Печінковий Торт

aa6a7ce880d0c5dd3d161d75abcc21c8 Печінковий Торт

Печінковий торт — геніальний винахід наших бабусь і мам, які створили з простих «пролетарських» продуктів справжній кулінарний шедевр. У чистому вигляді печінка подобається далеко не всім, натомість у вигляді апетитного торта з соковитою прошарком з тушкованих овочів перед нею рідко хто встоїть.

Печінка не люблять за специфічний смак і аромат, але в складі другої страви вони практично повністю гасяться, залишаючи в загальній гаммі лише пікантну ноту. В кінцевому підсумку букет ефектною закуски виходить дуже ніжним, а текстура — м’якою.

Найпростіший печінковий торт складається з м’ясних коржів на молоці, борошні та яйці, прослоенних пасерованою цибулею і морквою. В інших рецептах в числі компонентів зустрічаються сир, курячі яйця, горіхи, зелень, стручки солодкої паприки, гриби.

Подають торт у холодному, іноді у гарячому вигляді, однак перед виносом до столу, йому потрібно дати настоятися приблизно близько години з моменту складання.

Звичайний печінковий торт

Назва говорить сама за себе – нічого зайвого, тільки традиційні компоненти. Закладка наведена в розрахунку на 8 порцій.

Список інгредієнтів:

Печінкові млинці:

  • Будь-який вид печінки – 500 р.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Молоко нежирне – 300 мл
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Масло рослинне – 50 мл

Начинка:

  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль.
  • Майонез – 100 р.
  • Чорний перець.

Декорація:

  • Майонез – 100 р.
  • Зелень.
  • Білок і жовток.

Спосіб приготування:

  • Субпродукт очистити від жил і плівок і разом з цибулинами пропустити через м’ясорубку.
  • Отримане пюре розвести молоком, всипати борошно і спеції, вбити яйця. Замісити рідке тісто, дати йому підійти близько півгодини, і посмажити 5-6 тонких млинців.
  • Пасерувати дрібно нашатковану цибулю і моркву до м’якості.
  • Кожен печінковий млинець промазати майонезом, зверху викласти трохи овочів.
  • Зібраний торт також злегка обмазати майонезом, декоративно присипати тертим білком, жовтком і зеленню.
  • Дивіться також:  Спагетті з морепродуктами

    Печінковий торт з курячої печінки і рису

    Ніжне друге страву з курячої печінки, рису, моркви та горошку. Для торта потрібен разваристый круглий рис. Начинку можна зробити як із консервованих овочів, так і з свіжих. Перелік продуктів дано в розрахунку на 8 порцій.

    Список інгредієнтів:

    Печінкові млинці:

    • Печінка куряча без сердець – 500 р.
    • Рис круглий – 100 р.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Борошно пшеничне – за необхідності.
    • Молоко – 200 мл
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Масло рослинне – 50 мл

    Начинка варіант 1:

    • Часник – 3 зубки.
    • Кріп сушений.
    • Морква – 3 шт.
    • Горошок зелений – 250 р.
    • Спеції за смаком.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Майонез – 100 р.

    Начинка варіант 2:

    • М’який сирний сир – 400 р.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Кріп – 50 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Солоні огірки – 1-2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Відварити рис у підсоленій воді до готовності. Пропустити через м’ясорубку разом з курячою печінкою. Вбити яйця і приправити.
  • Розвести молоком до в’язкої консистенції. При необхідності досипати пшеничного борошна.
  • З густоватого, але ллється тіста спекти печінкові млинці.
  • Розтопити на сковороді вершкове масло, додати розтерті часточки часнику і в цієї ароматної суміші обсмажити натерту моркву і зелений горошок. Посолити і приправити.
  • За другим варіантом м’який сирний сир змішати з товченим часником, розтертої зеленню кропу і подрібненими в блендері солоними огірками (з віджатим зайвим соком). За смаком начинку приправити спеціями і сіллю.
  • Прошарувати коржі майонезом і начинкою, дати просочитися.
  • Перед подачею за бажанням прикрасити зеленню.
  • Рубаний печінковий торт з яловичої печінки

    На смак цей торт сильно відрізняється від своїх «родичів». Справа в тому, що для тесту береться вже відварена або обсмажена печінка, натерта на крупній тертці. Із-за повторної термічної обробки субпродукт буде мати менш виражений смак. Найкраще його готувати порційно, роблячи скоріше не торт, а тришарові «тістечка».

    Дивіться також:  Ростбіф з яловичини

    Перелік компонентів дано в розрахунку на 10 порцій.

    Список інгредієнтів:

    Коржі печінкові:

    • Печінка яловича – 600 р.
    • Манна крупа – 50 р.
    • Яйця курячі – 4 шт.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Булка черства прісна – 300 р.
    • Молоко – 100 мл
    • Сіль.
    • Спеції.

    Начинка варіант 1:

    • Майонез – 200 р.
    • Опеньки свіжі – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 400 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Часник – 3 зубки.

    Начинка варіант 2:

    • Майонез – 200 р.
    • Хрін свіжонатертий – 1-2 ч. л.
    • Філе куряче -500 р.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Петрушка – 50 р.
    • Сіль.
    • Спеції.

    Спосіб приготування:

  • Яловичу печінку розділити на кілька великих шматків і відварити зі спеціями. Очистити від плівок і натерти на крупній тертці.
  • Змішати з манною крупою, тертою цибулею, теплим молоком і курячими яйцями. Дати настоятися, щоб крупа ввібрала в себе всю вологу.
  • В отриману щільну масу покласти черству прісну булку, нарізану тонкими брусочками, і м’яке вершкове масло. Посолити і приправити. Добре перемішати і вимісити вручну до максимально однорідної консистенції.
  • Розігріти сковороду і посмажити на ній невеликі печінкові коржі. Якщо для смаження використовувалося занадто багато жиру, то заготовки «тістечок» можна просушити на паперовій серветці.
  • До залишився жиру доповісти хороший шматок вершкового масла, розтопити і до золотавості пасерувати цибулю, нашатковану дрібним кубиком. Покласти опеньки і потертий часник. Тушкувати до готовності.
  • За другим варіантом куряче філе довго варять зі спеціями, потім розбирають на волокна або тонко ріжуть, змішують з товченим часником, дрібно порізаної петрушкою, тертим хріном і майонезом (сметаною).
  • На невеликий коржик намазати чайну ложку майонезу і викласти трохи начинки, зверху помістити другий коржик, знову начинку і завершальний третій шар.
  • За бажанням прикрасити торт сметаною, зеленню або будь-яким соусом.
  • Дати настоятися перед винесенням на стіл.