Печиво з шоколадною крихтою

beeb10babe785a210a490be2785aa195 Печиво з шоколадною крихтою

Чашка ароматного чаю з домашнім хрустким печивом – це символ домашнього затишку. Апетитна випічка не залишить байдужою навіть самого холоднокровного людини, тому «черговий» рецепт недорогого і смачного печива необхідний кожній привітної господині. Багато людей не наважуються щось випікати вдома, побоюючись занадто складних рецептів, які потребують грошей, часу і спеціальних знань. У цій статті буде розказано про декількох варіантах простого і дешевого печива з додаванням шоколадної крихти.

Більшість подібних виробів грунтується на базовій рецептурою вівсяного печива. Його перевага в швидкому приготуванні і складі з доступних інгредієнтів, які в будь-який час можна знайти на кожній кухні. Крім звичного «Геркулеса», до складу рецепту печиво з шоколадною крихтою можуть входити: інші види круп’яних пластівців (рисові і кукурудзяні, гречані, пшеничні), різні сухофрукти, насіння і горіхи, десертні види алкоголю, фруктові соки та макуху (морквяний, гарбузовий) та ін. Також печиво з шоколадом готують з солоного або солодкого пісочного тіста.

Вибираючи рецепт випічки, потрібно звертати увагу на час приготування. Воно не повинно перевищувати 15-20 хвилин. Більш тривала випічка призводить до того, що бажані шоколадні шматочки просто розчиняються в тесті без сліду або випливають на деко, пригорая і погіршуючи смак печива.

До речі, щоб перший досвід по виготовленню печива виявився успішним, важливо правильно вибрати шоколад для начинки. Білий і молочний сорт плавиться навіть від тепла людських рук, тому для десерту не підходить. Краще віддати перевагу гіркого шоколаду з високим вмістом какао (саме шоколаду, а не плитці, це важливо). Професійні кондитери використовують напівфабрикат у вигляді кульок або крапель. Його можна знайти в продажу. Спеціальний шоколад гарантовано збереже свою форму і декоративний вигляд при термічній обробці.

Дивіться також:  Торт із зефіру і печива

Класичне печиво з шоколадною крихтою

Базовий рецепт вівсяного печива з додаванням гіркого шоколаду.

Список інгредієнтів:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Маргарин/масло – 150 р.
  • Пластівці вівсяні для швидкого варіння – 200 р.
  • Шоколадні краплі – 1 пакетик.
  • Кунжут не обсмажений – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 100 р.
  • Ароматизатор ванільний.
  • Розпушувач (сода) з розрахунку на 1 кг тіста або 1 ч. л. без гірки.

Спосіб приготування:

  • Збити в пишну масу одне-два яйця з половиною склянки цукру. Ввести ароматизатор, борошно, м’яке масло і розпушувач.
  • Всипати шоколадні краплі, половину не обсмаженого кунжуту. Вівсяні пластівці додавати поступово, відстежуючи густоту тіста.
  • Воно повинно вийти грубозернистим, щільним, легко рватися, але при цьому не бути занадто сухим і крутим.
  • Якщо тісто сильно блищить маслом і не прилипає до рук, випічка вийде жирної.
  • Ложкою викласти вівсяне тісто на промазанный деко. Випікати 10 хвилин при 200 градусах. Попередній нагрів духовки обов’язковий, інакше випічка не буде хрусткою.
  • За бажанням, коли печиво знайде щільність, його поверхню можна змастити цукровим сиропом і присипати залишилися кунжутом.
  • Остудити печиво на деку при повністю відкритих дверцятах духової шафи.
  • Тепле печиво не можна складати в гірку, інакше нижні вироби розм’якнуть від виділяється пари і тепла.
  • Пісочне печиво «Дукат»

    У традиційному виконанні печиво «Дукат» готується з додаванням какао та родзинок, однак тут запропоновано більш цікавий варіант з курагою і шматочками гіркого шоколаду.

