Піца з морепродуктами

106728a6c492b1ddf5926f04e383c491 Піца з морепродуктами

У числі найбільш популярних страв в категорії фаст-фуд ось вже більше 50 років впевнено числиться піца. Причина проста – її можна швидко приготувати, вибравши улюблений рецепт з числа сотень існуючих варіантів з самими апетитними поєднаннями продуктів. Саме багатогранність і універсальність зробили це нехитре виріб надзвичайно затребуваним.

Багато господинь вважають за краще купувати напівфабрикати або замовляти вже готову піцу, не ризикуючи робити її будинку. Часто з-за того, що не всі ризикують зв’язуватися з приготуванням тіста, але це все пусті страхи. При належному старанні навчитися робити найтоншу основу з рум’яною скоринкою справа кількох днів. Залишається тільки визначитися зі своїми уподобаннями і, вперед, пробувати класику світової кухні.

Однією з найбільш вишуканих різновидів піци є варіант з морепродуктів. З дріжджовим тістом і соусом поєднуються майже всі дари моря, але в наших широтах цю піцу найчастіше готують з креветками, крабовим м’ясом, мідіями, восьминогами, кальмарами і гребінцями.

Щоб оцінити всю красу морських продуктів, достатньо випробувати запропоновані нижче рецепти піци.

Піца з креветками і мідіями

Класичне поєднання морепродуктів, твердого сиру, солодкої паприки, маслин і густого кисло-солодкого соусу з томатів. Соус бажано придбати на основі яблучного пюре.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Креветки – 150 р.
  • Дріжджі свіжі – 15 р.
  • Мідії очищені – 150 р.
  • Борошно – 2-3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Соус томатний «Краснодарський».
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Сіль.
  • Цукор – 1 ст. л. без гірки.
  • Паприка солодка – 1 стручок.
  • Маслини без кісточок – 10 шт.
  • Сир твердий – 150 р.
  • Чорний перець.
  • Масло рослинне для дека.
  • Петрушка сушена.
  • Часник – 2 зубки.
Дивіться також:  Соте з курки

Спосіб приготування:

  • Молоко трохи підігріти і розчинити в ньому цукор, ложку пшеничного борошна і дріжджі. Дати масі піднятися і після додати сіль, куряче яйце, масло вершкове і решту борошна. Вимісити щільне, але не круте тісто.
  • Каструлю накрити рушником і залишити на годину. Розділити на невеликі шматочки і розкачати в коржі товщиною до 1 см На одну основу для піци середнього розміру потрібно приблизно 350 – 400 р. тесту.
  • Ріпчасту цибулю дуже дрібно порубати. Томатний соус змішати з рубаним луком, сушеної петрушкою і подрібненим часником. Цієї ароматною сумішшю промазати коржі.
  • Закип’ятити і підсолити воду. Буквально 2 або 3 хвилини проварити заморожені мідії і креветки. Відкинути їх на друшляк.
  • У паприки видалити плодоніжку і нашаткувати стручок кільцями. Маслини нарізати аналогічно. Сир натерти.
  • На основі з соусом декоративно розкласти шматочки начинки. Дати піці трохи підрости, щоб тісто піднялося.
  • Духовку розігріти до 200 градусів. Помістити в нього піцу на 5-8 хвилин. Коли інгредієнти почнуть підрум’янюватися, витягнути випічку, присипати зверху сиром і повернути в духовку ще на 10 хвилин. Якщо діяти таким чином, то можна уникнути підгоряння сиру.
  • Блюдо подавати гарячим або холодним з розсуд.
  • Ароматна піца з кальмарами без томатів та пасти

    Піца з досить незвичайною начинкою, в істинно російському стилі – з солоними огірками і відварною картоплею. Замість томатного соусу тут використовується майонез з травами і часником.

    Інгредієнти:

    • Тісто дріжджове – 350 р.
    • Кальмари соломкою – 200 р.
    • Майонез висококалорійний – 100 р.
    • Масло рослинне для дека.
    • Часник – 2 зубки.
    • Петрушка або кінза – 30 р.
    • Картопля – 1-2 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Корнішони великі – 3-4 шт.
    • Сіль.
    • Сир твердий – 150 р.
    • Чорний перець.
    • Маслини – 10 шт.
    Дивіться також:  Гарбузова каша

    Спосіб приготування:

  • Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Яйця також зварити круто. Картоплю, яйця і сир натерти.
  • Часник потовкти з зеленню петрушки і чорним перцем. Злегка розморозити соломку з кальмарів.
  • Корнішони промити, очистити від шкірки. Огірки нарізати соломкою або дрібними кубиками, а маслини – кільцями.
  • Тісто розкачати в тонкий корж і розмістити у формі або на деку.
  • Майонез змішати з часниковою сумішшю і промазати їм основу.
  • Ріпчасту цибулю нашаткувати дуже тонкими кільцями і розмістити на піці.
  • Додати соломку кальмарів, тертий картопля, яйце, маслини і мариновані огірки. Всі присипати сиром.
  • Добре прогріти духова шафа (протягом 10 хвилин до 200 градусів). Випікаємо піцу протягом 20-25 хвилин.
  • Подавати піцу гарячої.
  • Піца з креветками і кальмарами

    Поєднання морепродуктів, сиру і томатів зустрічається дуже часто, але в цьому рецепті інгредієнти розбавлені освіжаючої нотою базиліка і білого кореня (селери, кінзи, петрушки або пастернака). Кількість продуктів наведено на дві піци.

    Інгредієнти:

    • Тісто дріжджове – 700 р.
    • Імбир свіжий – 1-2 см. кореня.
    • Селера кореневої – 50 р.
    • Креветки – 150 р.
    • Тушка свіжого кальмара – 1 шт.
    • Зелень базиліка – 30 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Гливи – 200 р.
    • Масло рослинне – 20 мл
    • Сіль.
    • Стиглі томати – 1 шт.
    • Майонез висококалорійний – 100 р.
    • Несолона томатна паста – 100 р.
    • Перець чилі – за смаком.
    • Сир твердий – 150 р.
    • Чорний перець.
    • Гірчиця – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Селеру очистити від шкірки, нашаткувати тонкої соломкою і злегка припустити в невеликій кількості підсоленої води. Базилік дрібно порубати, а імбир істереть в кашку. Гриби нарізати соломкою, кальмарів і ріпчасту цибулю – кільцями або півкільцями, помідори кружечками.
  • У сковороді розігріти трохи олії і ароматизувати його тертим імбиром. Швидко обсмажити в олії грибну соломку. Готові шматочки вибрати шумівкою.
  • Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати в однакові по товщині коржі.
  • Майонез змішати з томатною пастою, сіллю, перцем чилі, рубаним базиліком, гірчицею. Промазати сумішшю основу.
  • Декоративно розмістити на піці гриби, кальмарів, селеру, ріпчасту цибулю, креветки, томати. Присипати чорним перцем і сиром.
  • Випекти протягом 20 або 30 хвилин у попередньо прогрітому до 200 градусів духовій шафі.