Салат Ніч

cb37aa7a4d745e6b77e8bf9db2969d88 Салат Ніч

Назва салату «Ніч» має відразу кілька різних страв. Об’єднує їх принцип приготування, спосіб заправки і наявність ключового інгредієнта, який і забезпечує потрібну колірну гамму.

Готують закуску з яловичої, свинячої та курячої печінки; відвареного темного м’яса і птиці, маринованих грибів. Основні компоненти доповнюються яйцями, цибулею, картоплею, сиром та зеленню, маслинами і оливками, чорносливом, часником. Заправляють салат зазвичай майонезом або майонезом навпіл з жирною сметаною. Інгредієнти викладаються пошарово або відразу змішуються.

Салат «Ніч» дуже добре виглядає в коктейльній подачі, якщо виявити терпіння і зробити красиву і тонку шатківницю. Краї салатного келиха декорують дрібної выварной сіллю, подрібненою зеленню або крошеным жовтком. Для цього посуд занурюють у воду, оцет або лимонний сік і потім поміщають у підготовлену «паніровку».

Нижче представлені абсолютно різні за своїм складом рецепти салату, об’єднані загальною назвою «Ніч»

Салат «Темна ніч»

Листковий салат, декорований зверху подрібненими маслинами без кісточок. Печінка в його складі можна замінити на відварене серце або мову.

Список інгредієнтів:

  • Печінка яловича – 400 р.
  • Гриби мариновані – 200 р.
  • Картопля – 300 р.
  • Огірки мариновані – 200 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 20 р.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Сир – 200 р.
  • Майонез – 150 р.
  • Сметана – 150 р.
  • Маслини – 150 р.
  • Оцет – 30 мл
  • Цукор.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Печінка відварити зі спеціями, картоплю і яйця. Остудити і все окремо натерти на найбільшому профілі терки.
  • Моркву натерти на профілі по-корейськи. Сиру масу ненадовго замаринувати в суміші рослинного масла, оцту, води і цукру.
  • Цибулю крупно нашаткувати і пасерувати до прозорості в невеликій кількості жиру.
  • Гриби промити від розсолу і нарізати соломкою. Якщо вони занадто кислі, то обсмажити разом з цибулею.
  • Огірки також нарізати соломкою, попередньо видаливши з них жорсткі насіння і знявши щільну шкірку.
  • Змішати майонез, лимонний сік, сметану, рубану петрушку, сіль і перець.
  • На дно салатника помістити гриби і кільця цибулі, прошарувати соусом.
  • Далі послідовно викладати шари, промазуючи кожен тонким шаром майонезного соусу: печінка і маринований морква, яйце, картопля, консервований огірок, сир.
  • Зверху по фінального шару соусу розподілити дрібно порубані маслини.
  • За смаком при подачі прикрасити лимонними спіралями і цілими гілочками петрушки.
  • Дивіться також:  Салат з манго

    Салат «Біла ніч»

    Один з найбільш відомих рецептів салату, який готують під назвою «ніч». У його складі головний компонент варене чи копчене куряче м’ясо.

    Список інгредієнтів:

    • Копчене куряче філе – 400 р.
    • Яйце куряче – 5 шт.
    • Гриби мариновані – 300 р.
    • Сир – 150 р.
    • Сметана – 150 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Зелень будь – 20 р.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Промити гриби від розсолу. Нашаткувати соломкою. Якщо вони занадто кислі, то злегка обсмажити їх на вершковому маслі.
  • Куряче філе нарізати на невеликі шматочки.
  • Відварити яйце. Курячі білки і сир окремо натерти на великому профілі терки. Жовток подрібнити на бічному (картопляному або сирному) профілі або пропустити через дрібне сито.
  • Для соусу змішати сметану з товченим часником, спеціями і зеленню.
  • Салат викласти шарами. Спочатку йде весь обсяг курячого філе, потім половина білків, гриби, знову білки і сир.
  • Понад на «тортику» зробити пишну шапку з крошеных жовтків. При подаече за смаком прикрасити листочками зелені.
  • Салат «День і ніч»

    Іноді цей рецепт можна зустріти під назвою «Інь і Янь». Таке блюдо декорують за аналогією знаменитого символу «Чорне на білому, біле на чорному». Половину листкового салату прикрашають подрібненим чорносливом або маслинами з плямою з тертого горіха або курячого білка, а другу частину відповідно навпаки.

    Список інгредієнтів:

    • Копчене куряче філе – 300 р.
    • Волоський горіх – 100 р.
    • Маслини (чорнослив) – 150 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Майонез – 200 р.
    • Сир – 150 р.
    • Гриби будь-які свіжі – 200 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Спосіб приготування:

  • Відварити яйця. Жовток покришити на сирній стороні терки, білок потерти на буряковому профілі.
  • Гриби і цибулю крупно нашаткувати і пасерувати до готовності в невеликій кількості вершкового масла.
  • Філе розібрати на невеликі волокна. Натерти сир дрібно і волоський горіх. Сир потрібно натерти як можна дрібніше, щоб було легше вирівнювати фінальний шар. Нарізати кубиками маслини або чорнослив.
  • Викласти салат шарами, змащуючи кожен рівень майонезом.
  • Шари йдуть наступним чином: копчене філе, білок, гриби з цибулею, сир.
  • Широким ножем розрівняти поверхню листкового салату. Обробити її майонезом і кінчиком ножа нанести контури майбутньої декорації.
  • Потрібно намалювати дві великі краплі, що входять одна в одну і розташованих протилежно один одному (див. символ Інь-Янь).
  • Потім взяти дві жерстяних формочки круглої форми для вирізання печива або порційній викладки салатів і помістити їх у центрі «голови» кожної з крапельок.
  • Спочатку викласти загальний фон крапель чорносливом (маслинами) і волоським горіхом (білком). Потім у форму чорної Інь насипати волоського горіха, а в білу Янь відповідно чорносливу.
  • Обережно витягнути формочки, щоб не пошкодити контури.
  • Залишити салат в холодильнику на 2-3 години для настоювання.
  • У додатковому оздобленні страва не потребує.