Печиво з гарбуза

504843cfda762e07d242e1b1d1e62978 Печиво з гарбуза

Гарбуз цінується за високий вміст жиророзчинних вітамінів, мінералів і жирних кислот. Найбільш цінна частина овоча – насіння, що є справжньою коморою здоров’я. Їх вживання допомагає нормалізувати обмін речовин, поліпшити стан шкіри і волосся, ендокринної системи. Свіжа м’якоть і сік стимулюють роботу видільної системи, тому благотворно впливають на печінку й нирки. Чимало в овочі і каротину, незамінного в забезпеченні стабільної роботи органів зору.

У незмінному вигляді гарбуз здатна зберігається всю зиму, не втрачаючи при цьому поживні властивості. Її використовують для приготування перших і других страв, начинок для закусок і пирогів. Варять варення, джеми і конфітюри. Додавання свіжої м’якоті, гарбузових напівфабрикатів і насіння в випічку збагачує вироби клітковиною і необхідними мінеральними речовинами.

Печиво з гарбуза легко дізнатися по приємному, «сонячного» кольору тесту. Воно має дуже апетитний вигляд і чудовий смак. Ідеальне поєднання приємного з корисним. Як приготувати подібний десерт на дому підкажуть розміщені нижче рецепти.

Печиво «Сонечка» з родзинками

Яскраве печиво для самих маленьких. Його вигляд можна урізноманітнити цукровою помадкою і готовими кондитерськими прикрасами їх мастики.

Список інгредієнтів:

  • Гарбуз (м’якоть) – 200 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Цукор – 50-100 р.
  • Родзинки – 50 р.
  • Ванільний ароматизатор.
  • Сіль.
  • Борошно – 200 р.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Розпушувач на 1 кг. або
  • Сода – 1 ч. л. та
  • Оцет або лимонний сік — 15-20 мл

Помадка:

  • Цукрова пудра – 150 р.
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Вода крижана – 20 мл

Спосіб приготування:

  • Дрібно натерти м’якоть гарбуза. Змішати з цукром і невеликою кількістю води (50-100 мл). Проварити до м’якості овочів і повного розчинення цукру. Остудити.
  • Замочити родзинки. Промити ягоди, перебрати їх і порубати. Всипати до гарбузі.
  • Просіяти в масу борошно. Вбити три яйця. Всипати розпушувач або соду з подкислителем (оцет, сметану, лимонний сік). Покласти масло.
  • Вимісити туге, але трохи вологе тісто.
  • На лист пергаменту або змащений жиром деко викласти заготовки печива, по одній ложці тесту на кожну.
  • Випікати при 190 градусах протягом 25 хвилин. Після дістати з духовки і остудити на деку. Теплим гірку печиво складати небажано, так як воно швидко втратить свої хрусткі властивості.
  • Збити цукрову помадку, розтерши для цього цукрову пудру, воду і кислий сік. Щедро змащувати поверхню остиглого печива. За смаком присипати готовим кондитерським конфетті.
  • Дивіться також:  Шоколадний торт з горіхами

    Несолодке гарбузове печиво

    Незвичайний рецепт несолодкого вівсяного печива з гарбузом, насінням і фісташками.

    Список інгредієнтів:

    • Гарбуз – 200 р.
    • Сіль.
    • Фісташки – 100 р.
    • Вівсяні пластівці – 150 р.
    • Борошно – 200 р.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Спеції і прянощі – за смаком.
    • Насіння гарбуза або соняшнику – 50 р.
    • Розпушувач на 1 кг.
    • Масло вершкове – 150 р.

    Спосіб приготування:

  • Гарбуз подрібнити до стану пюре. Якщо овоч старий і маса занадто суха, то загасити пюре пару хвилин.
  • Роздрібнити фісташки.
  • Змішати вівсяні пластівці з гарбузом, фісташками, борошном, насінням, маслом, розпушувачем і крупною сіллю. Вбити кілька яєць.
  • Вимісити крупнозернисте тісто без надлишку вологи. Залишити на 20-30 хвилин. Пластівці заберуть частину вологи, і можна буде оцінити справжню консистенцію тесту. Потрібно щільне, пухке тісто без надлишку вологи.
  • Тісто викласти На пергамент звичайною ложкою, сформувавши великі і тонкі коржі. Заготовки додатково присипати сіллю.
  • Випікати при 180 градусах протягом 25 хвилин.
  • Гарбузове печиво на сметані

    Смачна випічка-п’ятихвилинка з підручних продуктів. Її можна готувати не тільки в духовій шафі, але і на сковороді. Для смаження тісто робиться більш крутим.

    Список інгредієнтів:

    • Густе гарбузове варення (цукатное) – 150 р.
    • Борошно – 200-300 р.
    • Сметана – 100 р.
    • Цукор – 70-100 р.
    • Масло вершкове – 70 р.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Ароматизатор за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Просіяти борошно з усіма сипучими компонентами. Додати гарбузове варення густе, яйця, масло.
  • Вимісити густе, але не щільне тісто. Воно повинно спокійно виходити з корнета (якщо з джемом, а не цукатной масою). Сметана з содою додається до вже змішане тісто, в самий останній момент.
  • Соду не потрібно гасити оцтом або іншим подкислителем. Сметани для реакції цілком достатньо.
  • Відсадити на лист пергаменту невеликі печива. Їх можна присипати не обсмаженим кунжутом.
  • Запекти при 190 градусах протягом 15-25 хвилин (залежить від вологості тіста).
  • Дивіться також:  Печиво «Гусячі лапки»

    Пряне печиво з гарбузом і імбиром

    Ароматне печиво, більшою частиною приготоване не з борошна, а з готової імбирною випічки.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 50-100 р.
    • Імбирне печиво – 200-300 р.
    • Цукор — 70-100 р.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Масло, жир для запікання.
    • Вершки рослинні – за необхідності.
    • Гарбузове пюре свіжа – 200 р.
    • Яйце куряче — 2 шт.
    • Цукор – 150 р.
    • Масло рослинне – 20-30 мл.
    • Коричний цукор – 50 р.
    • Хлібна крихта, сухарі – 50 р.
    • Борошно – 2-3 ст. л.
    • Розпушувач на 1 кг.
    • Спеції за смаком.
    • Сіль.
    • Імбир сушений за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Потовкти печиво і змішати його з маслом, цукром і ароматизатором.
  • Вимісити круте тісто, розкачати в пласт. Помістити на лист пергаменту і підсушити в сильно прогрітому духовій шафі. Поверхня повинна бути сухою, але легко протыкаться дерев’яною паличкою.
  • Окремо з’єднати гарбузове пюре, цукор, борошно або крохмаль, порошок розпушувача, сіль, спеції, олію та яйця.
  • На підсушений пласт рівним шаром нанести овочеву масу, присипати сумішшю коричного цукру і хлібної крихти (сухарів).
  • Запекти при 180 градусах протягом 20 хвилин.
  • Злегка остудити і ще теплою нарізати заготовку на порційне печиво.