М’ясний пудинг

18f43d2219227496455d8647c7f53fa1 Мясний пудинг

М’ясний пудинг – це легке блюдо, приготоване з відвареного м’яса зазвичай з додаванням хліба, яєць і молока. Спочатку воно з’явилося у Великобританії, де користувався досить великою популярністю. Так як для його виробництва потрібно менше м’яса, ніж для інших страв, і воно довше зберігалося.

Багато істориків кулінарії вважають, що м’ясні пудинги стали прообразом знаменитих французьких паштетів. Маститі гурмани запозичили рецепт пудингу, але так як не були привчені до прісної кухні, то швидко урізноманітнювали його складу рідкісними спеціями і пасерованими овочами.

М’ясні пудинги готують з усіх видів м’яса і птиці, а також із субпродуктів, риби і дарів моря. У них практично немає жиру, вони мають надзвичайно м’яку і ніжну консистенцію, тому в українській кухні набули поширення здебільшого як дитячі та дієтичні страви.

Як приготувати смачний м’ясний пудинг, розказано в наведених нижче рецептах.

М’ясний пудинг з яловичини

Ніжне блюдо, яке можна включати в меню дітей з низьким рівнем гемоглобіну. Якщо страва готується на всіх, то м’ясо можна відварити з будь-якими спеціями за смаком.

Список інгредієнтів:

  • Вирізка яловича – 300 р.
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Прісний хліб білий – 100-120 р.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Єдиним шматком відварити м’ясо зі спеціями. Кілька разів перекрутити через дрібну решітку м’ясорубки або просто по шматочках змолоти його в блендері до отримання дрібної однорідної маси.
  • Хліб розмочити в молоці і злегка віджати.
  • Змішати м’ясне пюре з хлібом і жовтком. Збити з сіллю охолоджений білок.
  • Обережно з’єднати дві частини і при необхідності злегка розмісти рештою молоком для отримання густої, але вологої маси.
  • Змастити форми маслом, покласти в нього м’ясну суміш. Її поверхню також змастити олією.
  • Запікати протягом 15-20 хвилин при 200 градусах.
  • Подавати окремо або з гарніром.
  • Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини

    М’ясний пудинг із свинини і мізків

    Ситний пудинг з нежирної свинини і мізків. Ніжні мізки додають страві поживності і «сливочности».

    Список інгредієнтів:

    • Свинина – 300 р.
    • Сухарі панірувальні – 300 р.
    • Мізки – 400 р.
    • Масло вершкове – 70 р.
    • Оцет яблучний – 2 ст. л.
    • Яйце куряче – 6 шт.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Обробити мізки на невеликі шматочки і вимочити в декількох водах. Очистити від плівок і жив. Відварити у підсоленій воді з яблучним оцтом протягом 20-30 хвилин
  • Свинину варити окремо протягом години, знімаючи піну. Спеції додати за смаком.
  • Свинину змолоти в блендері разом з мізками. Повинна вийти блискуча кашкоподібна маса. Якщо вона ще тепла, то остудити.
  • Заправити кашку вершковим маслом, жовтками, мускатним горіхом, перцем, сіллю.
  • Білки сильно охолодити і підбити в дуже щільну піну. Обережно з’єднати їх з основною масою.
  • Форми для запікання змастити олією і щедро присипати сухарями.
  • Викласти пудингову масу.
  • Зверху її змастити маслом і також присипати сухарями.
  • Випікати 30-40 хвилин при 190-200 градусах.
  • М’ясний пудинг з курки з морквою

    Неймовірно м’який і ніжний паштет з приємним солодкуватим смаком. М’ясо для нього бажано брати як темно, так і світле. Тобто, в рівних пропорціях філе з грудки і м’ясо з стегон.

    Список інгредієнтів:

    • Куряче філе – 500 р.
    • Прісний білий хліб – 200 р.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Вершкове масло – 100-150 р.
    • Вершки – 100 мл
    • Яйце куряче – 6 шт.
    • Мускатний горіх.

    Спосіб приготування:

  • Відварити моркву, остудити і натерти на самому дрібному профілі терки.
  • Відварити куряче філе і подрібнити до пюреобразного стану в блендері. Змішати з м’яким маслом, тертою морквою, жовтками і спеціями.
  • Замочити хліб у вершках і також додати до м’яса.
  • Білки сильно охолодити і збити в піну. По частинах змішати з пудинговой масою.
  • Змастити маслом форми, добре обсипати дно і стінки білими сухарями.
  • Заповнити пудингом і випікати при 190 градусах протягом півгодини.