Молочний коктейль з морозивом

f48f03ba99963d87ffed3b7f506da164 Молочний коктейль з морозивом

Рецепт молочного коктейлю обов’язково прийде на виручку в той момент, коли душа попросить чого-небудь повітряного і солодкого. Звичайно, таке блюдо можна назвати низькокалорійним, але іноді можна себе і побалувати. Якщо ж з’єднати келих коктейлю з хрусткими крекерами або багетом, то таке поєднання цілком може замінити собою повноцінну вечерю.

Справа в тому, що головним компонентом напою є натуральне морозиво. Його готують тільки з високоякісних коров’ячих вершків і масла, які мають у своєму складі багато молочного жиру. Також молоко містить достатню кількість мікроелементів, вітамінів A і D, а також калію і кальцію. У підсумку виходить поживна суміш з легкозасвоюваних білків, жирів і вуглеводів, збагачена есенціальними речовинами. Нерідко її доповнюють свіжими або сушеними фруктами.

Складнощів у приготуванні десерт немає абсолютно ніяких. Все, що потрібно для процесу – хороший міксер з віночками. Рецептів коктейлів з морозивом придумано безліч – з ягодами, соками, фруктами, горіхами та шоколадом, десертним алкоголем, печивом і багатьом іншим.

Кілька найбільш відомих рецептів молочного коктейлю з морозивом представлено нижче.

Молочний коктейль з морозивом і апельсиновим сиропом

Приємний освіжаючий напій з апельсиновою нотою.

Список інгредієнтів:

  • Молоко жирне – 500 мл
  • Морозиво – 300 р.
  • Апельсиновий сироп – 50 мл
  • Апельсин свіжий – 2-3 часточки.
  • Цедра для прикраси.
  • Ванілін в цукрі або кориця – за бажанням.
  • Цукор – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Пломбір м’який помістити в чашу блендера, залити молоком і сиропом і збити в однорідну повітряну масу. У напій можна за смаком додати ванілін або корицю.
  • Розлити коктейль по високих келихах, в кожен з яких кинути кілька шматочків очищеного від плівок апельсина.
  • Зверху молочну пінку присипати цедрою апельсина.
  • Дивіться також:  Варення з ківі

    Бананово-шоколадний коктейль з морозивом

    Улюблені дитячі ласощі. Для нього потрібні банани медової стиглості, тобто, з яскраво-жовтою шкіркою в легку коричневу цяточку.

    Список інгредієнтів:

    • Банани – 2 шт.
    • Молоко – 500 мл
    • Морозиво – 200-300 р.
    • Какао-порошок – 1 ст. л.
    • Цукор – 1-2 ст. л.
    • Ванілін в цукрі – 0,5 уп.

    Спосіб приготування:

  • Всі компоненти коктейлю помістити в чашу блендера і добре збити в однорідну повітряну масу.
  • Розлити по порційним келихах, за бажанням охолодити і подати до столу.
  • Разом з коктейлем гостям можна запропонувати м’яке печиво, вафлі або солодкі крекери.
  • Алкогольний молочний коктейль з морозивом

    Приємний коктейль для дорослих зі знаменитим ірландським лікером.

    Список інгредієнтів:

    • Лікер «Бейліс» — 80 мл
    • Вершки питні (10 %) – 300 мл
    • Морозиво пломбір натуральне – 300-400 р.
    • Цукор або мед за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • М’яке морозиво помістити в чашу блендера. Залити питними вершками і лікером.
  • Ретельно збити, розлити по порційним келихом.
  • За бажанням охолодити, при подачі прикрасити тертим шоколадом.
  • Молочний коктейль з морозивом і абрикосами

    Замість абрикосів можна взяти нектарини або персики. Важливо, щоб фрукти були дуже стиглі і цукристі.

    Список інгредієнтів:

    • Морозиво вершкове – 300 р.
    • Абрикоси – 300 р.
    • Молоко – 400 мл
    • Цукор – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Морозиво розм’якшити при кімнатній температурі. Абрикоси очистити від кісточок і ложкою вибрати м’якоть. Шкурки викинути.
  • Абрикосове пюре, м’яке морозиво, молоко і цукор з’єднати в чаші блендера і збити разом.
  • Розлити по формах, охолодити. За бажанням прикрасити свіжою м’ятою або збитими вершками і подати до столу.
  • Молочний коктейль з морозивом і вишневим соком

    Освіжаючий молочний коктейль з кисло-солодким смаком.

    Дивіться також:  Печиво з гарбуза

    Список інгредієнтів:

    • Молоко жирне – 500 мл
    • Морозиво вершкове натуральне – 350 р.
    • Вишня свіжа – 300 р.
    • Цукор – 2-3 ст. л. або мед.

    Спосіб приготування:

  • Вишні очистити від кісточок і віджати з неї сік.
  • Сік з’єднати з цукром, м’яким морозивом і молоком.
  • Збити міксером в однорідну повітряну масу.
  • За бажанням охолодити. Прикрасити листочками м’яти і подати гостям.