Печиво з пісочного тіста

dcff85a2385e6390ad39b78f593c9218 Печиво з пісочного тіста

Пісочне тісто примітно тим, що здатне вийти хорошим навіть у зовсім недосвідчених кулінарів. Заварне і дріжджове тісто може не піднятися, а листкове погано расслоиться при випічці. Лише пісочні вироби, як і належить, завжди виходять розсипчастими.

Печиво з пісочного тіста прийде на виручку турботливим матусям і гостинним господиням, які чекають багато гостей. Випічка з пісочного тіста легко формується і готується. Для одного листа деколи достатньо 15 хвилин, але в середньому на печиво йде близько півгодини.

Для такої здоби в якості начинки часто беруть густе варення, повидло або конфітюр, цукати, сухофрукти, шоколад і горіхи, свіжі ягоди і ін Крім того, пісочна випічка може бути і несолодкої, гострої — наприклад, закускою до пива або оригінальним сирним печивом. До тесту для снеків додають сушені пряні трави, кмин, фенхель, перець чилі, мускатний горіх та інші спеції.

Багато класичні блюда, відомі з далекого дитинства є самим справжнім пісочним печивом. Це рецепти «Молочний коржик» і «Горішки з кремом, згущеним молоком», «Хмиз із м’ясорубки» і «Конвертики з повидлом», «Персики» і «Ромашка».

У цій статті запропоновано декілька не зовсім звичних рецептів випічки з пісочного тіста.

Пісочне печиво «Мигдальні троянди»

Ці вироби формуються через звичайну м’ясорубку. Потрібно найбільша насадка для фаршу або спеціальна пластикова вставка для формування тесту в товсті джгути або стрічки локшини.

Кількість компонентів наведено орієнтовно на 1 кг печива.

Список інгредієнтів:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 1 ст. або 150-200 р.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Сметана – 100 р.
  • Борошно пшеничне – 300 р.
  • Сода – 1 ч. л. або
  • Розпушувач – 1 уп.
  • Мигдальні пелюстки – 150 р.
  • Гіркий шоколад – 50-100 р.
  • Ванільний цукор – 1 уп.

Спосіб приготування:

  • Гіркий шоколад натерти на крупній тертці (бурякової).
  • Курячі яйця збити з цукровою пудрою до білого стану. Приблизно третина відкласти в сторону для змазування тіста.
  • Решту яєчну масу змішати з м’яким маслом і сметаною.
  • Потім просіяти в посуд борошно разом з розпушувачем, ароматизаторами.
  • Вимісити туге тісто. Його треба добре розім’яти, кілька разів розкладаючи в товстий корж і підминаючи її краї всередину.
  • При останній вымеске, підсипати до пластичному тесту тертий гіркий шоколад. Він повинен залишитися в ньому крупинками.
  • Тісто обернути харчовою поліетиленом і покласти в холодильник. Охолоджене тісто краще формується.
  • Ком розділити на кілька невеликих частин однакового розміру.
  • Кожну пропустити через м’ясорубку. Виходять з жерла джгутики потрібно обережно, злегка притиснувши, з’єднати в одну плоску ковбаску і відкласти на присипану борошном або змащену маслом обробну дошку.
  • Ковбаски з одного боку змастити яєчної сумішшю і присипати мигдалевими пелюстками. Нарізати їх на шматки завдовжки 8-10 см і обережно згорнути мигдалевими пелюстками всередину, формуючи трояндочки з горіховою начинкою.
  • Готове печиво викласти на деко, вистелений пергаментом і випікаємо при 200 градусах до рум’яної скоринки. Духова шафа перед цим потрібно обов’язково прогріти до необхідної температури.
  • До подачі на стіл, трояндочки остудити і присипати цукровою пудрою.
  • Дивіться також:  Слойки з варенням

    Гостре пісочне печиво з шоколадною крихтою

    В далекі-далекі часи шоколад був не солодким, а гірким і гострим за рахунок додавання в нього перцю чилі. Він використовувався індіанцями, як загальнозміцнюючий засіб. Зараз поєднання шоколаду та чилі також актуально і багато кулінари створюють на їх основі оригінальні рецепти.

    Це гостре печиво виходить розсипчастим, з ніжною хрусткою скоринкою, покритої апетитними тріщинами.

