Овочевий торт або листковий салат овочевий

305d163e0eb2206f99cd5382f73d7485 Овочевий торт або листковий салат овочевий

Навіть найпростіше блюдо, можна зробити незвичайним, якщо талановито його декорувати і подати до столу. Одним з таких цікавих способів є подання салатів у вигляді овочевого торта. Це не якесь певне блюдо, зібрати таким чином можна будь-який салат, як овочевий, так і м’ясною.

Принадність овочевого торта в тому, що завдяки спеціальній формі, можна рівномірно розподілити шари і добре прошарувати їх соусом. Так зменшується час просочення салату, і всі інгредієнти набувають свій особливий смак. Подібний «тортик» можна красиво нарізати або відразу зробити невеликі порційні «тістечка».

Овочевий торт Вітамінка

Неймовірно просте, смачне і корисне блюдо. Підійде як для вегетаріанської, так і для звичайної пісної кухні.

Інгредієнти:

  • Капуста, квашена з морквою – 200 р.
  • Буряк свіжий – 1-2 шт.
  • Яблуко зелене – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор, сіль – за смаком.
  • Чорний перець.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.

Приготування:

  • Яблуко і свіжий буряк очистити від шкірки, окремо натерти на крупній тертці. Яблуко збризнути оцтом, щоб не потемніло.
  • Відразу приготувати заправку. Змішати рослинне масло, яблучний оцет, цукор, сіль, чорний перець.
  • На плоску тарілку встановити форму для торта без знімного дна. Першим шаром покласти квашену капусту, віджату від розсолу. Потім шар свіжої буряків з соком, тертих яблук.
  • Три шару полити невеликою кількістю соусу і знову повторити викладку капусти, буряків, яблук. Також полити зверху соусом.
  • Не знімаючи форми, залишити в холодильнику мінімум на годину для настоювання.
  • Овочевий торт Вінегрет

    Класичне блюдо в нестандартному виконанні.

    Інгредієнти:

    • Буряк -2 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Яблучний оцет – 1 ст. л.
    • Капуста квашена – 100 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Огірки мариновані – 4 шт.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Гірчиця солодка – 1 ч. л.
    • Цукор – 1 ч. л.
    • Петрушка – пару гілочок.
    Дивіться також:  Вінегрет класичний

    Приготування:

  • Відварити буряк, картоплю і моркву. Очистити і нарізати кубиками однакового розміру.
  • Якщо капуста зроблена довгою соломкою, то нарізати її поменше. Лук нашаткувати півкільцями, а мариновані огірки – тонкою соломкою.
  • Зробити заправку. Для цього змішати яблучний оцет, олію, цукор, сіль, гірчицю.
  • Цибуля обшпарити окропом.
  • На плоске блюдо встановити форму без дна.
  • Викласти овочі шарами, поливаючи заправкою кожен третій шар. По черзі йдуть: картопля, цибуля, морква, капуста квашена, картопля, огірки мариновані, буряк. Зверху присипати рубаною петрушкою.
  • Дати салату настоятися.
  • Овочевий торт Сонечко

    Яскравий сонячний салат для будь-якого часу року.

    Інгредієнти:

    • Буряк – 1 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Яблука кислі – 3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Чорнослив – 100 р.
    • Огірки корнішони мариновані – 4 шт.
    • Яйця курячі – 4 шт.
    • Курага – 100 р.
    • Зелень свіжа – 30 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Натуральний йогурт – 250 р.
    • Гірчиця – 1 ст. л.
    • Часник – півголівки.

    Приготування:

  • Відварити буряк, морква, курячі яйця і картоплю. Очистити і нарізати однаковими кубиками. Сухофрукти замочити в теплій воді, перебрати і дрібно порізати тонкою соломкою.
  • Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки протерти через сито. Білки натерти на крупній тертці.
  • Зробити заправку. Для цього змішати в блендері гірчицю, густий натуральний йогурт, роздавлений часник, сіль і спеції.
  • На плоске блюдо встановити форму і викласти в нього компоненти невеликими шарами. По черзі йдуть: буряк і картопля, чорнослив, морква, огірки, білки, яблука і курага.
  • Йогуртній заправкою прошарувати кожен третій шар.
  • Курагу також змастити соусом і присипати жовтками.
  • Дати страві настоятися протягом години.
  • Овочевий торт з кабачків

    Калорійний тортик для тих, хто не їсть м’яса, але не відмовляє собі в ситному і жирному.

    Дивіться також:  Салат з цвітної капусти

    Інгредієнти:

    • Кабачки молоді – 2 шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Яйця курячі – 2-3 шт.
    • Борошно пшеничне – 2-4 ст. л.
    • Сода – третина ч. л.
    • Вершковий м’який сир або Рікотта – 300 р.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Морква для прикраси.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Масло вершкове – 30 р.

    Приготування:

  • Кабачки очистити від шкірки і натерти на крупній (бурякової) тертці. Змішати з курячими яйцями, пшеничним борошном, м’яким вершковим маслом, содою, сіллю і меленим чорним перцем. Тісто повинне вийти з консистенцією густої сметани.
  • На добре розпеченій тонкої чавунній сковорідці спекти тонкі млинці.
  • М’який сир збити в чаші блендера разом з часником і свіжим кропом.
  • Остиглі кабачкові млинці промазати зеленим сиром. Аналогічно тонким шаром обмазати торт з боків і зверху.
  • За бажанням, декорувати салат трояндочками з вареної моркви або тертими вареними яйцями.
  • Торт Маки

    Смачний легкий салат з сиром і оригінальною декорацією. Для страви потрібно підібрати витриманий жовтий сир з гоструватим смаком.

    Інгредієнти:

    • Сир – 200 — 300 р.
    • Томати-вершки червоні – 3 шт.
    • Цибуля зелена пером – 50 р.
    • Яйця курячі – 4 шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Сметана жирна – 300 р.
    • Морква – 3 шт.
    • Картопля – 3 шт.
    • Горіхи волоські – 100 р.
    • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
    • Масло вершкове – 30 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Часник – 4 зубки.
    • Зелень петрушки – 30 р.

    Приготування:

  • Волоські горіхи залити окропом. Коли відійде лушпиння, просушити на паперовому рушнику і прожарити на сухій сковорідці.
  • Сир і моркву натерти на дрібній тертці. Відварити картоплю.
  • У моркви віджати сік, змішати її з двома яйцями і парою ложок пшеничного борошна. Посолити і приправити за смаком. Спекти 2-3 тонких млинчика.
  • Картопля пюрировать. Змішати з м’яким вершковим маслом, спеціями та сіллю, парою ложок пшеничного борошна. Спекти 2-3 тонкі коржі.
  • Збити в блендері волоські горіхи, часник, сметану, петрушку і зелений лук, залишивши декілька пір’їнок і гілочок для прикраси. Всипати тертий сир.
  • На плоске блюдо викласти морквяний блін, промазати сметанною заправкою з травами і горіхами, викласти зверху картопляний млинець, знову прошарувати.
  • Зібраний торт промазати заправкою зверху і з боків. З усіх боків щедро «запанірувати» тертим сиром.
  • З томатів-вершків зробити пелюстки маків. З пелюсточок, пір’їнок зеленої цибулі і гілочок петрушки зібрати «маки».
  • Дати настоятися в холодильнику не менше однієї години.