М’ясо по-французьки з помідорами

1524ce2288729811faba729d58712e3d Мясо по французьки з помідорами

М’ясо по-французьки – це лінійка м’ясних страв, що представляють собою відбивну під своєрідною листкової шапкою. Такі вироби мають дуже привабливим зовнішнім виглядом і нерідко готуються в якості головного частування на святковий стіл. Незаперечні переваги страви – швидкість приготування і доступність рецептів.

Неодмінним інгредієнтом м’яса по-французьки є твердий сир, який розплавляючись, пов’язує між собою всі інші компоненти страви. До складу «шапки» можуть входити гриби, томати, солодкий перець і пряна зелень, інші сорти сирів, пасеровані і свіжі овочі, яйця. Для відбивних частіше беруть найбільш м’яке м’ясо – свинину або курятину, значно рідше яловичину або баранину.

М’ясо по-французьки з томатами має свій легко впізнаваний смак. Солодкі томати в поєднанні з солонуватим м’ясом, сиром і кислуватим маринадом створюють приємну кисло-солодку гаму.

Нижче наведено кілька варіантів того, як зробити смачне м’ясо по-французьки зі свіжими помідорами.

М’ясо по-французьки в винному маринаді

Найм’якіше куряче філе в ледь уловимом маринаді з білого вина і пряних трав, запечене з білим сиром, томатом і петрушкою.

Список інгредієнтів:

  • Куряче філе – 3 шт.
  • Вино біле – 1 ст.
  • Сухі трави для птиці – 2 ч. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Моцарелла – 200 р.
  • Помідори черрі – 200 р.
  • Петрушка свіжа – 30 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе розрізати на порційні шматки. Вкрити їх харчовою плівкою і м’яко відбити плоскою частиною дерев’яного молотка.
  • Укласти в ємність разом з дрібно нашаткованим цибулею. Замаринувати білим вином, змішаним з пряними травами, сіллю і перцем.
  • Залишити так на годину.
  • Натерти сир на великому профілі терки.
  • Злити маринад з м’яса, кожну відбивну присипати тонким шаром сиру. Потім розмістити на них кружечки помідорів чері, півкільця маринованої цибулі.
  • Зверху присипати сушеними травами і накрити щільною сирної шапкою.
  • Запекти при 180 градусах до готовності м’яса і овочів.
  • Дивіться також:  Плов з креветками

    М’ясо по-французьки з зеленим соусом

    Нежирна свинина, запечена з томатами і пряним майонезним соусом з зеленню.

    Список інгредієнтів:

    • Стейки шийної частини – 6 шт.
    • Томати – 4 шт.
    • Петрушка – 30 р.
    • Зелена цибуля – 30 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Майонез – 200 р.
    • Перець чорний.
    • Часник – 3 зубки.
    • Сир – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • Злегка відбити шийну частину. Приправити і посолити шматки зі всіх сторін.
  • У блендері в імпульсному режимі збити часник, зелений лук, майонез і петрушку. Поперчити соус.
  • Томати нарізати на товсті гуртки. Краю не знадобляться, тільки соковита сердцевинка.
  • На відбитий шматок м’яса покласти томати, залити їх зеленим соусом і зробити товсту сирну шапку.
  • Запекти відбивні до готовності при 180 градусах.
  • Рублене м’ясо по-французьки з томатами і грибами

    Ситна відбивна з яловичини з смаженими грибочками і шматочками солодких томатів.

    Список інгредієнтів:

    • Вирізка – 500 р.
    • Часник – 6 шт.
    • Томати – 4 шт.
    • Гриби дрібні – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Сир – 200 р.
    • Яйце куряче – 1-2 шт.
    • Майонез – 150 р.
    • Гірчиця – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець чорний.

    Спосіб приготування:

  • Яловичу вирізку порізати топірцями разом з часточками часнику. Рублене м’ясо посолити і приправити перцем. Зліпити з отриманого фаршу товсті коржі і викласти їх на змащений маслом деко.
  • Дрібні гриби цілком обсмажити на вершковому маслі разом з тонко нашаткованою цибулею. Підсушити масу, щоб не було багато жиру.
  • Томати нарізати великим кубиком.
  • На м’ясні коржі покласти гриби з цибулею і свіжі томати.
  • Поверх овочів зробити сітку з майонезу з гірчицею і присипати тертим сиром.
  • Запекти в прогрітому духовій шафі при 180 градусах.
  • Подавати з будь-яким гарніром за бажанням.