Рисова локшина з морепродуктами

a866a6e25adb745104c8b6203ed04e03 Рисова локшина з морепродуктами

Весь західний світ сходить з розуму по італійської пшеничного пасті, а в Піднебесній і Країні Висхідного Сонця свої пріоритети. Тут цінують рисову локшину або по-місцевому фунчозу.

З назви зрозуміло, що локшина робиться з рисової крупи. Вона являє собою дуже тонкі (майже як павутинки) смужки прісного тіста, які при варінні стають практично прозорими. Звідси народилося і друга назва цього незвичайного гарніру – скляна локшина. Вариться така «паста» дуже швидко, фактично за півхвилини. Сама по собі досить несмачна, тому до неї готують ситне і апетитне супровід – соуси, овочі, м’ясо і т. д. Основні витрати часу припадають саме на таку складну підливку.

В Японії та Китаї з рисової локшини готують дуже багато різних страв. Так як в цих країнах в меню чимала роль відведена морепродуктів, то і страв з дарів моря та скляної локшини придумано чимало. Велика частина з них досить екзотична для російської шлунка. Та й знайти потрібні компоненти для таких страв не так просто. Однак існують і місцеві, адаптовані під російські можливості, рецепти. З їх допомогою можна не тільки долучитися до східної кухні, але і без особливого ризику для своєї кишені здивувати гостей незвичайною пастою.

Рисова локшина з морським коктейлем

Швидкозаморожені набори морепродуктів зазвичай грішать дуже дрібною нарізкою, тому щоб все ж «побачити» в готовому соусі дари моря, то краще вибрати коктейль з великими шматочками.

Час приготування всього близько 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • Локшина рисова – 200 р.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соєвий соус будь – по смаку.
  • Коктейль з морепродуктів – 300 р.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Черемша свіжа або сушена – 1 ч. л. або 30 р.
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Набір спецій для морепродуктів.
  • Дивіться також:  Голубці в мультиварці

    Спосіб приготування:

    • Розігріти сковороду з маслом і додати потертий в кашку часник і сушену черемшу.
    • Додати морепродукти, не розморожуючи. Обсмажити до готовності, підсолюємо і приправте за смаком.
    • Скляну локшину залити підсоленим окропом і коли вона стане м’якою, перекласти в сковороду до морепродуктів.
    • Залити за смаком соєвим соусом.
    • Досолити і приправити за необхідності.
    • Подавати до столу гарячою.

    Гостра рисова локшина з морепродуктами

    Рецепт для любителів по-справжньому гострої східної їжі.

    Інгредієнти:

  • Кальмар – 1 тушка.
  • Рисова локшина – 200 р.
  • Креветки – 10 шт.
  • Соєвий соус чилі з томатом – за смаком.
  • Імбир свіжий – 2 см. кореня.
  • Сіль.
  • Суміш спецій для морепродуктів.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Чорний перець.
  • Кінза свіжа – 20 р.
  • Лимон -1 шт.
  • Приправа каррі -1 ч. л.
  • Олія кунжутна або лляне – 2 ст. л.
  • Паприка солодка – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Чорний перець.
  • Спосіб приготування:

    • Скляну локшину залити солоним окропом і залишити до тих пір, поки вона не стане м’якою. Перед викладенням добре злити воду. Перед викладенням добре злити воду.
    • У сковороді розтопити масло і обсмажити в ньому дрібно нашатковану цибулю.
    • Паприку ошкуріть і видалити плодоніжку з насінням. Нарізати соломкою. Імбир істереть в кашку.
    • Кальмара очистити від хребта і плівок, нарізати великими кільцями. Креветки залишити як є.
    • До пассерованному цибулі додати паприку, імбир, кальмари, креветки, спеції для морепродуктів. Досолити за смаком.
    • Тушкувати до готовності, потім покласти скляну локшину, влити лимонний сік (половина лимона) і гострий соус чилі з томатом. Додати порошок каррі, трохи чорного перцю.
    • Заправити страву кунжутним маслом.
    • Витримати на вогні близько хвилини, потім зняти і змішати з рубаною кінзою.
    • Подавати гарячим.

