Салат » Грибна поляна

ff05811f3d2fa088a29eb5aa68846480 Салат  Грибна поляна

Салат «Грибна галявина» в останні роки став, мабуть, одним з найпопулярніших серед наших господинь. А все тому, що він виглядає на святковому столі ну дуже красиво – так і хочеться з’їсти шматочок! Багато хто, до речі, порівнюють цей салат зі звичайним олів’є, адже продукти в них дійсно схожі. Ми пропонуємо подивитися, як можна по-різному приготувати «Грибну галявину», аби щоразу дивувати гостей іншим смаком і зовнішнім виглядом цього чудового салату.

Салат » Грибна галявина з копченим окорочком і гострим сиром

Цей салат, завдяки гострого сиру копченого окорочку, зовсім не схожий на олів’є. Закуска виходить дуже цікавою на смак і відмінно підходить для святкового застілля.

Інгредієнти:

  • Консервовані цілі шампіньйони – 1 банка
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Копчений окорочек – 150-200 р.
  • Твердий гострий сир – 150 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Картоплю і моркву промийте, викладіть в каструлю з водою і відваріть в мундирах до м’якості. Готові картоплю і моркву остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

Приготуйте глибоку круглу форму (миску, каструлю). Викладіть на дно печериці, капелюшками вниз. Зелень дрібно порубаєте, висипте на грибочки, змастіть по всій поверхні невеликою кількістю майонезу.

Далі покладіть шар тертої картоплі, знову змастіть майонезом.

Яйця відваріть круто, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці. Викладіть яйця в миску до нашого салату. А зверху покладіть шматочки копченого стегенця. Знову змастіть майонезом.

Наступним шаром викладіть терту варену моркву, потім – тертий гострий сир. Майонезом не змащуйте, але добре притисніть все ложкою. Залиште салат на деякий час для просочення (можна поставити на ніч в холодильник). Потім візьміть плоску тарілку, прикладіть щільно до форми і швидко переверніть. Обережно зніміть форму і подавайте салат до столу.

Дивіться також:  Салат з форелі слабосоленої

Салат » Грибна галявина з курагою

Замініть ситний картопля пропареної курагою – отримаєте більш легку «Грибну галявину».

Для її приготування вам знадобляться:

  • Мариновані шампіньйони – 250 р.
  • Яйця – 3 шт.
  • Куряче філе – 300 р.
  • Твердий сир – 150 р.
  • Курага – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Майонез – за смаком

Курагу залийте гарячою водою, накрийте кришкою. Потримайте приблизно 10 хвилин, після чого викладіть на сухе кухонне рушник, дайте стекти воді і порізати соломкою курагу. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи, варені жовтки відокремте від білків і натріть на дрібній тертці в окремі тарілки.

Куряче філе відваріть в підсоленій воді протягом 25 хвилин. Готове м’ясо наріжте невеликими кубиками або пощипайте на шматочки. Зелену цибулю і кріп дуже дрібно порубаєте.

Візьміть поглиблену тарілку. На дно викладіть капелюшками вниз грибочки, посипте їх зеленню (вона повинна закрити всі зазори між грибами). Зверху посипте яєчним жовтком, потім – білком. Викладіть поверх яйця курагу, змастіть невеликою кількістю майонезу. Потім викладіть шар вареного курячого м’яса і мариновану цибулю (для цього цибулину потрібно очистити, порізати дуже тонкими півкільцями, засипати дрібкою цукру і скропити оцтом. Потримати 10 хвилин, а потім віджати). Знову змастіть майонезом. Твердий сир натріть на тертці, посипте на салат, ще раз трошки змастіть майонезом. Залиште для просочення, а потім переверніть з допомогою тарілки і подавайте.

Салат » Грибна галявина з кальмарами

Цей салат перевертати не треба, він вылаживается традиційно – знизу вгору. Також кожна господиня може пофантазувати з черговістю шарів. «Фішка» такого «Грибного салат» ще і в часниковою нотці, яка роблять цю закуску більш пікантною.

Дивіться також:  Салат з редьки

Інгредієнти:

  • Тушка або філе кальмара – 500 р.
  • Картопля – 300 р.
  • Мариновані гриби – 300 р.
  • Мариновані огірки – 300 р.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблука – 200 р.
  • Твердий сир – 200 р.
  • Майонез – 200 р.
  • Часник – 10 р.
  • Зелень – 5 р.
  • Сіль – за смаком

Картопля промийте, опустіть в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння і відварити в мундирах. Яйця відваріть круто. Готові картоплю і яца очистіть і натріть окремо на тертці.

Огірки поріжте дрібними кубиками. Сир натріть на тертці. Кальмарів відваріть в злегка підсоленій воді протягом 1-3 хвилин. Охолодіть і наріжте тонкими смужками.

Яблука очистіть, а м’якоть натріть на крупній тертці. Часник пропустіть через прес, змішати з майонезом.

На дно салатниці покладіть шар картоплі, посоліть, викладіть мариновані огірки і змастіть майонезом. Потім покладіть кальмарів і твердий сир, знову змастіть майонезом. Далі викладіть терті яблука і терті варені яйця, змастіть майонезом. Посипте рубаною зеленню і прикрасьте салат зверху капелюшками грибів.

Салат » Грибна галявина з корейською морквою і свининою

Свинина, картопля, гриби – таке ситне поєднання просто необхідно розбавити свіжої ноткою. Досягти її можна за допомогою моркви по-корейськи, яка дуже вдало підходить для цієї страви.

Інгредієнти:

  • Мариновані шампіньйони – 1 банка (приблизно 170 р.)
  • М’якоть свинини – 200 р.
  • Морква по-корейськи – 200 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 р.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Зелень кропу – за смаком
  • Майонез – за смаком

Першим ділом приготуйте невелику каструлю. Викладіть в неї ніжками вгору маленькі цілі печериці. Посипте дрібно порубленым зеленою цибулею і кропом.

Дивіться також:  Салат з печінки тріски

Картоплю відварити в мундирах, остудити і дрібно поріжте (або натріть на тертці). Посоліть. Викладіть поверх грибів і зелені, змастіть майонезом, притискаючи ложкою.

Мариновані огірочки порізати дрібними кубиками, покладіть в салат. Знову змастіть невеликою кількістю майонезу. Утрамбуйте.

М’якоть свинини відваріть в підсоленій воді протягом приблизно 1,5 години. Остудіть і наріжте невеликими шматочками. Викладіть наступним шаром в салат, зверху ще трохи змастіть майонезом.

Далі покладіть моркву-по корейськи, а зверху посипте тертим сиром. Залиште салат настоюватися (витримайте хоча б 2 години). Потім обережно переверніть з допомогою плоскої тарілки.