Рагу зі свинини

c7e86c916da36eda6b1a6cd0b26335ed Рагу зі свинини

Назва страви походить від французького слова ragoûter і дослівно означає збуджувати апетит. Так суміш з попередньо обсмажених, а потім стушенных шматочків овочів, м’ясо, грибів і зелені назвали за її непередаваний аромат і приємний оку вигляд.

Рагу часто готують аналогічно жульену, в невеликих порційних горщиках з кераміки або фарфору. Оригінальною вважається подача страви у видовбаних тыковках, короваї хліба.

Роблять це блюдо з самих різних компонентів – птахи, риби, м’яса. Одним з найбільш калорійних вважається рагу зі свинини, так як саме м’ясо по собі досить жирне. Свинина добре поєднується з картоплею, квасолею, сиром і ідеально доповнює низькокалорійні овочі, роблячи рагу дуже поживним.

У даній статті наведено кілька рецептів, як загальновизнаних, так і мало поширених.

Рагу зі свинини зі спаржевої квасолею

До такого страві чудово підійде гарнір з відвареного рису або великої пасти.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 600 р.
  • Спаржева квасоля – 250 р.
  • Печінка яловича/свиняча – 300 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Вино сухе – 200 мл
  • Часник – 3 зубчики.
  • Молоко нежирне – 250 мл
  • Зелень петрушки свіжа – 50 р.
  • Чорний перець.
  • Гвоздика в бутонах – 1-2 шт.
  • Жир топлений – 2 ст. л.
  • Сіль.

Приготування:

  • Печінка очистити від плівок і жив, нарізати на смужки і замочити в нежирному молоці.
  • Свинячу вирізку крупно нарізати, залити вином і приправити спеціями. Стушкувати на невеликому вогні до повної готовності.
  • Зелень петрушки і ріпчасту цибулю порубати і додати до м’яса.
  • Окремо на топленому жирі до повної готовності довести яловичу печінку і спаржеву квасолю. Виловити продукти шумівкою і дати стекти зайвому жиру.
  • З’єднати м’ясо з овочами, спаржеву квасолю і печінку разом. Тушкувати ще близько 5 хвилин і зняти з вогню.
  • Подавати з гарніром і хлібом.
  • Дивіться також:  Гречані котлети

    Рагу зі свинини з креветками

    Своєрідне блюдо з кисло-солодким смаком. Для страви бажано відібрати вінок пекінської капусти поважче і побелее, без великої кількості зелених листя.

    Інгредієнти:

    • Свиняча вирізка – 300 р.
    • Креветки очищені дрібні – 300 р.
    • Капуста пекінська – 1 вінок.
    • Селера корінь – 1 шт. (200 р.)
    • Сир твердий – 150 р.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Мускатний горіх.
    • Кисло-солодкий соус – 2 ст. л. (50 мл).
    • Масло вершкове – 80-100 р.

    Приготування:

  • Свинячу вирізку нарізати дрібним кубиком. Селеру нашаткувати тонкою соломкою, а вінок пекінської капусти – великої. Сир натерти на дрібній тертці.
  • М’ясо обсмажити в розтопленому вершковому маслі до легкої рум’яної скоринки, посоливши і приправивши по своєму смаку.
  • Потім до свинини всипати креветки і селеру. Пасерувати 5 хвилин, після чого покласти пекінську капусту, сушену петрушку і кисло-солодкий соус.
  • Готувати на повільному вогні близько 15 хвилин, присмачивши мускатним горіхом і чорним перцем. За кілька хвилин до повного приготування посипати тертим сиром твердого сорту і ретельно перемішати.
  • Подавати з відварною пастою або будь-яким іншим гарніром на вибір.
  • Порційне рагу зі свинини з грибами шиітаке

    Гриби шиітаке самі по собі мають достатньо жорстку консистенцію і їх потрібно попередньо відварювати. При використанні інших видів грибів цей етап опускається.

    Готують рагу в порційних керамічних горщиках, які зазвичай мають кришечки. Якщо ж їх немає, то вони замінюються звичайним дріжджовим тістом. З нього формують товсті коржі, якими закривають горловину горщика.

