Різотто з куркою

fd439be494373c6ce0fed976038d4083 Різотто з куркою

Незважаючи на те, що рис з’явився та поширився як головний продукт харчування переважно в Азії, люблять його в усьому світі. Завдяки своєму нейтральному смаком, ніжною текстурою і високої калорійності, він підходить для створення дуже багатьох страв.

Одним з таких популярних страв є різотто. Це винахід італійських кухарів, що представляє собою тушкована в соусі рис з різними м’ясними і овочевими добавками. Точно такими ж словами можна описати і східний плов, але у різотто є своя особливість. Його готують з особливих, крохмалистих сортів білого рису і тому в підсумку всі компоненти страви з’єднані в єдине ціле, своєрідну вишукану кашу зі спеціями. У той час як в плові розсипається кожна рісинки.

Рецептів різотто більше двох сотень. Найчастіше серед них зустрічається різотто з куркою, що цілком зрозуміло. Куряче м’ясо недороге і ситне, готується всього за 5-10 хвилин і не вимагає попередньої обробки начебто вимочування або маринування.

Зробити справжнє блюдо італійської кухні зовсім не складно. Нижче наведено кілька рецептів різотто з куркою, які легко освоїти з першого разу, якщо уважно слідувати рекомендаціям.

Різотто з куркою «А-ля Пекельна кухня»

Одне з найпопулярніших на вітчизняному ТБ кулінарне шоу дає можливість глядачам не тільки зануритися з головою в самі справжні пристрасті – інтриги, зради та самопожертви, але і дозволяє придбати незамінний досвід в області приготування ресторанних страв. Наведений нижче рецепт був створений за мотивами однієї з таких передач. Так як точно кількість продуктів не наводилося, то і тут необхідний обсяг дано лише приблизно, приблизно на 4-5 порцій. Колір овочів не принципове, але якщо підібрати різні, то вийде дуже гарно.

Інгредієнти:

  • Половина курячої грудки.
  • Рис білий – 300 р.
  • Бульйон овочевий або м’ясний – 500-600 мл
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Чорний перець.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль.
  • Кукурудза консервована – 2 ст. л.
  • Солодкий перець помаранчевий – 1 шт.
  • Селера в черешках – 2 шт.
  • Томати червоні – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Базилік червоний – 3 гілочки.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 1 зубок.
  • Вино біле – 100 мл
Дивіться також:  Соте з курки

Спосіб приготування:

  • Куряче філе, моркву, селеру, цибулю і солодкий перець нарізати кубиками. Базилік дрібно порубати.
  • У сковороді розігріти вершкове масло і кинути туди один роздавлений зубок часнику.
  • Потім швидко обсмажити в маслі кубики філе. Курка повинна стати золотистою.
  • Покласти філе ріпчасту цибулю і почекати поки він не стане прозорим. Після чого влити біле вино, добре все перемішати і дати йому випарується.
  • Коли волога піде, покласти в блюдо селеру, моркву і паприку, промитий рис, консервовану кукурудзу. Обсмажити 5 хвилин, щоб овочі стали м’якими, а рис наситився маслом і соками.
  • Влити бульйон і тушкувати на малому вогні до готовності, періодично помішуючи і не допускаючи надмірного википання рідини.
  • Різотто подавати до столу гарячою, присипавши тертим сиром і рубаною зеленню.

Різотто по-азійськи

Для азіатської кухні характерно поєднання абсолютно різних за своїми характеристиками продуктів. Наприклад, кокосового молока і морепродуктів, м’яса і риби, креветок і філе птиці.

Нижче запропонований рецепт гострого різотто з креветками і курячим філе, виконаного в азіатському дусі, з великою кількістю пряних трав і спецій.

Інгредієнти:

  • Рис – 200 р.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Стручок свіжого чилі — 1 шт.
  • Креветки королівські – 10-15 шт.
  • Порошок каррі – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх.
  • Чорний перець.
  • Вершки – 200 мл
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гг.
  • Петрушка свіжа – 20 гр.
  • Імбир свіжий – 2 см. кореня.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль.
  • Бульйон – 700 мл
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Базилік – 2-3 гілочки.
  • Вино біле – 100 мл

Спосіб приготування:

