Рибні котлети

7a59cd8ff13464fb223e92a2e8580e9c Рибні котлети

М’ясо риби, без всякого сумніву, є одним з найважливіших продуктів на нашому столі. Корисне, легкозасвоюване, дуже смачне, з нього можна приготувати величезну кількість перших і других страв, а також різних закусок. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибні котлети, а один наші рецепти допоможуть вам зробити їх особливо соковитими і смачними.

Рибні котлети з рисом

Для таких котлет і гарнір, по суті, необов’язковий – адже він вже входить до складу страви. Подавайте зі свіжими овочами – так буде і корисніше і смачніше.

Інгредієнти:

  • Філе морської риби – 400 р.
  • Рис – 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 1 скибочка
  • Панірувальні сухарі – 30 р.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Рис добре промийте, викладіть в каструлю з киплячою водою і варіть приблизно 15-20 хвилин до готовності.

Цибулину очистіть від шкірки, поріжте дрібними шматочками. Викладіть в сковороду з рослинним маслом, смажте на середньому вогні до м’якості. Моркву очистіть і поріжте невеликими шматочками. Додайте її до цибулі, смажте приблизно 5 хвилин, перемішуючи.

Філе риби промити, пропустити через м’ясорубку або подрібніть блендером. Коли будуть готові цибулю і моркву, додайте їх до риби, також подрібніть в кашу. Скибочку батона замочіть в гарячій воді або молоці. Відіжміть і теж додайте до риби, перемішайте. Потім викладіть в рибний фарш варений рис, вибийте сире яйце, посоліть, поперчіть і ретельно вимісіть. Повинна вийти густа в’язка маса.

Налийте в сковороду трохи олії. На тарілочку висипте панірувальні сухарі. Мокрими руками візьміть трохи фаршу сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на гарячій сковороді з двох сторін. Вогонь не повинен бути сильним, інакше котлетки швидко зарум’яняться, а всередині можуть виявитися сирими. Якщо сумніваєтеся в тому, приготувалися чи котлети, можете спочатку обсмажити їх на сильному вогні, а потім залишити під кришкою доходити на маленькому вогні.

Дивіться також:  Печінкові котлети

Рибні котлети в духовці

Якщо ви не любите стояти у сковороди і перевертати котлети, скористайтеся цим чудовим рецептом простих і смачних рибних котлет, запечених в духовці.

Інгредієнти:

  • Філе риби (лосося, горбуші, кети) – 200-300 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Черствий білий хліб без скоринки – 1 скибочка
  • Молоко – 50 мл
  • Твердий сир – 50-70 р.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Рибу промийте, розріжте на шматочки, при необхідності очистіть від кісточок. Пропустіть через м’ясорубку, додайте сіль, чорний мелений перець, а також, при бажанні, інші спеції.

Скибочка черствого хліба замочити в теплому молоці. Потримаєте 5 хвилин, потім відіжміть і додайте до рибного фаршу.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно поріжте. Також покладіть його у фарш, перемішати. Якщо ви не любите шматочки цибулі в котлетах, можете цибулю пропустити через мсорубку або додати його у вигляді сухої меленої спеції.

Вимісіть фарш руками. Він не повинен бути рідким, інакше може розтектися по листу. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Сформуйте з фаршу невеликі котлетки, викладіть їх на деко. Панірувати їх не потрібно. Надішліть котлетки запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів за Цельсієм. Через 10-15 хвилин вийміть деко і змастіть кожну котлетку невеликою кількістю сметани. Зверху натріть твердий сир. Поверніть котлетки в духовку ще на 10 хвилин. Готові котлети будуть мати красиву сирну скоринку.

Рибні котлети з маскарпоне під грибним соусом

Багато вважають рибні котлети стравою занадто простим, пролетарським. Між тим, і вони бувають вишуканими. Варто лише приготувати їх з маскарпоне під грибним соусом.

Інгредієнти:

  • Філе риби (річковий або морський) – 500 р.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Маскарпоне – 130 р.
  • Гриби — 200 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Зелень кропу – 1 маленький пучок
  • Сметана – 125 р.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинне масло – для обсмажування
Дивіться також:  Котлети з фаршу

Спосіб приготування:

Рибне філе промийте, очистіть від кісточок і подрібнити у фарш (з допомогою м’ясорубки, блендера або іншої домашньої техніки). Вибийте у фарш яйце, посоліть, поперчіть, нарубаєте дрібно-дрібно зелень (за бажанням це може бути і зелену цибулю і кріп і петрушка, і інша зелень). Потім висипте в фарш манну крупу (якщо фарш вам здасться рідкуватим, можете додати манки більше, ніж зазначено). Добре вимісіть. Далі слід додати у масу маскарпоне (якщо немає маскарпоне, підійде м’який вершковий сир). Додавайте потроху, вимішуючи, щоб регулювати консистенцію фаршу. Готову масу покладіть на 30 хвилин у холодильник.

Тим часом займіться приготуванням соусу. Для цього при необхідності очистіть гриби, поріжте їх на маленькі (але не дрібні) шматочки. Одну маленьку цибулину очистіть від шкірки, дрібно порубаєте і викладіть разом з грибами на гарячу сковороду з рослинним маслом. Додайте сіль і перець. Смажте, перемішуючи, приблизно 10 хвилин, після чого додайте в сковороду сметану. Доведіть до кипіння і тушкуйте разом ще 2-3 хвилини.

З охолодженого фаршу сформуйте котлетки. Вылаживайте їх окремо від соусу в сковороду з рослинним маслом і смажте 2-3 хвилини на середньому вогні з двох сторін.

Готові котлети викладіть на тарілку. Подавайте, полив їх грибним соусом.

Рибні котлети з картоплею і зеленим горошком

Котлетки за цим рецептом виходять дуже красивими, тому підійдуть навіть для святкового вечері. Запекти їх можна і в пароварці: тоді вони будуть не такими святковими, але зате більш корисними.

Інгредієнти:

  • Філе білої морської риби – 600 р.
  • Картопля – 1 кг.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Заморожений зелений горошок – 100 р.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Твердий сир – 100 .
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
Дивіться також:  М'ясна запіканка

Спосіб приготування:

Рибу очистити від кісток, перемолите в м’ясорубці.

Сирий картопля очистіть і натріть на крупній тертці. Відіжміть руками від зайвої рідини, додайте до риби, пермешайте.

Заморожений горошок залийте окропом. Потримайте 2 хвилини, злийте воду. Горошок також викладіть в рибний фарш. Туди ж натріть твердий сир і зелену цибулю дрібно порубаєте.

Вибийте в масу яйце, всипте борошно, додайте за смаком сіль і чорний мелений перець. Ретельно все перемішати.

З фаршу сформуйте котлети. Викладіть їх на застелений пергаментом і змащений олією лист. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку. Випікайте приблизно 35 хвилин до рум’яного кольору. Подавайте з салатом зі свіжих овочів.