Роли з сьомгою

2634b1521853dab4705b052abd668469 Роли з сьомгою

Асорті з барвистих ролів, викладених на плоску посуд, немов вишукані тістечка – це візитна картка кулінарної школи країни Висхідного Сонця. З моменту виходу крихітних рулетиків на міжнародну арену, шеф-кухарями було винайдено сотні різних варіацій подібного страви.

У Росії в числі найпоширеніших рецептів суші виявилися роли з сьомгою. Це не дивно, враховуючи любов росіян до ікри і червоній рибі. У представленій класикою японської кухні поєднуються дві бажаних протилежності – найулюбленіше народний делікатес та його нестандартна подача в обрамленні рідкісних «заморських» продуктів.

Нижче наведені найбільш популярні рецепти ролів з сьомгою.

Роли з сьомгою і огірком

Нічого нового, всім відоме поєднання малосольною червоної рибки і свіжого огірка. На одному з ресурсів дуже хвалили модифікацію рецепта, в якій список компонентів для начинки доповнено дуже тонко нашаткованою і маринованим в білому винному оцті ріпчастою цибулею або його молодими пір’їнками. Бажаючі поекспериментувати, цілком можуть взяти таку пропозицію на замітку.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Листи водоростей норі – 1 уп.
  • Оцет винний або рисовий – 20 мл
  • Соєвий соус – 30 мл
  • Сіль -0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Приправа вассабі – за смаком.
  • Імбир маринований білий – за смаком.
  • Сьомга філе малосольное – 200 р.
  • Огірок свіжий длинноплодный – 1шт.
  • Цибуля зелена пером – 30 р.

Спосіб приготування:

  • Рис промити в декількох водах і відварити, трохи підсолюємо. Доводити до розварювання не потрібно.
  • Зробити заливку для рису. Для цього змішати рисовий або винний оцет з цукром і сіллю.
  • Сьомгу і длинноплодный огірок нарізати на всю довжину на смуги товщиною з сантиметр.
  • На килимку для формування суші або на шарі харчової плівки розкласти лист сушених водоростей і розкласти на ньому відварений рис. Шар повинен бути не товще сантиметри. Від однієї сторони норі потрібно трохи відступити, щоб можна було рівно згорнути рулет.
  • На підготовлену «оболонку» суші покласти начинку — смужки огірка, пір’ячко цибулі, шматочки малосольною сьомги.
  • Використовуючи килимок або плівку як важіль, поступово згорнути всі інгредієнти в щільний рулет. Вільну частину листа водоростей змочити холодною водою і закріпити.
  • Сформований рулет нарізати на частини розміром «на один укус».
  • Подати роли з сьомгою на плоскій тарілці, поклавши трохи васабі і мисочку з соєвим соусом.
  • Дивіться також:  Котлети з курячої грудки

    Роли з сьомгою навпаки

    Яскравий приклад народної творчості. Це рецепт народився не в Японії, і не на кухнях знаменитих шеф-кухарів. Його придумали рядові домогосподарки, які намагалися здивувати своїх рідних незвичайними стравами до Нового року, копіюючи визнані страви.

    Щоб роли «навпаки» вийшли гарними, необхідні дуже тонкі пластинки червоної риби. Вдома таку нарізку виконати досить складно, тому краще відразу придбати вже підготовану.

    Для яскравого святкового страви ці роли можна виконати в двох варіантах — з начинкою з морської капусти і моркви по-корейськи.

    Інгредієнти:

    • Рис – 1 ст.
    • Яйце перепелине – 8 шт.
    • Оцет винний або рисовий – 20 мл
    • Соєвий соус – 30 мл
    • Морська капуста без оцту – 200 р.
    • Морква по-корейськи без гострого перцю – 200 р.
    • Сіль -0,5 ч. л.
    • Цукор – 1 ст. л.
    • Приправа вассабі – за смаком.
    • Імбир маринований білий – за смаком.
    • Сьомга філе малосольное – 300 р.

    Спосіб приготування:

  • Промити, перебрати, залити водою і підсолити, відварити рис до повної готовності, не допускаючи сильного розварювання. Рис не повинен бути розсипчастим. Крупу заправити рисовим або винним оцтом, підсолодити і підсолити.
  • Перепелині яйця відварити круто. Морську капусту та моркву по-корейськи віджати від маринаду.
  • На бамбукову циновочку або обробну дошку, застелену харчовою плівкою, викласти внахлест пластинки малосольної риби таким чином, щоб вийшов цілий лист. Розмістити на ньому товстий шар відвареного рису (до 1 см), трохи не дійшовши до одного краю.
  • На нижню частину листа покласти трохи морської капусти, потім зверху розмістити цілком перепелині яйця, зварені круто, і знову закрити маринованої ламинарией. Аналогічно зробити рулет з морквою по-корейськи.
  • Використовуючи поліетиленову плівку в якості опори, згорнути щільні рулети, які потім нарізати на невеликі порційні шматочки.
  • Сервірувати суші на великому блюді або декоративної дошці, розмістивши поряд приправу вассабі і білий маринований імбир. Можна прикрасити свіжою зеленню.
  • Роли з сьомгою, авокадо і кунжутом

    Рецепт чимось схожий на перший, однак цей більш калорійний. Тут крім малосольною червоної риби в якості начинки використовується не обсмажене кунжутне насіння і авокадо. В найпоширенішому рецепті в списку компонентів значиться тільки авокадо, але з кунжутом смак виходить більш пікантним.

