Салат з авокадо та морепродуктів

5a2bbfe6e00743018d8c207c40a1f89d Салат з авокадо та морепродуктів

Варто подивитися на своє харчування з боку і стане зрозуміло, що з дня на день на нашому столі присутні одні й ті ж страви, нехай і в різних поєднаннях. Звичайні овочеві салати, смажене або запечене м’ясо, риба, невибагливе картопляне пюре або відварні макарони. Все це часто набридає і деколи хочеться чогось особливого, але в теж час досить доступного і легкого в приготуванні для непрофесійного кулінара.

Одним з найбільш простих і незвичайних для російських широт страв є салат з авокадо і морепродуктів. Крім вражаючих смакових відчуттів, це страва несе в собі і чимало користі. Морепродукти, як і будь-які інші дари океану, багаті білком, а також такими мікроелементами як селен, йод і фосфор.

Авокадо теж має у своєму складі дуже багато рослинного білка. Воно містить його в настільки великих кількостях, що деякі фахівці з харчування всерйоз називають його альтернативою м’ясним продуктам та грибів. Всього лише 100 р. м’якоті плоду вміщує цілих 245 калорій. А в цілому фрукті їх може бути від 300 до 500. У складі авокадо також знаходиться високий відсоток калію і магнію – головних «серцевих» мінералів, які сприяють нормалізації роботи серцево-судинної системи.

Саме тому регулярне вживання салату з авокадо і морепродуктів не тільки задовольнить тягу до вишуканої кухні, але і допоможе надовго запастися організму потрібними речовинами.

Рада! Щоб у страві авокадо зберігало свій смак і привабливий зовнішній вигляд, його потрібно попередньо підкислити лимонним соком або оцтом.

Салат з авокадо і креветками Річний

Барвистий салат зі стиглими овочами, зігрітими під літнім сонцем. Кількість продуктів наведено на дві порції. Замість готової салатної суміші можна використовувати пекінську капусту і вінки цикорію, нашатковані соломкою, а також свіжу зелень базиліка.

Дивіться також:  Салат з буряка з сиром

Інгредієнти:

  • Креветки великі очищені – 8 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Салатна суміш – 500 р. або
  • Пекінська капуста, цикорій – по 1 вінка.
  • Базилік свіжий – 50 р.
  • Яйця перепелині – 6 шт.
  • Томати черрі – 10 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кисло-солодкий соєвий соус з чилі – 1 — 2 ст. л.
  • Олія оливкова – 4 ст. л.
  • Гірчиця солодка – 1 ч. л.
  • Чорний перець.
  • Сіль.

Приготування:

  • Салатну суміш перебрати і особливо великі листочки розірвати на кілька частин.
  • Приготувати заправку для салату. Для цього в глибокій чаші змішати солодку гірчицю, рафінована оливкова олія, спеції і сіль, кисло-солодкий соєвий соус з перцем чилі, сік половини лимона.
  • Салатну суміш заправити отриманим соусом і добре перемішати, щоб він обволік кожний її листок.
  • Відварити перепелині яйця, очистити. Яйця і різнокольорові томати черрі нарізати на половинки.
  • Креветки обсмажити до готовності на сковороді з невеликим шаром масла, приправте спеціями за смаком.
  • Авокадо очистити від кісточки і жорсткої шкірки, акуратно нарізати на довгі тонкі пластинки. Покласти їх в миску, збризнути лимонним соком і трохи підсолити.
  • На порційній тарілці зібрати салат. Викласти гірку заправленої зелені. Зверху красиво викласти креветки, помідори черрі, перепелині яйця. При необхідності полити залишками заправки.
  • Прикрасити кружальцями свіжого лимона. Подавати з білим хлібом, грінками або лавашем.
  • Салат з авокадо і восьминогами

    Мініатюрні каракатиці самі по собі досить декоративні, а вже в обрамленні свіжих овочів і екзотичних фруктів і зовсім дивовижні. Такий салат стане центральною стравою будь-якого святкового столу. Кількість компонентів наведено на 3 порції.

