Салат яєчний

5a84b9f6e5c1346573b1da486488d888 Салат яєчний

Яєчний салат – яскравий представник сімейства «протеїнових» салатів. Такі закуски дуже поживні, так як куряче яйце містить білок в чистому вигляді і цілий спектр есенціальних речовин, зібраних в його жовтку.

У яйця нейтральний смак, тому його легко комбінувати зі всілякими продуктами. Найбільш часто в складі страви зустрічаються свіжі помідори і огірки, сир, різного роду копченості та соління, свіжа зелень, цибулю і часник, морепродукти. Іноді зустрічаються рецепти з сиром, галетами, фруктами і горіхами.

Рецептів яєчного салату існує дуже багато. Серед них можна знайти закуски-п’ятихвилинки на сніданок або вечерю, ситні страви на обід і вишукані рецепти для особливих випадків.

Нижче розміщено кілька рецептів яєчного салату, які обов’язково припадуть до смаку всім членам сім’ї.

Салат «Ярмарок»

Рецепт з дитинства. Напевно в тому чи іншому вигляді його готували кожній людині, адже його поєднання продуктів ідеально підходить для легкого сніданку. Сир для салату бажано підібрати м’який, з білих сортів, без вираженого гострого або пряного смаку. Наприклад, «Моцарелла» або «Вершковий».

Список інгредієнтів:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Томати різнокольорові – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Сметана – 200 р.
  • Перець.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Сир натерти або нарізати дрібним кубиком. Цибулю нашаткувати тонкими півкільцями і злегка обшпарити окропом.
  • Томати нарізати часточками, я відварне куряче яйце кубиком.
  • Всі компоненти скласти в салатник і заправити сметаною зі спеціями.
  • Салат яєчний з огірком і грибами

    Класичний російський салат з домашніми соліннями. Для нього підійдуть будь мариновані гриби і бочкові огірки.

    Список інгредієнтів:

    • Яйце куряче – 5 шт.
    • Гриби солоні – 100 р.
    • Огірки солоні – 100 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Перець.
    • Сіль.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Оцет – 20 мл
    • Петрушка або кріп свіжі – 30 р.
    Дивіться також:  Салат з перцем і куркою

    Спосіб приготування:

  • Промити гриби й огірки нашаткувати однакової за розміром соломкою.
  • Яйця зварити круто і натерти. Цибулю порізати дрібним кубиком і обшпарити окропом. Подрібнити зелень.
  • Змішати всі компоненти разом і заправити рослинним маслом, оцтом і спеціями.
  • Коктейльний салат з копченим м’ясом

    Салат для фуршетів і сімейних свят. Відмінно виглядає в маленьких порційних салатниках.

    Список інгредієнтів:

    • Грудка копчена – 200 р.
    • Гриби солоні – 100 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Хліб житній черствий – 150 р.
    • Яйце куряче – 6-8 шт.
    • Майонез – 200 р.
    • Кріп – 40 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Гірчиця.
    • Маслини – 10 шт.

    Спосіб приготування:

  • Промити гриби, разом з копченою грудкою нашаткувати тонкою соломкою.
  • Порубати зелень. Цибулю нарізати кубиком і обшпарити окропом для видалення специфічної гіркоти.
  • Черствий хліб і куряче яйце натерти на тертці. Маслини нарізати кружечками.
  • Змішати майонез із зеленню та спеціями.
  • Всі компоненти салат викласти шарами маленькі салатники. Спочатку йде філе, яйце, гриби, яйце, цибуля і знову грудка.
  • Зверху зробити шар майонезу, присипати кільцями маслин і хлібної крихтою.
  • Коктейльний салат з креветками

    Розкішний рецепт для будь-якого торжества. Особливо ефектно виглядає в широких келихах, краї яких оброблені дрібною сіллю або рубаною зеленню. Тут необхідна максимально дрібна нарізка усіх продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Яйце куряче – 6 шт.
    • Суміш бебі-салатів (червоний, зелений) – 300 р.
    • Яблуко кисле – 1 шт.
    • Креветки дрібні – 300 р.
    • Майонез – 150 р.
    • Цибулю зелений – 50 р.
    • Лимонний сік – 20 мл
    • Каррі – 0,5 ч. л.
    • Петрушка – 30 р.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Відварити креветки зі спеціями і яйця. Яблуко ошкуріть, нашаткувати тонкою соломкою і скропити лимонним соком.
  • Яйце натерти, креветки розділити на 2-3 частини. Суміш бебі-салатів залишити як є, нарізати тільки найбільші листя.
  • Зелень петрушки дуже дрібно порубати і злегка присолити. Цибулю нарізати трохи крупніше.
  • Змішати разом креветки, яйце, кисле яблуко, цибулю і суміш бебі-салатів. Заправити майонезом, лимонним соком, порошком каррі, сіллю і перцем.
  • Кожен келих-салатник обережно умочити в лимонний сік на 4-5 мм. Потім запанірувати» краю дрібно порубаної петрушці з сіллю.
  • За допомогою столової ложки наповнити салатник закускою. При подачі за смаком вкрасти її маслинами або оливками, лимонними спіралями і цілими креветками.