  • Імбир очистити і нарізати товстими пластинками. Ріпчасту цибулю нашаткувати кубиками, а стручок чилі тоненькими кільцями. Зелень порубати.
  • У сковороді розігріти масло і покласти в нього пластинки імбиру. Обсмажити пару хвилин і видалити. На його місце висипати цибулю, який потрібно обсмажити до прозорого кольору.
  • Залити цибулю вином і випарити. Всипати рис і дати йому просочитися маслом.
  • Окремо нарізати куряче філе на смужки і обсушити їх паперовим рушником.
  • На суху обсмажити разом з рисом, чилі і креветками. Потім залити бульйоном і, не накриваючи кришкою, тушкувати до повної готовності, приправивши порошком каррі, чорним перцем і мускатним горіхом. Посолити.
  • Приблизно за 5-8 хвилин до фіналу вся рідина від бульйону піде. Потрібно буде поступово підлити вершки, заправити блюдо рубаною зеленню.
  • Коли вершки упарятся наполовину, покласти в рис шматок вершкового масла. Якщо все зроблено правильно, що блюдо придбає соковиту, в’язку консистенцію і ніжний вершковий смак з легкою солодкої нотою від креветок.
  • Подавати до столу різотто краще в гарячому вигляді, присипавши сиром. Для різноманітності разом з ним запропонувавши гостям салати зі свіжих овочів і пшеничний хліб.
Дивіться також:  Шашлик в духовці

Різотто з куркою, гарбузом і ріпою

Надзвичайно смачне різотто, як раз для кінця літа, коли на городах або прилавках магазинів можна без праці знайти стиглий гарбуз і соковиту ріпку.

Інгредієнти:

  • Ріпа молода – 1 шт.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Рис круглий – 200 гр.
  • Вино біле 150 мл
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Бульйон курячий або овочевий – 700 мл
  • Сир твердих сортів.
  • Чорний перець.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Чебрець.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нашаткувати цибулю. Гарбуз, куряче філе і ріпу нарізати кубиком.
  • Розтопити масло і обсмажити в ньому цибулю до прозорості.
  • Покласти в посуд кубики філе, гарбуза і ріпи. Посолити, додати чебрець і чорний перець. Влити вино і випарувати на середньому вогні.
  • Всипати рис і коли він насититься маслом, залити курячим або овочевим бульйоном, зменшити вогонь і тушкувати до м’якості.
  • Блюдо потрібно постійно помішувати, не допускаючи зайвого випаровування рідини.
  • Вже готовий рис заправити тертим твердим сиром, шматочком вершкового масла і відразу зняти сковороду з вогню.
  • Страву подавати до столу гарячим.

Різотто з куркою, грибами і овочами

Це не просто рецепт різотто з грибами, а справжній калейдоскоп різноманітних барв. У страві з’єднані всі барви веселки – білий рис, жовті цятки кукурудзи, крихітна помаранчева бебі-морква, зелений горошок і квасоля, червона паприка і великі намистини томатів черрі. Принаймні, в кулінарному журналі його фото виглядало дуже ефектно. На російських просторах проблематично знайти стручки фіолетовою квасолі і мініатюрну морквину, але все можна вирішити, підібравши овочі по своєму смаку.

Кількість продуктів наведено приблизно на 6-8 порцій.

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 200 гр.
  • Морква молода – 2-3 шт.
  • Горошок зелений або кукурудза – 100 гр.
  • Квасоля стручкова – 100 р.
  • Часник – 3 зубки.
  • Філе куряче – 200г р.
  • Гриби печериці – 5-7 шт.
  • Масло вершкове – 100 гг.
  • Цукор або мед – 15 гр.
  • Червоний перець.
  • Сіль.
  • Бульйон – 1 л.
  • Сир твердих сортів.
  • Зелень для прикраси.
  • Томати черрі різнокольорові – 10-15 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вино біле – 100 мл
  • Паприка солодка – 1 шт.
Дивіться також:  Стейк з яловичини

Спосіб приготування:

  • Розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому кілька придавлених ножем зубків часнику.
  • Куряче філе нарізати великим кубиком, промити і просушити одноразовим рушником. Обсмажити в часниковому маслі.
  • Печериці промити і нашаткувати пластинками. Готувати разом з курятиною.
  • Додати до м’яса стручкову квасолю, горошок або кукурудзу, кубики молодої моркви, наколоті зубочисткою томати черрі., кубики паприки.
  • Покласти до овочів мед і червоний пекучий перець. Швидко обсмажити все на сильному вогні. Всипати рис і почекати поки він не придбає прозорість.
  • Влити вино і випарувати його протягом 3-5 хвилин. Блюдо посолити і поперчити.
  • Після чого залити бульйоном, додати спеції і тушкувати до готовності, періодично помішуючи.
  • При подачі посипати сиром і заправити шматочком вершкового масла. У такому різотто вийде дуже багато овочів, тому додатково кришити салат зі свіжих овочів не потрібно.

tasty.in.ua