Салат з болгарським перцем

183c5855a32ccf54ce95402bbd7d8094 Салат з болгарським перцем

Соковиті великі стручки солодкого перцю або по-іншому болгарського перцю (паприки) дуже апетитні на вигляд і корисні для здоров’я. У них багато глюкози, каротину і вітаміну С, одного з головних помічників імунної системи людини. Страви зі свіжим або приготованим болгарським перцем несуть в собі чималу кількість вітамінів, мінералів, клітковини і інших корисних речовин.

Салат з болгарським перцем стане прекрасним варіантом для легкого сніданку і необтяжливого вечері. Його можна зробити лише вегетаріанським, з м’ясом, птицею чи яйцем, грибами чи рибою. Солодкі стручки органічно поєднуються з усіма перерахованими продуктами.

Кулінарні експерименти дадуться легко, адже в салатах з болгарським перцем немає нічого складного.

Вегетаріанський салат з болгарським перцем

Дуже яскравий літній салат, що складається виключно з сезонних овочів. Кількість продуктів наведено приблизно на 4 порції або 1-1.5 кг. салату.

Список інгредієнтів:

  • Морська капуста без оцту – 200 р.
  • Паприка різнобарвна (червона, помаранчева) – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • Картопля -1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Часник – 1 2 часточки.
  • Чорний перець.
  • Яблучний або білий винний оцет – 2 ч. л.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Помідор великий – 1 шт.
  • Цукор.
  • Сіль.
  • Спосіб приготування.

    • Морську капусту промити кип’яченою водою і ретельно злити рідину. Можна також використовувати сушену ламінарію, але для цього її потрібно заздалегідь замочити в теплій воді на 2-3 години і проварити протягом 5 хвилин.
    • Дуже тонко нашаткувати білокачанну капусту. Залишити гірку на обробній дошці, присипати сіллю і перетерти руками до появи соку. Скласти в глибоку миску.
    • Огірки ошкуріть і разом з болгарським перцем і помідорами нарізати на однакові за величиною великі шматочки.
    • Моркву і картоплю відварити в підсоленій воді, очистити і натерти невеликим кубиком.
    • Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, облити солоним окропом. Добре злити воду.
    • У глибоку миску з давленой капустою додати всі інші компоненти салату, включаючи оливки. Влити рослинне масло, яблучний або білий винний оцет. Додати солі і спецій.
    • Все ретельно перемішати і подати до столу в одній великій посуді.
    Дивіться також:  Солодкий салат

    Салат з болгарським перцем «Калейдоскоп»

    Назва відповідає сама за себе, дуже барвистий салат, яким відразу стане помітний всім гостям сімейного торжества.

    Кількість продуктів наведено приблизно на 1,5 кг. салату.

    Список інгредієнтів:

  • Солодка паприка різних кольорів – 3 шт.
  • Маслини без кісточок – 10-15 шт.
  • Майонезний соус.
  • Бочкові огірки або мариновані – 3 шт.
  • Зелена цибуля пером – 50 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Перець.
  • Морква – 1 шт.
  • Спосіб приготування:

    • Відварити картоплю, курячі яйця і моркву. Всі овочі очистити і нарізати великим кубиком. Яйця натерти на тертці. Від двох яєць окремо накришити жовток.
    • Стручки паприки очистити від плодоніжок і нашаткувати тонкою соломкою. Аналогічно нарізати солоні огірки, попередньо промивши і ошкурив їх, якщо шкірка дуже жорстка.
    • Порубати зелений лук та іншу зелень за бажанням.
    • Компоненти салату викладаються пошарово, з промазуванням соусом. Спочатку йде картоплю, потім моркву, зелену цибулю, яйця, огірки, солодкий перець.
    • Соломка болгарського перцю декоративно викладається на салатний «торт» останнім шаром. Можна викласти різнобарвну паприку колами, залишивши в центрі місце для цілих маслин і желточной крихти.
    • Якщо салат викладається в орендовану форму, то отриманий циліндр обмазати по краях майонезним соусом і присипати зеленню.

    Теплий салат з болгарським перцем, баклажанами і сиром

    Оригінальний салат для щільного сніданку або вечері. Кількість продуктів наведено приблизно на 4 порції.

    Список інгредієнтів:

  • Болгарський перець (червоний, жовтий) – 2 шт.
  • Часник – півголівки.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Петрушка сушена – за бажанням.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Горіхи волоські – 100 р.
  • Перець.
  • Сир зернистий солоний – 300 р.
  • Сіль.
  • Баклажани дрібні – 3 шт.
  • Дивіться також:  Крабовий салат з капустою

    Спосіб приготування:

    • Баклажани очистити від шкірки і нарізати на тонкі пластинки. Вимочити в підсоленій воді і обсмажити до готовності на вершковому маслі з витертою в кашку часником і подрібненими горіхами, приправивши і посоливши. Готові баклажани відкласти на паперові серветки, щоб масло вбралося.
    • Лопаткою вибрати часник і горіхи в окрему мисочку. Додати туди сухої зернистий сир і перемішати.
    • У сковороду з олією після смаження баклажанів покласти великі смужки болгарського перцю. Їх також обсмажити до м’якості.
    • У мисці обережно змішати пластинки баклажанів смужки солодкого перцю і зернистий сир з часником і горіхами.
    • Окремо змішати рослинне масло, лимонний сік, гірчицю і спеції. Заправку подати до салату в окремій маленькій піалі.
    • Подавати до столу зі свіжим хлібом або коржами.

    Теплий салат з болгарським перцем і кальмарами

    Апетитний і дуже ситний салат з морепродуктів на будь-який випадок життя – від швидкого перекусу до романтичної вечері. Кількість продуктів наведено приблизно на 4 порції.

    Список інгредієнтів:

  • Кальмар – 2 тушки.
  • Болгарський перець – 2 шт. різнобарвного.
  • Сіль.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Картопля – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Чорний перець.
  • Часник – 2-3 часточки.
  • Суміш сухих трав.
  • Сир твердий – за бажанням.
  • Зелень свіжа – за бажанням.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Спосіб приготування:

    • Картопля очистити і нарізати короткими брусочками. Приготувати на рослинному маслі до хрусткої скоринки. Відкласти на паперовий рушник для видалення масла.
    • Ріпчасту цибулю нашаткувати товстими півкільцями і пасерувати в вершковому маслі до прозорості.
    • Потім додати попередньо очищені від шкірки і нарізані крупною соломкою мариновані огірки. Обсмажувати близько 3 хвилин вибрати шумівкою в глибоку миску, щоб всі соки і масло залишилися в сковороді.
    • Стручки болгарського перцю очистити від плодоніжок і нарізати соломкою, а кальмарів – кільцями.
    • У спорожнілу сковороду додати соломку болгарського перцю і кільця кальмарів. Розчавити до них кілька часточок часнику. Смажити до готовності, але перець повинен залишитися щільним. Посолити, приправити.
    • На порційній тарілці з’єднати картоплю фрі, огірки і пасеровані з луків, обсмажений перець і кальмари. За бажанням присипати зверху тертим сиром і рубаною свіжої зеленню.
    • Подавати до столу відразу після приготування, разом зі свіжим білим або житнім хлібом, коржами, лавашем.
    Дивіться також:  Вінегрет з квашеною капустою