створення цієї страви мало чим відрізняється від готування звичайної гречаної каші на молоці. Вся різниця лише в тому, що молочні продукти додаються не на початку, а в кінці приготування. Незначна деталь, але змінює смак каші в кращу сторону.

    Дивіться також:  Крем-суп зі шпинату

    Список інгредієнтів:

    • Гречана крупа – 200 р.
    • Масло вершкове – 50-80 р.
    • Цукор – 70-100 р.
    • Сіль – 5-10 р.
    • Вершки 20-25% жирності – 100 мл
    • Вода – 400 мл

    Спосіб приготування:

  • Гречану крупу промити, прибрати нелущене зерна. Скласти в чашу мультиварки, залити водою, посолити і включити стандартну програму для каш або гасіння овочів (10-15 хвилин).
  • Наприкінці варіння перемішати, заправити цукром, великим шматком вершкового масла і залишити в закритому мультиварці для розподілу ароматів.
  • Через 5 хвилин в кашу влити жирні вершки, перемішати і розкласти по порціях.