Молочний суп

373aff94a89e24911b379545568d9c7f Молочний суп

Молочний суп – ідеальне блюдо для легкого сніданку або вечері. Воно збалансовано за змістом вуглеводів, білків і жирів і надовго заряджає енергією. Молоко добре поєднується з більшістю існуючих продуктів харчування, тому кулінари сміливо експериментують з ним, створюючи смачні і незвичайні супи на його основі.

Стосовно молочного супу у багатьох людей ще з дитинства склалося не дуже хороша думка. Зазвичай уявляють собі як щось рідке, несмачне і з супротивною білої пінкою зверху. Насправді сучасних рецептів супів на молоці існує величезна кількість і вони дуже далекі за своїм смаком і зовнішнім виглядом від класичного «шкільного» і «дитсадівського» страви. З молоком готують пряні східні і гострі азіатські супи, прості юшки і північну вуха, вишукані перші страви для десертів і багато інші страви.

Суп Варник з зеленою цибулею

Рецепт супу-хвилинки для швидкого приготування сніданку. Його можна зробити як із звичайним ріпчастою цибулею, так і з його зеленими пір’ям, цибулею пореєм або солодкими видами начебто шалот. Зазвичай він подається разом з грінками з житнього хліба або лавашем, прісними коржами.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Молоко нежирне – 1200 мл.
  • Яйця курячі – 4-5 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина.
  • Зелена цибуля – 50 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Вершки жирні – по 50 мл на порцію.
  • Сіль, чорний перець.

Приготування:

  • Молоко розігріти, не допускаючи закипання.
  • Курячі яйця добре збити разом з сіллю і чорним меленим перцем.
  • Тонкою цівкою влити яєчну суміш в гаряче молоко, постійно перемішуючи його віночком.
  • Після того як яйця завариться, всипати в суп дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і зелені пір’я. Посолити, приправити. Додати вершкове масло.
  • Проварити на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого вимкнути.
  • Перед подачею кожну порцію заправити жирними вершками.
  • Подавати з прісними коржами з білого хліба, лавашем або грінками.
  • Дивіться також:  Норвезький суп з сьомги

    Зерновник молочний з грибами

    Дуже ситний суп для щільного вегетаріанського обіду. Молоко для нього підійде саме просте, з мінімальним відсотком жирності. Що стосується грибів, то краще зупиниться на старих добрих боровичках.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Горох колотий – 50-80 р. (половина склянки).
    • Крупа перлова – 150 р. (півтори склянки).
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Гриби білі – 100 р.
    • Ріпчаста або зелена цибуля – 50 р.
    • Молоко нежирне – 400 мл
    • Вода – 800 мл
    • Сіль, спеції за вибором.

    Приготування:

  • Горох і перлову крупу необхідно протягом півтора-двох годин вимочити в холодній воді. Потім промити, залити водою і поставити варитися.
  • Нашатковану цибулю обсмажити в олії до прозорого стану. Білі гриби нашаткувати на тонкі смужки і додати до цибулі. Суміш підсолити і поперчити за смаком, через пару хвилин разом з маслом перекласти в каструлю до крупі. Зелену цибулю можна не обсмажувати, а відразу всипати до страви.
  • Як тільки всі інгредієнти будуть готові, зменшити вогонь і малими порціями влити молоко. Все добре перемішати, спробувати бульйон і при необхідності досолити і приправити за смаком.
  • Після додавання молока дати супу прокипіти буквально п’ять хвилин і зняти каструлю з вогню.
  • Молочний суп – пюре з горіхами і чорносливом

    Досить своєрідне блюдо, яке підійде як для десерту, а якщо його доповнити борошняними виробами, то й для повноцінного сніданку. Горіхи підійдуть будь-які, але краще мигдаль або фундук. Основну густоту супу надає картопляний крохмаль, тому його кількість у страві потрібно варіювати за своїм смаком.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Молоко – 1,2 л.
    • Чорнослив – 200 р.
    • Горіхи – 100 р.
    • Крохмаль – 2 ст. л. без гірки.
    • Мед або цукор за смаком.
    • Сіль.
    • Ванілін.
    • Кориця за бажанням.
    Дивіться також:  Юшка з окунів

    Приготування:

  • Чорнослив добре промити і замочити у воді, якщо він сильно засушен. Горіхи прожарити на сухій сковорідці і ретельно перемолоти на борошно.
  • Молоко поставити грітися на середній вогонь. Як тільки вона закипить, додати в нього сіль, нарізаний чорнослив. Розпустити в молоці пару столових ложок натурального меду.
  • Молочний суп варити на невеликому вогні до готовності чорносливу. Потім за допомогою шумівки вибрати з каструлі приблизно половину звареного чорносливу і, вливши до нього 50 мл гарячого молока, подрібнити до однорідного стану. Отримане пюре повернути в суп.
  • Відразу після додавання в суп черносливового пюре, всипати туди подрібнені горіхи, ванілін і корицю, влити розведений в невеликій кількості холодного молока крохмаль.
  • Після вливання крохмалю, суп необхідно постійно помішувати, контролюючи його густину.
  • В залежності від уподобань, суп можна подавати по-різному. Гарячий суп подають з здобної випічкою або млинцями. Холодне і густе блюдо декорують будь-яким варенням, збитими вершками або морозивом.
  • Молочний суп по-східному

    Смачний солодкий суп на основі кумису і молока.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Молоко – 800 мл.
    • Кумис – 400 мл
    • Інжир сушений – 100 р.
    • Курага – 100 р.
    • Курячий жовток – 1-2 шт.
    • Цукор – 50 р.
    • Ванілін або ванільний цукор.
    • Масло вершкове – 20 г. на порцію.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Заздалегідь замочити в теплій воді інжир і курагу, потім добре промити і нарізати їх великими шматочками
  • На середньому вогні підігріти молоко. Всипати подрібнені інжир і курагу, щіпку солі і варити до готовності. В кінці підсолодити суп за смаком і додати ароматизатори.
  • Гарячий суп змішати з курячим жовтком, після чого влити в нього кумис.
  • Подавати з вершковим маслом і білим хлібом.