Роли Філадельфія

b8ba0bb7a39e9119741e708aacda7030 Роли Філадельфія

Приготувати суші в домашніх умовах – не так складно, як здається. Тим більше, зараз, коли в магазинах можна купити все інгредієнти, необхідні для правильного приготування цього екзотичного блюда. Для того, щоб в цьому переконатися, пропонуємо кілька рецептів одних з найпопулярніших ролів з вершковим сиром «Філадельфія».

Роли Філадельфія з сьомгою

У цих ролах самий яскравий смак створює сир «Філадельфія». Але це не означає, що без нього не можна обійтися. Якщо «Філадельфії» вам зараз і вдень з вогнем не знайти, купіть інший ніжний вершковий сир.

Інгредієнти:

  • Рис для суші — 350 р.
  • Сьомга слабосолона (форель, лосось) – 300 р.
  • Сир «Філадельфія» – 250 р.
  • Приправа для суші — 80-100 мл.
  • Норі – кілька аркушів

Спосіб приготування:

Спеціальний рис для приготування суші висипте в каструлю, добре промийте водою, а потім дайте воді стекти (витримайте його в друшляку приблизно 30-40 хвилин).

Знову поверніть рис в каструлю, залийте його 350 мл води і поставте на вогонь.

Варіть на маленькому вогні під кришкою, намагаючись її не піднімати, 15-20 хвилин. Потім залиште рис настоятися ще приблизно на 20 хвилин.

Готовий рис акуратно перемішайте і полийте приправою для суші. Якщо у вас такої немає, можете приготувати її, змішавши рисовий оцет, цукор і сіль. Гарненько вмішайте заливку для суші в рис. Накрийте каструлю кришкою, щоб рис залишався теплим, і перейдіть на підготовку решти інгредієнтів.

Спеціальну бамбукову рогожу для скручування суші оберніть харчовою плівкою.

Гострим ножем наріжте рибу на досить тонкі пластини.

Викладіть на рогожу половинку листа норі, зверху мокрими руками розподіліть тонкий шар рису, залишивши частину норі ближче до вас порожнім (так буде зручніше скручувати). Натискати не потрібно, рис і так повинен вийти дуже клейким.

Дивіться також:  Котлети на пару в мультиварці

Акуратно переверніть лист норі з рисом, щоб рис опинився внизу на циновці, а норі – зверху.

На середину норі покладіть шар сиру «Філадельфія», ложкою акуратно розподіліть по всій його поверхні. Загорніть рол за допомогою циновки, намагаючись зробити рулетик максимально щільним.

Розгорніть рогожу, рол залиште на краю. На решті частини циновки розкладіть впритул шматочки риби. Знову загорніть рогожу з ролом так, щоб риба щільно прилипла до рису.

Розгорніть, візьміть дуже гострий ножик, змочіть лезо у воді і розріжте наш рол спочатку посередині, а потім на 8 рівних частин.

Викладіть готові роли на тарілку і подавайте до столу.

Роли Філадельфія з огірком

Роли з огірком готують в основному з-за дешевизни і звичності цього овоча. Гурмани, звичайно, від такого поєднання не в захваті, але факт залишається фактом: ці роли є одними з найпопулярніших в ресторанах японської кухні.

Інгредієнти:

  • Рис для суші – 300 г
  • Сьомга малосольна – 200 р.
  • Сир «Філадельфія» – 175 р.
  • Огірок – 1-2 шт.
  • Оцет рисовий – 25 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.
  • Норі – 6 шт.
  • Соєвий соус – для подачі
  • Васабі – для подачі
  • Імбир маринований – для подачі

Спосіб приготування:

Першим ділом приготуйте рис – саме від нього на 90% залежить смак і правильний вид ролу. Спочатку ретельно промийте його холодною водою до прозорості. Потім перекладіть в каструлю, залийте водою (400 мл). Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варити, накривши кришкою. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним, щоб вода не кипіла, а випаровується. Варіть рис близько 15 хвилин, потім відставте остигати.

Змішайте рисовий оцет, цукор і морську сіль, злегка прогрійте суміш на вогні. Якщо рисового укусуса у вас немає, можете замінити його винним або яблучним. Коли рис охолоне, влити отриману заливку. Перемішайте повільними рухами.

Дивіться також:  Котлети з фаршу

Рогожу оберніть харчовою плівкою. Покладіть на нього цілий лист норі, а поверх нього розподіліть шар рису (один кінчик аркуша залиште порожнім). Простіше всього це зробити, виклавши в центр листа мокрою ложкою рис, а потім розмазувати його на всі боки. Рис злегка приминають – шар повинен щільно пристати до норі.

Швидким рухом переверніть лист норі рисом вниз.

Сир «Філадельфія» намажте на норі. Шар сиру повинен бути товстим.

Сьомгу порізати нетовстий соломкою. Викладіть шматочки риби уздовж одного кінця норі однією смужкою.

Огірок очистіть і поріжте соломкою тонший. Покладіть шматочки огірка впритул до сьомзі або поверх неї.

Тепер можна загортати рол. Намагайтеся, щоб ваш рулетик був дуже щільним. Щоб кінець ролу добре склеился, змочіть порожній шматочок норі водою. Далі можете додати рулетику будь-яку форму, наприклад, зробити рол трикутним.

Розгорніть рол, наріжте на порційні шматки і подавайте із соєвим соусом, васабі і маринованим імбиром.

Роли Філадельфія з кунжутом

Зробити роли не тільки смачними, але і дуже красивими можна, якщо слідувати наступним рецептом. Насіння кунжуту відтіняють смак рису, риби і вершкового сиру, а виглядати ваше творіння буде так, як ніби над ним попрацювали справжні японські кулінари.

Інгредієнти:

  • Рис для суші – 2 ст. л.
  • Сир «Філадельфія» – 2-3 ст. л.
  • Філе сьомги холодного копчення – 1 скибочка
  • Норі – 1 лист
  • Смажений білий кунжут – 3-4 ст. л.

Спосіб приготування:

Гарненько промийте рис, а потім відваріть його протягом 10-15 хвилин. В ідеалі, звичайно, потрібно купувати спеціальний рис для суші, але можна, при біді, взяти круглозернистий і добре його розварити. Для того, щоб рис злипся, краще також просочити готовий рис спеціальної спецією для суші, але в домашніх умовах можна приготувати спецію-заливку самостійно, змішавши на вогні рисовий (або винний) оцет з цукром і дрібкою солі (суміш потрібно тільки прогріти). Готовий рис підтримуйте теплим – так він більш щільно нанесется на лист пресування морської капусти норі.

Дивіться також:  Жульєн з мовою і грибами

Бамбукову рогожу обмотайте поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою. Лист норі розділіть навпіл, покладіть половинку на підготовлену рогожу блискучою стороною вниз.

Викладіть рис на норі, акуратно розмажте рівномірним шаром, залишивши смужку вздовж одного краю порожній. Потім переверніть норі рисом вниз.

Сьомгу нарізати довгою тонкою соломкою. Викладіть смужкою приблизно в центрі аркуша.

Сир «Філадельфія» покладіть в кондитерський мішок або на дно звичайного поліетиленового пакету. Надріжте кінчик і видавіть поверх риби або поруч з нею «доріжку» із сиру. При бажанні можна сюди ж покласти шматочки огірка або авокадо.

Тепер акуратно скрутіть щільний рол, надавши йому квадратну форму.

Насіння кунжуту висипте на тарілку. Розгорніть рол, обережно перекладіть його в кунжут і гарненько обваляйте з усіх боків.

Готовий рол розріжте на шматочки і подавайте.