Німецьке печиво

fff953276e2255e831d8917b1bc7c24a Німецьке печиво

Німецька кухня щедра на рецепти різної випічки. Серед них зустрічаються розкішні бісквітні рулети, оригінальні торти, запашні пряники та інші вироби. Особливої уваги і навіть поваги заслуговують німецькі печива. В Німеччині це не просто десерт до чашки чаю, часом така випічка подібна твором мистецтва і готується виключно на великі свята – Різдво, Новий Рік і іменини.

Характерними особливостями рецептів німецького печива є велика кількість спецій і смакових інгредієнтів – горіхів, сухофруктів, насіння, цукатів, сушених ягід, варення і меду. Випічка буває солодкою, прісної, пряної і солоною, зробленої з пісочного чи листкового тіста. Готові вироби найчастіше залишають без обробки або прикрашають розписом різнобарвною цукрової глазурі, гіркими шоколадними краплями, крупною сіллю, цільними спеціями. Вживають печиво як десерт до гарячих напоїв, снеки до пива або самостійне блюдо фаст-фуду.

Нижче подано цікаві варіанти випічки по-німецьки.

Печиво для закоханих

Чарівна випічка у вигляді невеликих шоколадних сердечок. Вкритих цукровою глазур’ю.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 300 р.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Імбир мелений – 0,25 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50-70 р.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 250 р.
  • Кардамон мелений – щіпка.
  • Мускатний горіх мелений – щіпка.
  • Молоко – 40 мл
  • Цукор – 100 р.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.

Глазур:

  • Цукрова пудра з ароматизатором – 200 р.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Вода – 3-4 ст. л.

Замість глазурі:

  • Білий шоколад – 100 р.

Спосіб приготування:

  • З’єднати сухі інгредієнти, першої просіяти пшеничне борошно.
  • Олію заздалегідь нарізати дрібними шматочками і скласти в глибокий посуд.
  • Поки масло тане, зварити інвертний цукор. Для цього цукор змішати з 0,25 ч. л. лимонної кислоти (краще менше) або 20 мл лимонного соку, 70-100 мл води.
  • Після розчинення цукру варити сироп близько 5 хвилин. Остудити до температури тіла.
  • Масло змішати з ледь теплим сиропом і молоком. Прогріти на слабкому вогні і знову остудити до температури тіла.
  • Масляну суміш частинами влити до сухих компонентів, ретельно вимішуючи масу.
  • Заготівлю пісочного тіста обернути плівкою (для запобігання утворення скоринки на комі) і відкласти в холодильник на годину.
  • Після розкачати до пласта товщиною в 1 см. Спеціальною формою вирізати з нього невеликі серця.
  • Випекти на аркуші пергаменту при 180 градусах протягом 20-25 хвилин (залежить від вологості тіста). Щоб вироби не деформувалися при випічці, їх можна фігурно проколоти виделкою.
  • Випічку повністю остудити і прикрасити цукровою глазур’ю або топленим шоколадом.
  • Для обробки змішати в пишну масу цукрову пудру, 50 мл холодної води і лимонний сік. Готову глазур наносити на вироби кондитерської пензлем.
  • Розпустити на водяній бані плитку білого шоколаду. Кожне печиво вмочити в гарячу масу до середини.
  • Печиво розкласти поштучно на аркуші пергаменту до повного застигання шоколаду або цукрової глазурі.
  • Дивіться також:  Малинове варення

    Горіхове печиво на меду

    Найпростіший рецепт пісочного печива з горіхами і медом. Готується за півгодини без особливих зусиль. Перед закладкою в тісто будь-які горіхи бажано позбавити від шкірки. З волоськими горіхами це потрібно зробити обов’язково. Сода гаситься оцтом, лимонним соком або кефіром прямо в тесті.

    По цьому ж рецепту готується несолодке печиво. Замість волоських горіхів використовують солоний арахіс чи фісташки. З числа компонентів прибирають мигдалеву есенцію (лікер), цукор, ванільний ароматизатор. До корицю додають кардамон, гвоздику або мускатний горіх. Декорують випічку крупною сіллю, кунжутом або кмином. Меду кладуть всього 1 ст. л.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно пшеничне – 300 р.
    • Мед – 3-4 ст. л.
    • Волоські горіхи (будь-які інші) – 100 р.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Крохмаль пшеничний – 100 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Какао-порошок – 1 ст. л.
    • Масло або маргарин – 100 р.
    • Вода – 40 мл
    • Ванільний ароматизатор – 1 уп.
    • Яйце (або жовток) – 1 шт.
    • Розпушувач на 1 кг тіста або соди з оцтом.
    • Мигдальний лікер або есенція – 20 мл або 6 крапель відповідно.

