Печиво «Гусячі лапки»

3e8f7f862e945ed8699533ece352470e Печиво «Гусячі лапки»

Печиво «Гусячі лапки» — простий рецепт домашньої випічки, таїть у собі радісні спогади з дитинства. Ніжне і м’яке печиво, покрита глянсовою хрусткою скоринкою з наполовину розплавлених крупинок цукру, добре знайоме кожному дитині, хоча б раз побував в гостях у улюбленої бабусі.

Повсюдну затребуваність рецепту «гусячих лапок» легко зрозуміти, що для цього достатньо просто його прочитати. Мінімальна кількість недорогих інгредієнтів, легка технологія замісу тіста і ліплення виробів, швидка випічка і на виході – красиве і апетитне печиво.

Тісто замішують на сметані або сирі, додаючи в якості розпушувача негашене соду. Для отримання кремових виробів в основу додають м’яке і тепле вершкове масло, а для випічки листкового печива всипають масляну стружку з добре промороженного шматочка.

Тісту дають відлежатися в холодильнику, розгортають і нарізають на круги або квадрати. Одну з сторін повністю обсипають цукром, складають пластинку тесту навпіл і на цей раз «панірують» тільки одну половину. Знову складають навпіл і обсипають кристалами цукру всю поверхню шматочка. В результаті повинен вийти чотиришаровий трикутник або частка з округлим краєм, між шарами якого знаходиться цукор.

Випікають вироби в різних температурних умовах. Спочатку деко з печивом ставлять у добре прогрітий духова шафа, де тримається температура 180 градусів. Як тільки печиво повністю підніметься, знижують жар приблизно на 20 градусів і готують 10 хвилин до підрум’янення поверхні.

За якими рецептами можна зробити печиво «Гусячі лапки» розказано трохи нижче.

Печиво на сметані

М’яке печиво з повітряним тестом.

Список інгредієнтів:

  • Сметана – 250 р.
  • Масло – 150 р.
  • Борошно – 300-350 р.
  • Цукор – 150 р.
  • Сіль.
  • Ароматизатори за бажанням.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль.
Дивіться також:  Молочний коктейль з морозивом

Спосіб приготування:

  • Змішати сметану, цукор і сіль. Всипати половину борошна і замісити рідке тісто.
  • Додати м’якого вершкового масла, яєць, всипати соди і поступово додати решту борошна, контролюючи консистенцію тесту.
  • Воно повинно бути пластичним і повітряним, не крутим.
  • Обернути вимішене тісто плівкою і поставити на годину в холодильник для застигання масла.
  • Охолоджену заготівлю розкачати і нарізати на квадрати або гуртки невеликого розміру. Згорнути і обваляти в цукрі, як показано вище.
  • Вироби укласти на лист пергаменту подалі один від одного, так як при випіканні вони збільшуються в розмірі.
  • Запекти до хрусткої скоринки при стандартних налаштуваннях.
  • «Гусячі лапки» з сиром

    Пишність тесту в запропонованому рецепті багато в чому залежить від сиру. Чим нижче його вологість, тим більше повітряної виходить маса. Оптимальний варіант для тіста – свіжий зернистий сир, пару раз протертий крізь сито або збитий блендером.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 100 г.
    • Борошно пшеничне – 400 р.
    • Яйце – 1 шт.
    • Цукор – 150 р.
    • Ванілін.
    • Пудра цукрова – 100 р.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Шматочок масла масою 100-150 р. заморозити до кам’яного стану і натерти на дрібній профілі терки.
  • Не даючи олійною стружці розморозитися, змішати з повітряним протертим сиром, жирної сметаною і цукром.
  • Вбити яйце, додати соду і ретельно перемішати, розподіляючи розпушувач в тесті.
  • В основу порціями всипати пшеничне борошно. Відкатати тісто на дошці, обернути плівкою і покласти в холодильник.
  • Охолоджене тісто розкачати, нарізати на квадрати або гуртки.
  • Аналогічно попереднім рецептами, згорнути, пересипаючи цукром.
  • Розкласти на деку на аркуші пергаменту, дати підійти 10-15 хвилин і випікаємо 10 хвилин при 180 градусах і 20 при 160 С.
  • Духова шафа потрібно обов’язково прогріти.
  • Дивіться також:  Торт-суфле

    Печиво «Гусячі лапки» з мармеладом

    Дитячий рецепт випічки на швидку руку. Начинка підходить будь – цілі роки з варення, шматочки цукатів, покупної мармелад в цукрі. Замість ванільного ароматизатора – розчинного какао порошок для приготування молочних напоїв.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно – 250 р.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Мармелад штучний в цукрі – 10-15 шт.
    • Какао-напій дитячий – 70 р.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Сир в зернах – 150 р.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль.
    • Сметана – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • Розтерти сир в повітряну масу, змішати зі сметаною, солодким порошком какао і цукром.
  • Вбити яйце, поступово додати масло і борошно. Вимісити пластичне і щільне тісто, не липнущее до рук і стінок посуду.
  • Покласти його в холодильну камеру, обернувши плівкою. Вона запобіжить заветривание — освіта сухий і ламкої кірки.
  • Нарізати розкачане тісто на шари або кола. У центр кожного покласти по шматочку магазинного «скляного» мармеладу. Не потрібно класти багато начинки.
  • Згорнути трикутники з опису вище. Присипавши кожен згин цукром.
  • Випікати печиво треба на аркуші пергаменту, попередньо залишивши виробу на 15 хвилин, щоб тісто расстоялось.
  • Прогріти духовку протягом 10-15 хвилин. Спекти печиво 10 хвилин при 180 градусах 20 хвилин при 160 градусах.
  • Печиво остудити на деку і скласти в гірку тільки після повного остигання. Так вироби не розм’якнуть.