Пудинг сирний

3b134d22435da268c5aabf6aa65596ba Пудинг сирний

Давно визнаний факт, що молочні страви в переважній своїй більшості не тільки володіють прекрасним смаком, але ще мають органічно збалансований по вуглеводах і білках складу, в повній мірі відповідає потребам людського організму.

Сир у цьому відношенні найбільш цінний молочний продукт. У ньому багато білка в легкодоступній формі і корисних бактерій, які допоможуть йому максимально засвоїться. З сиру готують найрізноманітніші страви – оладки, запіканки, креми, десерти з ягодами і вершками і багато іншого. Найбільш ніжним з числа існуючих страв на основі сиру є сирний пудинг.

Ніжний пудинг з сиру воістину вражаюче блюдо. Принцип його приготування досить простий, настільки, що його можна освоїти з першого разу. Молочні продукти відмінно поєднуються з фруктами, ягодами, овочами та горіхами, тому в мережі і в кулінарних книгах представлено незліченна безліч цікавих рецептів сирного пудингу. Деякі з них представлені нижче.

Сирний пудинг Шоколадний сніжок

Класичне блюдо, апетитно оформлене шоколадною крихтою, обов’язково припаде до смаку примхливим маленьким дітям, адже в невеликому шматочку пудингу вони знайдуть все найсмачніше – родзинки, солодкий сметанний крем і хрусткі шматочки молочного шоколаду.

Секрет! Чим солодший і «сливочнее» сир, тим якісніше виходить пудинг. Любителям домашнього продукту краще використовувати для варіння свіже молоко, а не скисле.

Інгредієнти:

  • 1. Сир жирний – 400 р.
  • 2. Яйця курячі – півдесятка.
  • 3. Сметана жирна – 300 р.
  • 4. Цукор – 350 р.
  • 5. Крохмаль картопляний – 2 ст. л. з гіркою.
  • 6. Ванільний цукор – 1 пакет (20-30 р.).
  • 7. Масло вершкове – 1 ч. л.
  • 8. Родзинки – 50 р.

Спосіб приготування:

  • • Жирну сметану розділити на дві рівні частини. Половину покласти в кілька шарів марлі і підвісити або придавити вантажем в ситі або друшляку, щоб видалити із маси воду.
  • • Замочити у воді, розпарити і перебрати родзинки.
  • • Яйця курячі розділити на жовтки і білки (білки охолодити). В чаші блендера з’єднати жовтки, половину сметани, крохмаль, родзинки, весь ванільний цукор і сир. Збити в максимально однорідну масу.
  • • Половину цукру збити разом з попередньо охолодженими білками в дуже щільну масу, яку потім обережно підмісити до приготовленої сирною основі.
  • • Готова маса повинна бути пластичною і повітряної.
  • • Форму для запікання прогріти і змастити невеликою кількістю вершкового масла.
  • • Викласти в неї основу для пудингу і випекти при стандартній температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. По закінченню випічки злегка відкрити дверцята духової шафи і так дати постояти пудингу ще приблизно 15 хвилин.
  • • Підсушену сметану змішати з цукром до повного його розчинення. Отриманим кремом змастити охолоджений пудинг, а зверху прикрасити випічку тертим шоколадом. Відразу подати до столу.
  • Дивіться також:  Лимонний торт

    Листковий сирний пудинг Для дітей

    Рецепт-імпровізація для дитячих свят. В принципі, зовсім не обов’язково суворо дотримуватися наведеного переліку інгредієнтів. Для страви підійдуть будь-які доступні солодощі, сухофрукти, цукати і горіхи та інші наповнювачі. Вся краса десерту в його подачі. Рідкісний дитина встоїть проти високого келиха, в якому зазвичай ненависний в чистому вигляді сир прослоен різними барвистими смакотою.

    Інгредієнти:

    • 1. Сир жирний – 500 р.
    • 2. Яйця курячі – 3 шт.
    • 3. Сіль за смаком.
    • 4. Борошно пшеничне – 300 р.
    • 5. Цукор – 100 – 150 р.
    • 6. Ванільний цукор – 20 р.
    • 7. Розпушувач – 1/4 ч. л.
    • 8. Лимон – 1 шт.
    • 9. Масло вершкове – 1 ч. л.
    • 10. Горіхи волоські.
    • 11. Квітковий Мед рідкий – 2 ст. л.
    • 12. Родзинки різнобарвний – 50 р.
    • 13. Ананасові цукати – 50 р.
    • 14. Інжир – 4-5 шт.
    • 15. Малинове варення – 3 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • На блюдце стерти цедру, а залишився лимон добре розім’яти на обробній дошці і віджати з нього сік.
  • Сир протерти крізь сито, щоб він став повітряним.
  • У глибокій мисці розтерти в однорідну масу сир, цукор, ароматизатор і жовтки. Поступово ввести просіяне пшеничне борошно, змішану з розпушувачем і влити трохи лимонного соку.
  • Білки охолодити і збити в круту піну разом з сіллю.
  • Білкову піну, цедру і основу для пудингу обережно змішати.
  • Форму попередньо прогріти і змастити вершковим маслом, рівномірно розподілити по ній масу для пудингу.
  • Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Відразу випічку не виймати, а дати їй постояти в духовій шафі близько 10 або 15 хвилин при напіввідкритій дверцятах.
  • Охолоджений пудинг нарізати на невеликі кубики, якими на третину наповнити широкі креманки. Першу порцію пудингу прошарувати сіточкою меду і подрібненими волоськими горіхами, другу – малиновим варенням або шоколадною крихтою зі сметаною і цукром, третій – прикрасити великими родзинками, рубаними інжиром, цукатами та іншими сухофруктами по своєму смаку.
  • Дивіться також:  Крем для торта з «Маскарпоне»

    Пудинг сирний з вишнею

    Пікантний пудинг, поєднує в собі приємну кислинку вишні і ніжний вершковий смак сиру.

    Інгредієнти:

    • Сир жирний – 600 р.
    • Яйця курячі – 5 шт.
    • Манна крупа м’яких сортів – 100 р.
    • Цукор або мед – 100 р.
    • Ванільний цукор – 20 р.
    • Кориця.
    • Розпушувач – 1/4 ч. л.
    • Вишня – 300 р.
    • Коньяк або лікер – 100 мл
    • Молоко – 100-200 мл.
    • Лимонний сік – половина ч. л.
    • Масло вершкове – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Вишні очистити від кісточок і залити на півгодини лікером або коньяком з цукром. Манну крупу замочити в невеликій кількості підігрітого молока.
  • У мисці змішати протертий через сито жирний сир, цукор, ароматизатор (ваніль і кориця), курячі жовтки, вимочену манку (без надлишку рідини).
  • У блендері збити білки з парою крапель лимонного соку і потім поступово з’єднати з іншими компонентами.
  • Форму прогріти і змастити вершковим маслом.
  • Рівномірно розподілити по формі тісто для пудингу. Зверху щільно розмістити п’яну вишню. За бажанням приспати її цукром.
  • Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Щоб пудинг не опал, незабаром після приготування, його бажано не витягувати з вимкненого духової шафи ще протягом 10 хвилин.
  • Подавати до столу пудинг з будь солодкою підливою за смаком.