Салат із морепродуктів

1b13d29801292dba0b5f9ff83b85e081 Салат із морепродуктів

Різноманітні салати, як відомо, дуже корисні для нашого організму. Однак до салатів з дарів моря це має особливе ставлення. Коли ми говоримо про морепродуктах, маємо на увазі суміш, яку також називають морським коктейлем. Це, як правило, креветки, кальмари, мідії і восьминоги. Чим же корисні ці мешканці морів? У першу чергу тим, що містять велику кількість білків, які легко перетравлюються, а також жирних кислот, які допомагають нашому мозку працювати краще. Оскільки морепродукти в останні роки стали для нас більш доступними, можна частіше балувати себе смачними і корисними салатами.

Олів’є з морепродуктами

Навіть самі звичні салати «заграють» по-новому, якщо додати до них дари моря. Пропонуємо в цьому переконатись на прикладі звичайного олів’є, приготованого з додаванням морського коктейлю.

Інгредієнти:

  • Морський коктейль — 200-300 р.
  • Картопля — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Мариновані огірки — 3 шт.
  • Консервований зелений горошок – 50 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Солодка мелена паприка — 1/2 ч. л.
  • Майонез — 125 р.
  • Кетчуп — 2 ст. л.
  • Коньяк — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Картоплю і моркву ретельно промийте, покладіть в каструлю з водою і варіть приблизно 20-40 хвилин (готовність перевіряйте лезом ножа або виделки. Якщо картопля м’який, значить він готовий). Відварені овочі остудіть, а потім очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Яйця зваріть круто, теж очистіть і наріжте кубиками. Змішайте їх з овочами.

Яблуко очистіть, наріжте кубиками, додайте в загальну масу разом з дрібно порізаними маринованими огірками.

Далі розморозьте морський коктейль, відваріть його протягом 3минут також і викладіть на салат. Гарненько перемішайте, додайте ще трохи консервованого горошку, сіль і чорний мелений перець.

Дивіться також:  Салат в лаваші

Для заправки можна використовувати не просто майонез, а майонез, змішаний з кетчупом, коньяком і паприкою. Змішайте ці інгредієнти і вилийте їх у салат. Ретельно вимісіть, залиште на годину для просочення і подавайте до столу, прикрасивши зеленню і дольками лимона.

Салат з мідіями і помідорами

Некалорійні мідії є справжнім делікатесом. Правильно їх відкрити, випатрати і приготувати може далеко не кожна господиня, тому простіше всього використовувати на кухні очищені мідії.

Для того щоб приготувати з них незвичайний салат, вам знадобляться:

  • Заморожені мідії – 1 кг
  • Помідори – 3-4 шт
  • Зелена цибуля – 20 г
  • Петрушка – 1 маленький пучок
  • Кріп – за смаком
  • Лимон – 1 шт
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Налийте в каструлю 3 л води, поставте на вогонь. Посоліть, можна за бажанням додати також щіпку меленого імбиру. У киплячу воду покладіть заморожені очищені мідії, варіть приблизно 3-5 хвилин. Коли вони охолонуть, можна, при бажанні видалити з мідій шлунок, зім’явши їх пальцями.

Зелень дрібно наріжте, помідори ретельно вимийте і нарубаєте великими шматочками. Змішайте у великій мисці помідори, мідії і рубану зелень. Розріжте Лимон, видавіть сік в салат. Посоліть, додайте трохи майонезу (салат і так виходить досить соковитим) і гарненько вимісіть. Подавайте до столу відразу, щоб салат не потік.

Салат з кальмарами, сиром і яйцями

Для святкового застілля дуже актуальним стане ось такий салат з кальмарами, яйцями і твердим сиром. Якщо у вас вийде приготувати кальмара правильно, гості вас просто захвалят. І дуже здивуються, коли почують, що в цьому салаті присутні морепродукти.

Інгредієнти:

  • Тушка кальмара – 100 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Зелена цибуля – 40 р.
  • Майонез – за смаком
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
Дивіться також:  Салат Змійка

Першим ділом відваріть в шкірці моркву до м’якості. Очистіть її і наріжте дрібними кубиками.

Тушку або кільця кальмара при необхідності очистіть від пленочки. Покладіть в киплячу воду і варіть максимум 2-3 хвилини. Готового кальмара порубаєте гострим ножем на дрібні шматочки. У глибоку тарілку вилийте соєвий соус. Викладіть в нього шматочки кальмара, залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

Тим часом відваріть круто яйця. Очистіть їх і наріжте кубиками. Зелену цибулю дрібно порубаєте. Твердий сир наріжте кубиками. Змішайте морква, кальмара (залишки соєвого соусу необхідно злити), яйця, сир і зелену цибулю в салатниці. Додайте в масу трохи майонезу, посоліть за смаком і ретельно перемішайте. Поставте салат на 30 хвилин у холодильник, а потім подавайте до столу.

Легкий салат з креветками

Із запропонованого списку продуктів по цьому рецепту ви зможете приготувати для романтичної вечері дві порції дивовижного легкого коктейль-салату. Ще більш корисним і смачним він буде, якщо використати для нього домашній майонез.

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 200 р.
  • Солодкі яблука – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез -100 р.

Візьміть креветки і просто в панцирі викладіть їх в киплячу підсолену воду. Перемішайте і готуйте після повторного закипання приблизно 3-4 хвилини. Злийте воду, залиште креветки остуджуватися. Потім кожній відірвіть голову, обережно очистіть від панцира і хвоста. Якщо креветки великі, розріжте їх уздовж спини і витягніть чорну кишкову вену. Кілька креветок залиште для прикраси салату, а решта наріжте дрібними шматочками.

Яблука, огірок і сиру моркву очистіть від шкірки, наріжте досить тонкою соломкою. Яблука можете при бажанні збризнути лимонним соком, щоб вони не пожовкли.

Візьміть красивий келих і викладіть в нього спочатку трохи огірка. Змастіть майонезом, зверху викладіть моркву, знову трохи майонезу, потім шматочки яблук, майонез і креветки. Зверху закуску також змастіть майонезом і прикрасьте цілими креветками.

Дивіться також:  Салат з креветками та авокадо