    Спосіб приготування:

  • Просіяти борошно та інші сипучі компоненти, крім цукру. Змішати з медом, олією і жовтком, усіма спеціями і роздробленими розжареними горіхами. Вимісити однорідне пластичне тісто.
  • У вже готовий ком додати цукор і розмішати так, щоб він рівномірно розподілився по об’єму тіста, залишаючись у формі кристалів.
  • Охолодити тісто в холодильнику під харчовою плівкою. Розкачати в пласт і нарізати на тонкі прямокутники довжиною 10-15 см і товщиною 5.
  • По центру прямокутника зробити вертикальний надріз половину його довжини і протягнути один з кінців шматочка через нього. Вийде гарне вигнуте виріб, аналогічне українським вертунам з листкового тіста.
  • Заготовки можна присипати зверху цукром і змастити яйцем.
  • Запекти при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.
  • Повністю остудити, виклавши поштучно.
  • Дивіться також:  Торт-суфле

    Повітряне печиво з фруктами

    Ніжне хрустке печиво без використання пшеничного борошна.

    Список інгредієнтів:

    • Горіхи – 150 р.
    • Ванільний ароматизатор – 0,5 уп.
    • Цукрова пудра – 200 р.
    • Апельсиновий сік натуральний – 2 ст. л.
    • В’ялені фініки – 150 р.
    • Яєчний білок – 6 шт.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Горіхи прожарити, звільнити від залишків лушпиння і роздрібнити в дрібну крихту.
  • Знову помістити горіхи в сковороду і заглазировать карамеллю. Для цього присипати їх 1-2 ст. л. цукрової пудри і ретельно перемішати, продовжуючи тримати приготування на вогні. Після появи на шматочках горіхів глянцевою карамельної скоринки, просушити отриману суміш на серветках або пергаменті.
  • Білки злити в миску і добре охолодити. З’єднати з апельсиновим соком (можна лимонним) і більшою частиною цукрової пудри до отримання твердої і пишної маси.
  • В’ялені фініки промити, повністю обсушити і дуже дрібно нарізати.
  • Горіхи і фініки поступово додати в білкову масу.
  • Вимісити густе крупнозернисте тісто і ложкою або кондитерським корнетом без насадки порційно викласти його на пергамент.
  • Випікати печиво при 140-150 градусах. Після «фіксації» обсягу, двері духової шафи можна злегка відкрити для випаровування вологи, щоб вироби вийшли особливо хрусткими.
  • Остуджувати печиво прямо в духовій шафі з відчиненими дверцятами. Відразу в гірку складати небажано, так як воно швидко розм’якшиться.
  • Печиво-снеки до пива

    Пісочні рогалики з перцем до теперішнього баварському пива.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно – 300 р.
    • Велика сіль – 1 ч. л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Маргарин – 130 р.
    • Перець чилі – за смаком.
    • Кунжут – 2-3 ст. л.
    • Насіння лляне – 1-2 ст. л. за бажанням.
    • Кмин цілий – 0,25 ч. л.
    • Лимонна цедра з 1 лимона.
    • Молоко – по необхідності.
    • Масло для дека.
    • Розпушувач на 1 кг тіста.
    Дивіться також:  Печиво «Гусячі лапки»

    Спосіб приготування:

  • Лимон вимити з милом, щоб видалити парафіновий консервант. Стерти всю цедру, не захоплюючи білу частину. Відразу змішати з теплим топленим маргарином, щоб не зникли ефірні речовини.
  • Просіяти борошно з крупною сіллю і розпушувачем. З’єднати з маргарином, кунжутом, кмином, чилі і льняним насінням. Вбити яйце.
  • Аналогічно попереднім рецептами, замісити пісочне тісто і дати йому відстояти в холодильнику, попередньо укривши ком плівкою.
  • Охолоджене тісто розкачати в джгути завтовшки до сантиметра. Кожен розрізати на джгутики по 10 см. і згорнути їх у кренделі, закріпивши кінці хрест навхрест.
  • Спекти на пергаменті. 180 градусів протягом 25 хвилин. Відразу дістати з духовки і остудити, не складаючи разом.
  • Ромовое печиво з сухофруктами

    Дуже ситне печиво з розсипчастого тіста.

    Список інгредієнтів:

    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Курага – 50 р.
    • Ароматизатор ванільний – 1 уп.
    • Ананас сушений – 50 р.
    • Ром – 50 мл
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Мед натуральний – 100-150 р.
    • Кешью – 50 р.
    • Соняшник – 50 р.
    • Мигдаль – 50 р.
    • Конфітюр будь – 50 р.
    • Хліб білий черствий – 8-10 шматків або
    • Галети – 1 уп.

    Спосіб приготування:

  • Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді, повністю розмочувати не потрібно. Дрібно порубати, змішати і залити ромом на півгодини.
  • На невеликому вогні розтопити твердий мед і масло. Всипати до нього корицю і подрібнені горіхи. Через хвилину додати ароматизатор, конфітюр і сухофрукти з ромом.
  • Варити протягом 5 хвилин, постійно перемішуючи, щоб уникнути пригорання.
  • Білі сухарі дрібно нарізати і з’єднати з гарячою масою.
  • Повинна сформуватися грубозерниста маса з подрібнених горіхів, шматочків сухофруктів і твердих сухариків, склеєних між собою конфітюром і медом.
  • Викласти основу печива на лист пергаменту завтовшки не більше полусантиметра порційно кружечками або суцільним шаром. Запекти при 190-200 градусах протягом 7-10 хвилин.
  • Остудити в духовій шафі. Якщо заготівля викладалася шаром, то його потрібно розрізати на окремі печива ще гарячим.