Пісний суп гороховий

f807505695140b0d2e34ebe1037f9c3c Пісний суп гороховий

Останнім часом все більша кількість людей прагне вживати низькокалорійну їжу. Хтось робить це з прагнення зберегти фігуру або допомогти своєму одужанню, а хтось з релігійних переконань, дотримуючись посту. Багато хто при цьому зовсім не бажають відмовлятися від звичних з дитинства страв.

У подібному випадку можна зупинитися на пісних варіантах тих чи інших страв. Наприклад, на пісному гороховому супі. Бобові культури цінні тим, що містять багато білка, не поступаючись в цьому відношенні м’ясним продуктам. Це робить їх чудовою альтернативою будь-яких видів м’яса.

Пісні горохові супи добре і надовго втамовують голод, насичуючи організм білками, вуглеводами та цінними мікроелементами.

Пісний суп гороховий Для дієти

Цей рецепт підійде ревним охоронцям фігури, так як в ньому повністю виключені всі жирні складові – масло, м’ясо і жир. Включати його в меню лікувального харчування можна, але зазвичай лікарі не радять додавати бобові культури в раціон хворого людини.

Однак, незважаючи на всю «постность» страви, бажано все ж заправити тарілку з супом чайною ложечкою зеленого масла (вершкове масло, розтерте в ступці разом з часником і свіжою зеленню петрушки).

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Горох колотий сушений – 200 р.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Селера або корінь петрушки – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль і улюблені спеції за смаком.

Для заправки:

  • Масло вершкове – 50 г.
  • Зелень петрушки – 50 р.

Приготування:

  • Заздалегідь замочити горох на пару годин у холодній воді.
  • Селера, корінь петрушки і моркву дрібно нашаткувати. Часник розчавити.
  • Підготовлений горох і нашатковані овочі залити водою і поставити на середній вогонь.
  • Тримати на плиті до тих пір, поки горох повністю не розвариться.
  • Заправити часником або додати його вже при подачі в складі зеленого масла.
  • Подавати з чорним хлібом.
  • Дивіться також:  Суп пюре з печінки

    Пісний суп гороховий з ледачою локшиною

    Щоб заощадити час, можна не готувати вдома тісто, а скористатися магазинними макаронами. Краще всього використовувати спагеті або павутинку.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Горох колотий сушений – 100 р.
    • Томат стиглий – 2 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Морква – 0,5 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • Колотий горох заздалегідь замочити на 1,5 години в холодній воді. Потім його промити, знову залити водою і поставити варитися.
  • Замісити круте тісто з курячого яйця, солі і холодної води. Скачати в ком і відкласти в сторону для вистоювання на 15-20 хвилин. Потім перекласти в морозильну камеру.
  • Картоплю нарізати кубиком, моркву нашаткувати соломкою, помідори – великими шматочками, а цибулю – півкільцями.
  • У розпущеному вершковому маслі обсмажити спочатку цибулю, потім моркву, а потім до них додати скибочки томатів. Після додавання томатів злегка припустити овочі в невеликій кількості бульйону і перекласти все в суп до гороху та картоплі.
  • Дістати тісто з морозильної камери. Воно повинно бути подмороженным, але легко натиратися на крупній тертці. Отриману ліниву локшину розкласти на обробній дошці або аркуші паперу і злегка підсушити.
  • Додати в суп підсушену локшину, всипати кріп.
  • Варити 5 хвилин, після чого вимкнути.
  • Пісний суп гороховий з сиром

    У цьому рецепті можна використовувати м’які сорти «білого» зразок сиру «Сулугуні», «Чеддер» або «Каприз» або тверді сири типу: «Пармезан», «Мезан» і т. д. В більш бюджетному варіанті підійдуть плавлені сирки.

    Суп готується на один раз і повторного розігріву не підлягає.

    Дивіться також:  Суп з цвітної капусти

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Горох цільний – 80 р.
    • Нут – 80 р.
    • Перець чилі – полстручка.
    • Перець солодкий паприка – стручок.
    • Імбир свіжий – 2 см. кореня.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Часник – 2 зубки.
    • Сир «Чеддер» — 150 р.
    • Овочевий бульйон – 1,5 л.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.

    Приготування:

  • Горох і нут замочити в холодній воді на годину або півтора. Потім промити і дати стекти воді.
  • У каструлі розігріти олію і добре обсмажити ньому горох і нут. До бобовим додати кільця перцю чилі, кубики паприки і тонкі пластинки свіжого імбиру, розчавити пару зубчиків часнику.
  • Також обсмажити всі овочі, а потім залити вміст каструлі овочевим бульйоном.
  • Варити на середньому вогні до готовності всіх компонентів, після чого додати в суп тертий сир «Чеддер» і все ретельно переміщати.
  • Подавати гарячим, посипавши рубаною зеленню.