    Список інгредієнтів:

    • Маргарин/масло – 200 р.
    • Курага – 10 шт.
    • Борошно пшеничне – 250 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Краплі шоколадні, гіркий шоколад у плитці – 50-100 р.
    • Ароматизатор.
    • Сіль.
    • Розпушувач.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    Дивіться також:  Торт Баунті

    Спосіб приготування:

  • Курагу залити теплою водою і залишити на годину. Промити, прибрати або обрізати зіпсовані плоди. Сухофрукти повинні залишитися щільними.
  • В м’яке масло просіяти борошно і будь-який ароматизатор з розпушувачем. Яйце змішати з цукром, спеціями за смаком (кориця). З’єднати обидві частини, вимісити туге блискуче тісто.
  • Готовий ком помістити в посуд з кришкою і остудити протягом години в холодильнику. Коли тісто дійде до кондиції, дістати його і змішати з шматочками гіркого шоколаду і рубаною курагою.
  • Знову скачати в кого і на цей раз злегка підморозити в камері, щоб було легко подрібнити на м’ясорубці.
  • Поставити на жерло м’ясорубки насадку для дрібнозернистого фаршу. Обсяг тесту розділити на кілька частин і подрібнити.
  • Джгутики тесту «ловити» на обробну дошку і обрізати через кожні 15 див. Сформувати з них нещільні «канати», які згорнути бубликом або спіраллю.
  • Об’єму тіста, що випускається м’ясорубкою звичайного діаметру, зазвичай вистачає, щоб зробити 4-5 печива з відрізаних 15 див. шматочків.
  • Згорнуті бублики лопаткою перекласти на пергаментний аркуш. Приготувати при 200 градусах. Духовку обов’язково прогріти до потрібної температури протягом щонайменше 10 хвилин.
  • Охолодити на деку, складати разом тільки після повного остигання.
  • За бажанням присипати після остигання цукровою пудрою, змішаною з какао.
  • Цитрусове печиво з шоколадною крихтою

    Незвичайний рецепт печива у вигляді маленьких «котлеток». Смак випічки сильно залежить від фруктової складової, тому бажано використовувати для неї натуральний фруктовий сік і цедру. З додаванням нектару або магазинного соку не вийде вираженого цитрусового аромату і кольору.

    Список інгредієнтів:

    • Сік свіжовичавлений – 200 мл
    • Кориця – 0,5 ч. л.
    • Подрібнена Цедра – 1 ч. л. без гірки.
    • Кукурудзяні пластівці – 100 р.
    • Вівсяні пластівці – 100 р.
    • Горіхи – 50 р.
    • Насіння соняшнику – 50 р.
    • Борошно – 150 р.
    • Краплі шоколадні – 20 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Цукор – 100 р.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Масло/маргарин – 200 р.
    • Ароматизатор за смаком.
    • Пудра цукрова за бажанням.
    Дивіться також:  Сирний Кекс

    Спосіб приготування:

  • В чаші блендера измельчить сухі кукурудзяні та вівсяні пластівці, будь-які горіхи без лушпиння за смаком (соняшник всипається у вже готове тісто).
  • Влити в суміш горіхів і пластівців піну з яєць з цукром і корицею. Додати сік, м’яке масло, цедру, ароматизатор за бажанням. Перевірки борошно, всипаючи її порціями.
  • Вимісити круте і не липнущее до рук тісто. Насіння соняшнику (кедровий горіх, лляне або інше дрібне насіння) і шоколадні краплі всипати в добре вимішене тісто.
  • Скачати невеликі, приплюснуті зверху котлети і обваляти їх один раз в борошні з цукровою пудрою.
  • Розмістити на аркуші пергаменту і запекти при 200 градусах. Духовку обов’язково прогріти, інакше при поступовому наборі температури печиво «попливе».
  • Частина печива може лопнути, це в межах норми. Остудити на пергаменті, при повністю відкритому духовій шафі.
  • Готову випічку можна складати в гірку, тільки після остаточного охолодження.
  • Перед подачею присипати цукровою пудрою.