Салат курячий з чорносливом

fd7cb4e79accadd022fe68e172ea515a Салат курячий з чорносливом

Салат з чорносливом зазвичай являє собою поєднання ніжного курячого філе і сушених слив, доповнене свіжими або вареними овочами, курячими яйцями, зеленню або грибами. За зовнішнім виглядом і складом рецепти з куркою і чорносливом дуже різноманітні. Це можуть бути як легкі закуски з заправкою з масла, так і класичні листкові салати з майонезом.

Включення в рецепт одночасно фруктів і м’яса не особливо поширене в російській кухні, але конкретно цей варіант нерідко зустрічається не тільки в салатах, але і в других стравах. Поєднання двох продуктів дуже органічно. Курка надає кулінарного творіння легкість і поживність, а чорнослив – приємну пряну ноту, солодкий присмак і насичений фруктовий аромат.

Повітряні страви з великою кількістю пряних трав і овочів нерідко готують на святковий стіл, подаючи їх у вигляді зеленої гірки. Салати з майонезом подають у порціонних креманках або у вигляді листкового торта.

Далі розташовано чотири рецепту салату з куркою і чорносливом, які допоможуть урізноманітнити звичне меню.

Салат «Весняний мікс» з куркою і чорносливом

Дуже легкий салат з пекінської капусти, суміші салатів і курки. Заправляється він сметаною або соусом з рослинної олії і гірчиці.

Список інгредієнтів:

  • Куряче філе – 200 р.
  • Вінок пекінської капусти – 200 р.
  • Сметана – 150 р.
  • Полвенка качанового салату або готової суміші – 200 р.
  • Чорнослив – 50 р.
  • Горіхи волоські або кунжут – 20 р.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль.
  • Лимонний сік за смаком.
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • Зі спеціями відварити куряче філе і розібрати на дрібні волокна або порізати соломкою.
  • Вимочити чорнослив, також подрібнити соломкою. Прожарити і порубати горіхи.
  • Великими шматочками нарвати зелену частину пекінської капусти і вінка салату.
  • Огірок звільнити від шкірки і нарізати кубиком. Кріп порубати.
  • Змішати всі компоненти салату, залити сумішшю сметани і лимонного соку. Приправити спеціями.
  • Салат довго не зберігається, так як листя зелені і огірок швидко втрачають свою свіжість.
  • Дивіться також:  Салат з кальмарів

    Салат Буряковий»

    Дуже смачний салат з буряка, яблук, курки і чорносливу. Багатьом він відомий у більш спрощеному варіанті, без курки і яблук. Тільки варені буряк і яйця, змішані з чорносливом і заправлені сметаною. Іноді замість чорносливу у страві використовують великий чорний родзинки.

    Салат зазвичай подають вже змішаним, проте з досвіду автора, закуску краще робити у вигляді «шуби», тобто, листкової.

    Список інгредієнтів:

    • Буряк дрібна – 3 – 4 шт.
    • Яблуко тверде – 1-2 шт.
    • Яйце куряче – 4-5 шт.
    • Лимонний сік – 1 ч. л.
    • Ізюм темний – 1 ст. л.
    • Курка мікс (2 стегна і полгрудки) – 300-400 р.
    • Чорнослив – 10 шт.
    • Горіх волоський – 50 р.
    • Сметана – 150 р.
    • Сушена зелень за бажанням.
    • Гірчиця – 1 ч. л. (за бажанням).
    • Сіль.
    • Часник.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Відварити все сирі компоненти і остудити. Замочити чорнослив і родзинки в теплій воді. Перебрати.
  • Буряк і ошкуренное яблуко крупно натерти. Яблуко відразу збризнути лимонним соком, так м’якоть не окислиться і не змінить свій колір.
  • Курку і розмочений чорнослив нарізати соломкою, яйця натерти окремо. Білок також як і буряк, а жовток на сирній стороні.
  • Сметану змішати з приправами, товченим часником, зеленню, гірчицею.
  • В салатник шарами викласти інгредієнти страви, промазуючи кожен невеликою кількістю сметанного соусу. Порядок закладки наступний: курятина і чорнослив, соус, білок і яблуко з родзинками, соус, буряк.
  • Поверхня щедро промазати залишками соусу, присипати тертим жовтком і декорувати гілочками свіжого кропу.
  • Салат потребує просочення. Зазвичай це займає близько 2-3 годин.
  • Салат «Дачний»

    Просте, але дуже красиве і смачне блюдо. Аналогічно попереднім рецептом, в цьому салаті можуть використовуватися різні заправки. В залежності від сезону до нього можуть додавати майонез або соус на основі олії. Нижче наведено обидва варіанти.