    Рисова локшина по-західному

    Східне блюдо на західний манер. Воно досить своєрідне, так як поєднує в собі солодкість креветок і ананасів з вираженою гостротою імбиру і свіжого перцю чилі. Всі трохи розбавляється ніжним курячим філе, але страва виходить дуже насиченим.

    Дивіться також:  Тефтелі з рисом

    Інгредієнти:

  • Рисова локшина – 200 р.
  • Ананаси – 100 р.
  • Стручок перцю чилі — 1 шт.
  • Імбир свіжий – 3 см. кореня.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Куряче філе – 300 р.
  • Чорний перець.
  • Креветки – 100 р.
  • Кінза – 50 р.
  • Мед – 1 ст. л. без гірки.
  • Сіль.
  • Цибуля – порей – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Часник – 2 зубки.
  • Насіння кунжутне – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Спосіб приготування:

    • Рисову локшину залити гарячою підсоленою водою і залишити до набуття м’якості.
    • У сковороді розтопити вершкове масло і ароматизувати його витертою імбиром і часником.
    • Куряче філе порізати смужками, цибулю – півкільцями, стручок чилі тонкими кільцями, ретельно видаливши насіння. Креветки залишити як є, не розморожуючи.
    • В ароматизованих олії обсмажити цибулю-порей, куряче філе, потім креветки разом з ложкою кунжутного насіння.
    • У масу влити соєвий соус, додати ананаси з частиною соку, перець чилі, каррі та інші спеції.
    • Згасити 5 хвилин і перекласти в сковороду скляну локшину.
    • Довести під кришкою до готовності протягом пари хвилин і зняти з плити.
    • Подавати до столу гарячою.

    Рисова локшина з кисло-солодким соусом і омлетом

    Відмінною особливістю рецепту від раніше запропонованих у цій статті є останній етап приготування. Після з’єднання пасти і компонентів соусу страву додатково заливається омлетною сумішшю зі спеціями і пряними травами. У підсумку, готову страву чимось нагадує запіканку з макаронами та овочами. Воно густе і ситне, зібране з безлічі компонентів.

    Інгредієнти:

  • Мідії – 200 р.
  • Локшина рисова – 200 р.
  • Селера корінь – 100 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний кисло-солодкий – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л. або
  • Оцет – 0,5 ст. л.
  • Чорний перець.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль.
  • Мускатний горіх.
  • Часник – 1 або 2 зубки.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Петрушка або кінза сушена – 0,5 ч. л.
  • Молоко або вершки – 100 мл
  • Сир Пармезан – 50 р.
  • Олія оливкова — 30 мл
  • Бульйон – 100 мл (за необхідності).
  • Дивіться також:  Бефстроганов з свинини

    Спосіб приготування:

    • Селера і моркву натерти тонкою соломкою, немов для салату «По-корейськи». Ріпчасту цибулю нашаткувати кубиками. Мідії облити гарячою водою, щоб прибрати зайву полій.
    • У сковороду з розігрітим оливковою олією додати потертий в кашку часник.
    • Швидко обсмажити до появи аромату, потім всипати моркву, селеру і цибулю.
    • Пасерувати коло хвилини на доброму вогні. Додати заморожені мідії і залишити під кришкою на 3 — 4 хвилини.
    • Коли вони пустять сік, покласти в сковороду ложку томатного соусу. Всі приправити мускатним горіхом, чорним перцем і сіллю. Зняти кришку і дати рідини трохи відійти.
    • Курячі яйця збити з вершками, спеціями і сушеної зеленню.
    • Скляну локшину залити крутим солоним окропом і почекати поки вона вся розм’якне. Ретельно злити воду і перекласти в сковороду.
    • Вміст посуду добре перемішати. Посилити вогонь і дати випарується залишкам солоної води з локшини (не довше кількох хвилин, інакше локшина перетушится). Потім тонкою цівкою влити молочно-яєчну суміш.
    • Знову все добре перемішати, щоб «омлет» добре схопився.
    • Страву подавати до столу в гарячому вигляді, попередньо присипавши будь-яким сиром твердих сортів.