Печиво з корицею

a236df199a22f070cbc296e3bf3e689c Печиво з корицею

Тонкий пряний запах кориці приємний дуже багатьом і тому ця пряність активно використовується в харчовій промисловості. Порошком з подрібненої кори коричника цейлонського ароматизують не тільки десерти, але і випічку, перші, другі страви, алкогольні коктейлі.

Печиво з корицею – це найбільш простий спосіб швидко зробити до чаю щось здобне і смачне. Східна пряність підходить до всіх видів тіста. Із запашною коричної пудрою роблять мініатюрні круасани, вівсяне печиво, хрусткі несолодкі снеки, листкові язички.

Зазвичай процес приготування печива займає не більше півгодини. Для більш урочистих випадків можна знайти складні, але розкішні рецепти, в яких кориця доповнено насиченим букетом інших спецій, ароматами і десертного шоколаду алкоголю, смаком сухофруктів і горіхів.

Достатньо всього пару раз випробувати рецепти печива з корицею і це страва міцно увійде в сімейну кулінарну книгу.

Печиво з корицею і кави

Невеликі шоколадні печива у формі розеток, отсаженные на деко за допомогою кондитерського шприца. Якщо немає бажання формувати тісто подібним чином, то досить додати в заміс трохи більше борошна. Тоді з тіста можна буде зробити маленькі кульки, розміром трохи більше волоського горіха. Більш великої випічку робити небажано, так як вона вийде не такий розсипчастою.

Кількість продуктів наведено на 1 – 1,5 кг печива.

Список інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 250 р.
  • Цукор – 100 р.
  • Пудра цукрова – 200 р.
  • Олія вершкове -100 р.
  • Шоколад гіркий – 150 р.
  • Яйце куряче – 3-4 шт.
  • Кориця мелена – 1 ст. л.
  • Кава міцний, сублімований – 2 ст. л. без гірки.
  • Розпушувач – по нормі на 1,5 кг.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Курячі яйця збити в міксері в щільну піну разом з невеликою кількістю солі і всім обсягом цукрової пудри.
  • Поламати шматки шоколаду і розтопити їх на водяній бані, додавши вершкове масло або хороший маргарин.
  • Отриману суміш потрібно охолодити до максимально низької температури, але не до застигання масла і шоколаду.
  • Цю охолоджену масу з’єднати в міксері разом з яєчно-цукрової піною.
  • Потім всипати каву, пшеничне борошно, корицю і розпушувач.
  • Після внесення всіх продуктів повинно вийти щільне тісто, не прилипающее до рук.
  • За допомогою двох чайних ложок або просто руками, змоченими у воді або змазаними маслом, сформувати невеликі кульки. Злегка притиснути їх долонею і викласти їх на лист кулінарного пергаменту.
  • Для більшої декоративності на кульках робиться виїмка за допомогою дерев’яної шпажки і тоді вийде стильне печиво у вигляді кавових зерен.
  • Для відсадження через кондитерський шприц, в нього треба вбити ще одне яйце або влити трохи вершків, щоб вийшла більш рідка консистенція.
  • Духовка повинна бути попередньо прогріта.
  • Печиво випікати при температурі 180-190 градусів протягом 10-15 хвилин.
  • Дивіться також:  Желе з чорної смородини

    Печиво з вівсяних пластівців з корицею і шоколадом

    Просте на вигляд, але апетитне печиво, ніж-то нагадує італійську випічку. Рецепт можна збагатити мигдалевими пелюстками або подрібненими фісташками.

    Кількість продуктів зазначено приблизно на 1 – 1,5 кг печива.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 200 р.
    • Цукрова пудра – 150 р.
    • Яйце куряче велике – 2 шт.
    • Борошно пшеничне – 250 р.
    • Вівсяні пластівці – 300 р.
    • Ванілін в цукрі – 1 уп.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Сіль.
    • Шоколад гіркий – 50 р.

