Роли з млинців

9cf3e379370d894d85a141ed96706b31 Роли з млинців

Роли з млинців – оригінальна закуска, народжена на стику російської та японської кухні. З країни Висхідного сонця прийшла форма, а рідна Русь подарувала страви звичне зміст. Мініатюрні рулетики стануть відмінною альтернативою стандартного сніданку і дозволять різноманітити своє меню.

У ролах з млинців важко знайти водорості норі, соєвий соус, сиру рибу або оцет. В них знаходяться звичайні, знайомі з дитинства продукти, нехай іноді і в незвичайних поєднаннях. Млинці для приготування рулетиків можуть бути тонкими або товстими, зробленими на кефірі, поташі або дріжджах. Тісто замішують на пшеничного, житнього чи гречаного борошна, рідше з додаванням кукурудзяного, або рисового. Начинка ролів дуже різноманітна. Найчастіше поєднують який-небудь сир з рибою, морепродуктами, яйцями або м’ясом, розбавляючи калорійні інгредієнти свіжої пряною зеленню або соковитими овочами.

Роли з млинців – «налисников» з червоною рибою

Тонкі пластичні млинці з начинкою з червоної риби слабкого засолу і сирного сиру. Компанію їм складають свіжий кріп і мариновані корнішони.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Молоко жирне – 2-3 ст.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль.
  • Масло рослинне для тіста – 30 — 50 мл
  • Масло або жир для смаження.

Начинка:

  • Риба червона, малосольна – 100 р.
  • Кріп свіжий – 30 р.
  • Сирний сир – 150 р.
  • Корнішони – 2-3 шт.

Спосіб приготування:

  • У чаші міксера з’єднати молоко, цукор, яйця, сіль, олію і борошно. Змішати тісто без грудочок. Дати йому постояти близько 10 – 15 хвилин, щоб борошно ввібрала воду, і можна було оцінити реальну консистенцію тесту. Воно повинно бути рідким, т. зв. «ллється».
  • Розжарити чавунну блинницу і посмажити на ній тонкі млинчики. Перед кожною заливкою додавати на сковороду буквально половину чайної ложки масла.
  • У чашу блендера покласти сирний сир, зелень кропу і очищені від шкірки корнішони. Змішати все в плотню масу «а-ля тар-тар».
  • Рибу нарізати маленькими кубиками і з’єднати з сирною масою і спеціями.
  • На край тонкого млинчика викласти приблизно 1 ст. л. начинки і рівномірно розподілити її у формі ковбаски.
  • Згорнути щільний рулет, який потім розрізати на 4-6 ролів.
  • Дивіться також:  Ліниві голубці

    Роли з дріжджових млинців з бринзою і шинкою

    Пишні дріжджові млинці з начинкою з солоної бринзи і шинки, розбавлених свіжими помідорами й огірками. У цьому рецепті можна засипати не тільки пшеничну, але і гречане борошно (приблизно в обсязі однієї третини від потрібної кількості).

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 3 ст.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Дріжджі свіжі – 1 кубик 1х1 см або
    • Дріжджі сухі в розрахунку на 1 кг тіста.
    • Молоко – 3-4 ст.
    • Цукор – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Жир для смаження.

    Начинка:

    • Шинка або курячий рулет – 100 – 150 р.
    • Бринза або сир Сулугуні – 100 – 150 р.
    • Огірки свіжі – 1 шт.
    • Будь листовий салат – 1 вінок.
    • Стиглі томати – 2 шт.
    • Майонез з кислинкою (наприклад, «Махеев») – 100 – 150 р.
    • Петрушка або кріп свіжі – за бажанням.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • Підігріти до 35-40 градусів (щоб руці було трохи тепло) стакан молока. Розчинити в ньому дріжджі, ложку цукру і борошна. Поставити в тепле місце і почекати, поки маса не спіниться.
  • Після цього вбити яйця, долити два-три склянки теплого молока, всипати все борошно і сіль. Вимісити тісто. Консистенція повинна бути схожою на сметану 10-% жирності, тобто в міру густий, але при цьому ллється.
  • Дати тісту постояти в теплому місці і добре вспінитися. Перед смаженням його потрібно перемішати.
  • Добре прогріти млинцеву сковороду і спекти пишні млинці.
  • Для приготування начинки натерти бринзу або сулугуні на дрібній тертці для твердого сиру. Змішати з майонезом і рубаною зеленню. За смаком додати меленого перцю.
  • Шинку (курячий рулет), обкоровані огірки і стиглі помідори нарізати невеликими акуратними кубиками. Додати до сирної маси.
  • На край пишного млинчика покласти «валик» начинки і скрутити рулет, який потім нарізати на 4-6 невеликих ролів.
  • Дивіться також:  Ростбіф з яловичини

    Роли з заварних млинців з зеленою цибулею і оливками

    Найтонші заварні млинці з начинкою з ніжного вершкового сиру, хрусткого цибулі і пікантних оливок.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 3 — 4 ст.
    • Крутий окріп – 1 ст.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Молоко жирне – 2 ст.
    • Сода – 0,5 – 1 ч. л. без гірки.
    • Сметана – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Цукор – 1 ст. л.

    Начинка:

    • М’який вершковий сир – 250 р.
    • Цибулю зелений – 50 р.
    • Оливки без кісточок – 50 р.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • В чаші комбайна з’єднати борошно, молоко, масло, сметану, сіль і цукор. Змішати тісто, схоже на густу сметану.
  • У склянці окропу розвести соду і відразу ж влити його в основу і розмішати.
  • В теплу заварне тісто влити яйця і ще раз все перемішати. Його консистенція повинна бути рідкою.
  • На ретельно прогрітій блиннице спекти тонкі млинчики, кожен раз наливаючи на сковороду по пів чайної ложки масла.
  • Оливки без кісточок нарізати кружальцями, а цибулю порубати довільно. Змішати овочі з м’яким сиром і поперчити, досолити.
  • На край ажурного млинчика покласти трохи начинки і скрутити тонкий рулет, який нарізати на кілька ролів.
  • Десертні роли з млинців

    Солодкі роли з повітряним сметанним кремом та свіжими лісовими ягодами. Обов’язково сподобаються всім домочадцям.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 3 ст.
    • Ванілін – 10 р.
    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Молоко жирне – 3-4 ст.
    • Сіль.
    • Цукор або пудра – 100 р.
    • Для смаження вершкове або рослинне масло.

    Начинка:

    • Чорниця – 70 р.
    • Малина або полуниця – 150 р.
    • Лимонний сік – 1 ст. л.
    • Лимонна цедра – третина ч. л.
    • Сметана вищої жирності – 300 р.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    Дивіться також:  Гуляш зі свинини з підливою

    Спосіб приготування:

  • Заздалегідь відцідити жирну сметану. Для цього потрібно перекласти її в центр щільного марлевого відрізу і добре перев’язати. Отриману «бомбочку» на ніч підвісити над мискою.
  • В чаші комбайна змішати ванілін, борошно, м’яке вершкове масло, жирне молоко, курячі яйця, сіль і цукор. Змішати рідке ллється тісто.
  • На млинцевої сковорідці спекти тонкі солодкі млинці.
  • До відцідженої сметані додати лимонного соку і цедри, цукрову пудру і протерту через сито малину або суницю.
  • Збити ніжний молочно-фруктовий крем і обережно підмісити до нього цілі ягоди чорниці.
  • Зробити з млинчиків і крему невеликі рулети, які красиво нарізати на мініатюрні роли.
  • При подачі роли можна додатково присипати цукровою пудрою або шоколадною стружкою.