    Інгредієнти:

    • Рис – 1 ст.
    • Винний або рисовий оцет – 20 мл
    • Сіль — 0,5 ч. л.
    • Цукор – 1ст. л.
    • Листи водоростей норі – 1 уп.
    • Авокадо великий – 1 шт.
    • Сьомга малосольна – 200 р.
    • Кунжут — 50 – 100 р.
    • Соєвий соус – за смаком.
    • Імбир-за смаком.
    Дивіться також:  Плов з баранини

    Спосіб приготування:

  • Відварити заздалегідь промитий рис в підсоленій воді, не допускаючи розварювання. Добре злити рідину.
  • Зробити смакову заливку для відвареного рису. Для цього змішати винний або рисовий оцет разом з сіллю і цукром.
  • Підготувати бамбуковий килимок або викласти кілька шарів харчової плівки з поліетилену.
  • Помістити на підстилку лист водоростей норі, і викласти на нього змішаний з заправкою рис, трохи не доходячи до краю. Присипати рис кунжутом.
  • Малосольну сьомгу і очищений від шкірки і серцевини авокадо нарізати на всю довжину на смуги товщиною близько 1 см. Розмістити начинку на нижньому краю аркуша і, використовуючи в якості опори бамбуковий килимок або харчову плівку, згорнути конструкцію в рулет.
  • Вільний край змочити водою і акуратно підвернути.
  • Готовий рулет нарізати на невеликі шматочки і подати до столу, в якості приправ окремо поклавши маринований імбир і соєвий соус.
  • Роли з сиром і сьомгою

    За канонічним рецептом ці роли роблять неодмінно з сиром «Філадельфія» і стиглим авокадо. «Філадельфію» можна з успіхом замінити сиром «Моцарелла», «Сулугуні», «Каприз» або будь-яким іншим білим м’яким виглядом. Замість авокадо підійдуть маринований або свіжий огірок.

    В даному випадку представлені роли з сьомгою, маринованим огірком і сиром Сулугуні. Так як всі компоненти начинки мають підвищений вміст солі, то бажано скорегувати її кількість при варінні рису.

    Інгредієнти:

    • 1. Рис – 1 ст.
    • 2. Винний або рисовий оцет – 20 мл
    • 3. Сіль — 0,5 ч. л.
    • 4. Цукор – 1ст. л.
    • 5. Листи водоростей норі – 1 уп.
    • 6. Огірки мариновані – 3 шт.
    • 7. Сьомга малосольна – 200 р.
    • Соєвий соус – за смаком.
    • Імбир — за смаком.
    • Сир «Сулугуні» — 150 р.

    Спосіб приготування:

  • Перебрати рис і промити його в декількох водах. Відварити в злегка підсоленій воді. Ретельно злити рідину. Змішати з рисовим або винним оцтом, сіллю і цукром.
  • Сир «Сулугуні» нарізати на товсті бруски, сьомгу і мариновані огірки розділити на смужки однакового розміру.
  • На килимку – основі розмістити лист водоростей норі і викласти на нього приправлений рис, трохи не доходячи до краю.
  • На нижню частину покласти брусочки сиру, смужки солоних огірків і малосольної сьомги.
  • Згорнути щільний рулет, змочивши для надійності його краю холодною водою. Нарізати на порційні шматочки і подати до столу разом з маринованим імбиром і хріном васабі.
  • Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами

    Роли з сьомгою і цибулею

    На відміну від попередніх, повсюдно поширених рецептів ролів, цей варіант виключно російське винахід. Замість звичних огірка або авокадо компанію малосольної риби в рулетиках становить мариновану ріпчасту цибулю. Готують його з різною заливкою. Як правило, використовують біле або червоне вино зі спеціями, рідше лимонний сік або оцет.

    Інгредієнти:

    • Рис – 1 ст.
    • Винний або рисовий оцет – 20 мл
    • Цукор – 1ст. л.
    • Листи водоростей норі – 1 уп.
    • Цибуля ріпчаста – 3шт.
    • Сьомга малосольна – 200 р.
    • Соєвий соус – за смаком.
    • Імбир — за смаком.
    • Вино червоне – 100 мл
    • Чорний перець.
    • Мускатний горіх.
    • Перець чилі.
    • Сіль — 0,5 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Ріпчасту цибулю нашаткувати дуже тонкими напівпрозорими півкільцями і залити теплим (але не гарячим) вином з перцем чилі, мускатним горіхом і чорним перцем. Дати постояти близько 30 хвилин і потім злити весь маринад і злегка віджати цибулю.
  • Рис відварити в підсоленій воді, не допускаючи сильного розварювання. Рис змішати зі смаковими добавками – рисовим або винним оцтом, цукром і сіллю, іншими спеціями за смаком.
  • Сьомгу нарізати на товсті смужки.
  • На обробну дошку розстелити кілька шарів харчової поліетиленової плівки і викласти на нього основу суші – лист норі.
  • На лист норі викласти шар рису товщиною близько сантиметра, трохи не доходячи до краю.
  • На один край листа покласти кілька смужок риби, зверху розташувати маринований рожевий цибулю.
  • Використовуючи харчову плівку в якості опори, згорнути щільний рулет. Щоб він не розійшовся, вільний від рису край змочують водою і підвертають.
  • Рулет нарізають на невеликі шматки. Подають роли до столу холодними, разом з маринованим імбиром і японським хріном васабі.