    Важливо! Салат потрібно заправляти безпосередньо перед подачею, так як дрібно нашатковану редис Дайкон і свіжі огірки дуже швидко вбирають масло. З-за цього втрачають свої хрусткі властивості, солодкість і соковитість.

    Дивіться також:  Салат Соняшник

    Інгредієнти:

    • Восьминоги (каракатиці) – 10 шт.
    • Маслини – 50 р.
    • Редис Дайкон – 1 шт.
    • Стейки кети – 200 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Авокадо – 1 шт.
    • Часник – 3 зубчики.
    • Кукурудза солодка – 50 р.
    • Салат Айсберг – 1 вінок.
    • Огірки свіжі – 2 шт.
    • Насіння кунжуту – 30 р.
    • Олія оливкова – 50 мл
    • Мед – 1 ч. л.
    • Оцет яблучний або винний – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Зелень петрушки – 50 р.

    Приготування:

  • Кету нарізати на невеликі брусочки без кісток. Редис Дайкон нашаткувати тонкою соломкою. За допомогою овочечистки зробити огіркові стрічки. Салат айсберг порвати руками.
  • Розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому подрібнений часник, а потім брусочки кети і цілих восьминогів. Морепродукти посолити і приправити за смаком. Дати стекти зайвому жиру.
  • Авокадо очистити від шкірки і кісточки, нарізати соломкою і скропити винним оцтом. Маслини поділити навпіл.
  • Приготувати заправку. Для цього змішати оливкову олію, винний оцет, сіль, перець, мед і будь-які спеції за смаком.
  • У глибокій мисці з’єднати соломку редьки Дайкон, салатні листя, восьминогів і кету, авокадо, оливки, солодку кукурудзу і залити зробленим соусом.
  • Перед подачею кожну порцію прикрасити огірковим стрічками, листочками свіжої петрушки. Присипати насінням кунжуту.
  • Салат з авокадо, морепродуктами і вершковим соусом

    Зазвичай до салатів з морепродуктів і авокадо пропонують заправку на основі рослинної (оливкової) олії, лимонного соку або оцту, як у двох вище наведених рецептах. У даному випадку запропонований цікавий рецепт салату з пікантним коньячно-вершковим соусом. Кількість продуктів наведено приблизно на 4 порції. Цикорій можна замінити пекінською капустою, салатом Айсберг або готової салатною сумішшю з руколою.

    Інгредієнти:

    • Авокадо – 2 шт.
    • Мідії – 100 гр.
    • Креветки великі очищені – 100 р.
    • Оливки або маслини без кісточок – 50 р.
    • Зелена цибуля пером – 100 р.
    • Цикорій червоний і білий – по 1 вінка.
    • Вершки жирні – 50 мл
    • Соус Тобаско – 0,25 ч. л.
    • Майонез – 50 р.
    • Коньяк – 1-2 ст. л.
    • Сік лимона – 0,5 ст. л.
    • Лимон – половина.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Мускатний горіх.
    • Свіжа зелень за смаком.
    Дивіться також:  Салат з креветками та авокадо

    Приготування:

  • Вінки цикорію нашаткувати соломкою. Авокадо очистити від шкірки і кісточки, нарізати кубиками і скропити лимонним соком.
  • Мідії та креветки відварити в підсоленій воді зі спеціями. У мідій видалити дихальця – «мочалку».
  • Оливки і маслини нарізати кільцями. Зелену цибулю крупно порубати.
  • Всі компоненти салату змішати в глибокій мисці.
  • Зробити соус. Для цього з’єднати майонез, жирні вершки, лимонний сік, соус Тобаско, коньяк, сіль і спеції і збити блендером.
  • Готовий салат розкласти по порційних креманках. Зверху кожну порцію залити 2-3 ложками коньячно-вершкового соусу, прикрасити свіжою зеленню і «квіткою» з лимонної спіралі і стиглої маслини.
  • Подавати з хрустким хлібом.