    Інгредієнти:

    • Свиняча вирізка – 300 р.
    • Гриби шиітаке – 200 р.
    • Цибулю-порей (біла частина) – 1 стебло.
    • Паприка – 1 стручок.
    • Перець чилі – 1 стручок (за бажанням).
    • Морква – 1 шт.
    • Бульйон овочевий або м’ясний – 1 л.
    • Пекінська капуста – 1 вінок.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Соус соєвий – 2 ст. л.
    • Половина лимона.
    Дивіться також:  Чахохбілі з курки

    Приготування:

  • Гриби шиітаке відварити до напівготовності. Пекінську капусту і гриби нашаткувати тонкою соломкою.
  • Цибулю-порей, моркву і перець чилі нарізати кільцями, солодку паприку – підлозі кільцями, свинячу вирізку — великим кубиком.
  • Грибну соломку обсмажити в розігрітій рослинній олії разом з цибулею пореєм, солодкою паприкою і перцем чилі. Все посолити і приправити за смаком.
  • Свинину обсмажити в маслі окремо.
  • Всі компоненти скласти в горщик, додати пекінську капусту, п’ятачки моркви, соєвий соус і улюблені спеції.
  • Довести до готовності в попередньо прогрітому духовій шафі протягом півгодини.
  • При подачі прикрасити скибочками лимона і свіжою зеленню.
  • Рагу із свинини у вершковому соусі

    Ніжне рагу з апетитним вершковим соусом. Чудово гармонує з молодим відварною картоплею.

    Інгредієнти:

    • Свиняча вирізка – 300 р.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Кукурудза цукрова – 100 р.
    • Селера – 200 р.
    • Паприка червона – 1 шт.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Вершки – 200 мл
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сир – 50 або 100 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.

    Приготування:

  • Селера і червону паприку нашаткувати тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю дрібно порубати, а свинячу вирізку нарізати смужками.
  • В розтопленому вершковому маслі разом зі спеціями злегка обсмажити ріпчасту цибулю, селеру і паприку. Окремо обсмажити м’ясо.
  • На сухій сковороді довести до коричневого кольору борошно і залити її вершками. Посолити і приправити.
  • Всі компоненти з’єднати разом, всипати кукурудзу та довести під кришкою до готовності протягом 5-10 хвилин. Присипати тертим сиром.
  • Подавати до столу, прикрасивши зеленню.
  • Рагу зі свинини з сухарями

    Просте блюдо для любителів «похрумтіти». Блюдо цілком самодостатня, але, як і в попередньому рецепті, його можна доповнити молодим відварною картоплею або великої пастою.

    Дивіться також:  Рисова локшина з морепродуктами

    Інгредієнти:

    • Свиняча вирізка – 400 р.
    • Сухарики підсолені – 200 р.
    • Цибуля зелена пером (біла частина) – 100 р.
    • Помідори черрі – 300 р.
    • Паприка солодка – 1 шт.
    • Кисло-солодкий соус з томатом – 3 ст. л.
    • Імбир – 2 см. кореня. Або
    • Хрін тертий (без буряка) – 1 — 2 ч. л.
    • Перець чилі свіжий – за смаком.
    • Вино біле або червоне – 100 мл
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Сир – 50 р.

    Приготування:

  • Свинину нарізати кубиками, зелену цибулю – на брусочки довжиною приблизно в 5 див., солодку паприку – соломкою. Томати черрі залишити як є. Імбир натерти на дрібній (сирної) тертці.
  • Розігріти вершкове масло, додати в нього імбир і кільця перцю чилі. Коли масло ароматизується, швидко обсмажити в ньому паприку і стеблинки зеленого лука.
  • В іншій сковороді на середньому вогні стушкувати свинину у вині зі спеціями, давши алкоголю повністю випаруватися.
  • Підсушену м’ясо перекласти до овочів додати томати черрі і кисло-солодкий соус.
  • Тушкувати під кришкою протягом 10 хвилин. Присипати сиром.
  • Готову суміш змішати з подсоленными сухарями з білого хліба і відразу ж розділити на порції.
  • За бажанням подавати до столу з гарніром або без нього.