Плов в мультиварці

cd05bcf5f2c6ca84525c1e51785eeadb Плов в мультиварці

Сучасні господині все частіше воліють економити час, проведений на кухні. І для цього користуються різною кухонною технікою, яка дозволяє приготувати їжу швидше і без зайвих зусиль. Так, озброївшись мультиварка, можна зварити плов, який практично нічим не буде відрізнятися від звичайного. Звичайно, до нього теж доведеться докласти трохи зусиль, але зате не потрібно буде переживати за те, що він пригорить або не вийде.

Простий плов з яловичини в мультиварці

Якщо у вас немає часу на щось більш складне, приготуйте в мультиварці простий плов з яловичини. Швидко, ситно і дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Нежирна яловичина – 600 р.
  • Рис круглий – 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Спеції для плову – за смаком

Спосіб приготування:

Шматок яловичини промийте, наріжте середніми шматочками і викладіть в чашу мультиварки. Налийте зовсім трохи рослинного масла, поставте готувати на режим «Смаження. Овочі».

Потім відразу ж очистіть цибулину, нарізати досить дрібними кубиками і через 5-7 хвилин додайте до м’яса.

Моркву очистіть, промийте і натріть на крупній тертці. Також додайте до м’яса, готуйте ще приблизно 10 хвилин.

Рис ретельно промийте під проточною водою, викладіть в чашу мультиварки до м’яса. Посоліть, поперчіть, посипте іншими спеціями за вашим смаком.

Зверху залийте приблизно 2-2,5 мультиварочных склянки холодної води. Закрийте кришку мультиварки, виставте режим «Рис» і готуйте близько 15 хвилин. По закінченні часу відкрийте кришку і спробуйте рис на готовність. Якщо він не дійшов, продовжуйте варити до готовності.

Плов з курячим м’ясом в мультиварці

Для любителів дієтичної курочки існує широко відомий рецепт плову з курячим м’ясом. Як приготувати його в мультиварці – дізнайтеся з нашого варіанту цього рецепта.

Дивіться також:  Спагетті з морепродуктами

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 р.
  • Рисова крупа – 1 склянку мультиварочный
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубці
  • Вода – 3 склянки мультиварочных
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для плову – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте овочі. Для цього моркву очистіть, промийте і поріжте тонкими кружечками. Цибулю очистіть від шкірки, порізати не дуже дрібно (можна півкільцями, а можна і зовсім великими шматками, які потім можна витягнути з готового блюда). Часник очистіть і поріжте навпіл.

Складіть підготовлені овочі в чашу мультиварки. Виставте режим «Випічка» і готуйте овочі приблизно 10 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

За цей час м’ясо курки промийте, виріжте пленочки і хрящики. Поріжте філе на кубики середньої величини. Закиньте їх до овочів і, не змінюючи режиму, запікайте ще близько 15 хвилин.

Промийте рис в воді, поки вона не стане прозорою. По закінченні вказаного часу, вимкніть режим «Випічка», відкрийте кришку мультиварки і додайте рис до овочів і м’яса. Потім посоліть, приправте спеціями для плову і влийте 3 мультиварочных склянки води. Перемішайте.

Виставте режим «Плов» і готуйте до звукового сигналу. Але пам’ятайте, що час приготування страви в мультиварці часто розраховано на повну чашу, тому в процесі приготування краще перевіряти, не приготувався чи плов раніше.

Плов з морепродуктів в мультиварці

Вашим домашнім набрид класичний плов? Здивуйте їх дещо незвичним варіантом цієї страви з морепродуктів і болгарським перцем.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 склянки мультиварочных
  • Чищені мідії – 200 р.
  • Чищені креветки – 200 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 4 склянки мультиварочных
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком
Дивіться також:  Жульєн з куркою

Спосіб приготування:

Насамперед розморозьте морепродукти.

За цей час очистіть цибулю і часник, нарізати їх дрібними шматочками.

Моркву очистіть, натріть на середній терці.

Болгарський перець ретельно промийте, розріжте навпіл, очистіть від насіння. Потім перець наріжте соломкою або кубиками.

Налийте в чашу мультиварки оливкову олію, викладіть на дно розморожені морепродукти, а поверх них – овочі.

Рис гарненько промийте від камінців і зайвої бруду. Покладіть рис в каструлю до морепродуктів і овочів, а зверху вилийте 4 мультиварочных склянки прохолодної води. Все посоліть і приправте.

Увімкніть режим «Плов» і готуйте до звукового сигналу. Коли плов буде готовий, перемішайте його. При подачі прикрасьте блюдо шматочками лимона, які відтіняють смак морепродуктів. Також можна посипати плов рубаною зеленню.

Плов з грибами в мультиварці

Такий плов чудово підійде для тих, хто дотримується посту. Живильний, смачний і досить простий у приготуванні – він може стати справжньою паличкою-выручалкой для господині.

Інгредієнти:

  • Рисова крупа – 2 склянки мультиварочных
  • Гриби – 200 р.
  • Помідори – 3 шт.
  • Баклажани – 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Рослинна олія
  • Вода – 2 склянки мультиварочных
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Гриби (простіше всього використовувати печериці) промийте, при необхідності очистіть і наріжте невеликими шматочками.

Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірку і поріжте м’якоть середніми кубиками.

Баклажани очистіть, а потім поріжте приблизно такими ж шматочками, як помідори.

Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Рис ретельно промийте під проточною водою.

У чашу мультиварки налийте трохи олії. Викладіть туди ж спочатку грибочки, потім помідори, баклажани, цибулю і промитий рис.

Підігрійте Воду, також влийте в чашу мультиварки. Все це зверху посоліть і приправте улюбленими спеціями.

Дивіться також:  Шашлик з баранини

Закрийте кришку, встановити режим «Плов» і варіть до готовності (тобто, до кінця режиму). Всього страва має готується приблизно 40 хвилин.