    Спосіб приготування:

  • У чаші міксера збити курячі яйця з сіллю, ванільним ароматизатором і цукровою пудрою.
  • Шоколад підморозити і роздрібнити на дрібні шматочки.
  • До яєць поступово додати м’яке вершкове масло. Потім всипати пшеничне борошно, розпушувач, корицю.
  • В останню чергу додати шоколад і вівсяні пластівці. Масі дати постояти близько 15 хвилин, так як пластівці вбере жир і вологу, і буде видно справжня консистенція тіста. Воно повинно вийти щільним, трохи сухуватим.
  • Руки змастити рослинним маслом і сформувати з тіста великі, але плоскі печива, які викласти на деко, вистелений кулінарним пергаментом.
  • Духова шафа перед випічкою обов’язково прогріти.
  • Випекти печиво протягом 10-15 хвилин при 190-200 градусах.
  • Печиво «Ледачі рогалики» з корицею, маком та родзинками

    Чудова випічка з листкового тіста, щедро присмачена рубаним родзинками, маком і запашної корицею. Для неї ідеально підійде магазинне тісто, заздалегідь дбайливо розкатане в тонкий пласт.

    Закладка наведена в розрахунку на 1-1,5 кг печива.

    Список інгредієнтів:

    • Листкове або листково-дріжджове тісто – 500 р.
    • Мак – 100 р.
    • Родзинки – 150 р.
    • Ванілін в цукрі – 1 уп.
    • Кориця – 2 ч. л.
    • Цукор – 80 р.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    Дивіться також:  Яблучний мус

    Спосіб приготування:

  • Родзинки і мак окремо замочити в гарячій воді. Родзинки промити і перебрати. З сухофруктів добре злити воду і перекласти їх у гущавину заглибного блендера.
  • Всипати цукор, корицю і порубати все в однорідну масу.
  • Столову ложку цукру і 1 ч. л. кориці змішати пудру за допомогою кавомолки.
  • Листкове тісто розділити на квадрати таким чином, щоб з них можна було згорнути тонкий рулет.
  • Листи листкового тіста змастити маково — ізюмні начинкою і згорнути їх в тугий рулет.
  • За допомогою тонкого широкого ножа нарізати рулети на невеликі печива в 1 см. товщиною, які розкласти на листі кулінарного пергаменту.
  • Духовку прогріти і випекти печиво при 180 градусах протягом 20-30 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця змастити вироби розтертим яйцем.
  • Після утворення глянцевою скоринки, вимкнути духовку і дати випічці в ній охолонути.
  • Після повного охолодження, за бажанням присипати печиво коричної пудрою.
  • Печиво з сиром, сиром і корицею

    Рецепт нескладної випічки для сніданку. Сир і сир — корисні та поживні продукти, які надовго зарядять силами, як дорослих, так і дітей. Печиво легко зацікавить дітей, якщо зробити його у формі зірочок, півмісяців, гуртків, фігурок тварин.

    Закладка продуктів розрахована на приготування приблизно 1,5 кг печива.

    Список інгредієнтів:

    • Пресований сир – 300 р.
    • Борошно пшеничне – 250 р.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Цукор – 100 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Лимонна цедра.
    • Лимонний сік – 1 ст. л.
    • Ванілін в цукрі.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Пресований сир протерти крізь дрібне металеве сито.
  • У миску з корицею, розпушувачем і сіллю просіяти пшеничне борошно. З’єднати все із сиром.
  • Окремо розтерти жовтки з цукром, м’яким маслом і збити в піну підсолені і сильно охолоджені білки.
  • До сухої суміші додати жовтки з маслом і потім обережно додати білкову піну, змішавши всі лопаткою.
  • В самому кінці додати лимонний сік і цедру.
  • Повинно вийти густе, пишне і податливе тісто.
  • Розкачати його на маслі або в борошні товстий шар (товщина близько 1 див).
  • Вручну або за допомогою формочок виріжте печиво. Швидко вмочити в цукор верхню його частину і відкласти на лист пергаменту.
  • Випікаємо при 180 градусах протягом 20 хвилин.
  • Відразу один на одного не складати, а дати добре охолонути після духової шафи. В іншому випадку нижні вироби розм’якнуть від гарячої пари.
  • Остигле печиво за бажанням присипати цукровою пудрою.