    Кількість компонентів наведено орієнтовно на 1 кг печива.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно пшеничне – 200 р.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сіль – третина ч. л.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Какао в гранулах – 100 р.
    • Кориця – 50 р.
    • Імбир сушений – 0,5 ч. л.
    • Ванілін в цукрі – 1 уп.
    • Сушений чилі – 0,5 ч. л.
    • Плитка гіркого шоколаду – 100 р. або
    • Шоколадні кульки – 100 р.
    • Молоко сухе – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • Сухе молоко змішати з більшою частиною кориці, половиною ванільного і столовою ложкою звичайного цукру. До пори відставити в сторону.
  • Курячі яйця розмішати з звичайним і ванільним цукром, м’яким вершковим маслом.
  • Окремо просіяти борошно, додавши в неї сіль, сушений чилі і імбир, корицю і какао.
  • Дві частини з’єднати, змішавши податливе глянсове тісто. В останню чергу додати в нього шоколадні кульки.
  • Сформувати з тіста «волоські горішки» і повністю обкатати в сухої суміші молока і кориці.
  • Духовку розігріти до 200 градусів. Вистелити деко пергаментом і розмістити на ньому печиво.
  • Випікати до тих пір, поки на поверхні не стануть з’являтися тріщини.
  • Після цього жар вимкнути, але печиво вийняти з духовки лише через 10 хвилин, щоб не пересохло.
  • Один на одного «волоські горішки» можна скласти тільки після повного охолодження, інакше нижні швидко стануть м’якими від пари.
  • Дивіться також:  Крем з манки

    Пісочне печиво з сушеної журавлиною і курагою

    Кислувата сушена журавлина і солодка курага надають простому печінкою надзвичайно святковий вигляд. Журавлину і курагу можна замінити сушеною чорницею і чорносливом, інжиром і вишнею. Також його можна прикрасити домашній карамеллю або шоколадною сіткою.

    Кількість продуктів наведено орієнтовно на 1 кг печива.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно пшеничне – 200-300 р.
    • Журавлина сушена – 50 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Вершки – 100 мл
    • Цукор – 100 р.
    • Сіль – 0,2 ч. л.
    • Сода – 0,5 ч. л. або
    • Розпушувач – 0,5 уп.
    • Курага – 8-10 шт.
    • Ванільний цукор – 1 уп.
    • Коричневий цукор для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Сушену журавлину і курагу замочити в теплій воді і перебрати. Потім дрібно нарізати або порубати в блендері.
  • Яйця збити добела із цукром і ваніліном, потім розвести вершками.
  • До яєчно-молочної масою просіяти борошно з розпушувачем і додати м’яке вершкове масло, рубану журавлину і курагу.
  • Вимісити туге, але пластичне блискуче тісто. Розкачати його на маслі або на присипаної борошном поверхні до товщини в півсантиметра.
  • Склянкою з тонкими краями вирізати з пластові гуртки. Вмочити їх верхньої частиною в коричневий цукор.
  • Запекти на аркуші пергаменту, при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
  • Шоколадне печиво з сиром «Рікотта»

    Незвичайне шоколадне печиво з яскравим апельсиновим сонечком всередині. Замість коньяку підійде будь-який якісний алкоголь – бренді, ром і т. д.

    Кількість продуктів вказано приблизно на 1 або 1,5 кг тіста.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 200 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Борошно пшеничне – 200-300 р.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Коньяк – 1-2 ст. л.
    • Цукор – 100 р.
    • Сир «Рікотта» — 100 р.
    • Апельсиновий сік натуральний – 50 мл
    • Цедра апельсина – 1 шт. від
    • Какао-порошок – 80 р.
    • Сіль.
    • Ванілін в цукрі – 1 уп.
    Дивіться також:  Мармуровий Кекс

    Спосіб приготування:

  • М’яке вершкове масло розтерти з курячими яйцями і цукром до білого стану.
  • До масі просіяти борошно з ванільним ароматизатором і розпушувачем. Вимісити податливе блискуче тісто. Розділити його на дві частини. Одна повинна бути трохи більше іншої (60 на 40).
  • До більшої частини додати какао порошок і коньяк. Ретельно вимісити.
  • До меншої частини підмішати вершковий сир, апельсиновий сік і цедру. Якщо маса виходить занадто рідкою, потрібно додати її трохи борошна.
  • Шоколадну частину розкачати в тонкий пласт, який нарізати на прямокутники висотою 10 см і завдовжки 15-20 см Сирне тісто з цедрою і апельсиновим соком розкачати в джгутики діаметром 1-1,5 см.
  • На нижній край шоколадних прямокутників покласти сирні джгутики і акуратно згорнути. Повинні вийти трубочки з жовтим центром.
  • Ці трубочки можна нарізати на порційне печиво шматочками по 5 см, або зробити п’ятнашки, нарізавши на гуртки по 1 см. товщиною.
  • Випікати на пергаменті при 200 градусах, в заздалегідь прогрітій духовці. «П’ятнашки» випікаються 10-15 хвилин, порційне печиво 20-30 хвилин.
  • Відразу з духовки не виймати, вироби повинні полежати там хвилин 20, інакше печінка швидко пересихає.