    Дивіться також:  Салат з Дайконом

    Важливо! У страві бажано використовувати всі частини курячої тушки. Виключно з грудки салат вийде дуже сухуватим.

    Список інгредієнтів:

    Варіант 1:

    • Курятина – 300-400 р.
    • Картопля – 200 р.
    • Чорнослив – 50 р.
    • Кукурудза – 1-2 ст. л.
    • Сіль.
    • Огірок свіжий – 1-2 шт.
    • Перець.
    • Петрушка – 20 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Часник – 1 шт.

    Варіант 2:

    • Курятина – 300 р.
    • Картопля – 150 р.
    • Морква -1 шт.
    • Чорнослив – 4 шт.
    • Цибуля зелена – 30 р.
    • Сіль.
    • Редис – 6-8 шт.
    • Огірок – 1 шт.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Лляне масло – 1-2 ст. л.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Бальзамічний соус – 1-2 ст. л.
    • Яблучний оцет – 1 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Відварити коренеплоди і курятину. Охолодити і нарізати однаковими кубиками.
  • Замочити і порізати соломкою чорнослив. Очистити від шкірки огірки (якщо вона стара або гірчить) і також подрібнити кубиками. Порубати зелень і зелену цибулю (краще по крупніше). Редис нарізати кружечками.
  • У першому варіанті просто змішати компоненти салату і залити майонезом. В просочуванні страва не потребує.
  • У другому варіанті потрібно заздалегідь зробити заливку з натурального лляного масла і звичайного рослинного (можна відразу взяти нерафіновану соняшникову), бальзамічного соусу, яблучного оцту, гірчиця і спецій.
  • Для більшого аромату і смаку заливку можна додати 1-2 шт. розпареного чорносливу, розтертого до стану кашки. Часник додавати за смаком.
  • Готовим соусом заправити суміш з курятини, картоплі, чорносливу, моркви, зелені і свіжих овочів.
  • Салат має настоятися хоча б півгодини, щоб овочі пустили соки, і вони змішалися з заправкою. Перед подаванням страву ще раз добре змішати.
  • Салат «Морський коник»

    Звичайний листковий салат з недорогих продуктів. Для святкової подачі його викладають у вигляді морського коника, а поверхня щедро посипають дрібно нарізаною крабовим м’ясом або паличками.

    Дивіться також:  Заправка для салату з морепродуктів

    Виходить стилізований рожевий коник з чорними очима з маслин. Подати його можна окремо або, наприклад, обклавши по периметру фаршированими шпротами яйцями або тарталетками з будь рибною начинкою.

    Список інгредієнтів:

    • Крабові палички – 300 р.
    • Курятина – 200 р.
    • Сир «Російський молодий» — 150 р.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Чорнослив – 10 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Майонез – 200 р.
    • Зелень за бажанням.
    • Маслини для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Відварити курятину зі спеціями і сіллю. Нарізати філе соломкою.
  • Обсмажити кубики цибулі до золотистого кольору. Вершкового масла для смаження потрібно буквально 1 ст. л. Зняти з сковороди шумівкою, щоб залишити на ній весь зайвий жир.
  • Крабові палички підморозити (якщо занадто м’які) і натерти на тертці, дрібно порубати.
  • Подрібнити російський сир на спеціальному профілі (не на буряковій стороні).
  • Замочити чорнослив, просушити і нарізати соломкою.
  • Шарами викласти курятину з цибулею, соус, яйце, терте масло і чорнослив, соус, сир і крабові палички.
  • Якщо страва викладалося у вигляді фігурки морського коника, то зробити йому вічко з маслини.
  • Салат потребує просочення протягом 2-3 годин. Щоб за цей час не заветрівся верхній шар крабових паличок, страву бажано затягнути харчовою плівкою.