Салат з червоної капусти

%name Салат з червоної капусти

Червонокачанна капуста сильно поступається по популярності звичного белокочанному сорту, хоча згідно дослідженням, в ній значно більше вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин. В домашній кухні її найчастіше використовують для приготування свіжих салатів, так як незвичайна забарвлення капусти (червоно-фіолетове листя з білою м’якоттю всередині) дозволяє вигідно перетворити закуску, надавши їй яскравих фарб.

Краснокочанные сорти капусти більш жорсткі і сухі, ніж білокачанні аналоги, тому вони вимагають тонкого шаткування. Щоб нарізка пустила сік, її перетирають руками, злегка присипавши сіллю і окропивши оцтом (соком лимона). Іноді в кулінарних книгах можна зустріти пораду, за яким жорстку соломку потрібно залити окропом, однак від температури вона може швидко втратити свій колір.

Різкуватий смак червонокачанної капусти добре поєднується з маслянистою структурою оливок і горіхів, жирними сортами риби, солодкими коренеплодами та фруктами. Заправляють салати найчастіше соусами на основі рослинної олії, сметаною або майонезом страву приправляють значно рідше.

Про те, які салати можна зробити з вінка червонокачанної капусти, розказано нижче.

Салат з капусти з селерою і журавлиною

Поєднання капусти, коренеплодів і кислих ягід – це класика слов’янської кухні. Салат заправляють маслом з гірчицею, іноді пом’якшують смак 1-2 ст. л. жирної сметани.

Список інгредієнтів:

  • Капуста – 200 р.
  • Корінь селери – 100-150 р.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Журавлина – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сметана – 1-2 ст. л.
  • Петрушка свіжа – 20 р.

Спосіб приготування:

  • Дуже тонко, «павутинку», нашаткувати вінок капусти. Присипати сіллю і добре перетерти руками.
  • Корінь селери очистити і натерти на великому профілі для соломки по-корейськи.
  • Цибулину червоного цибулі нашаткувати півкільцями. Також присолити і злегка віджати руками.
  • Порубати петрушку, всипати її в сметану. Туди ж додати гірчиці, масла і спецій.
  • Заправити капусту і селеру підготовленим соусом. Всипати перебрані ягоди журавлини.
  • Перед подачею за смаком поперчити.
  • Дивіться також:  Салат з сиром фета

    Салат з червоної капусти з буряком і морквою

    Простий салат на кожен день з підручних продуктів. Заправляється сметаною, майонезом або їх сумішшю в рівних пропорціях.

    Список інгредієнтів:

    • Капуста червонокачанна – 200 р.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Буряк – 1-2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Кріп – 30 р.
    • Часник – 1-2 шт.
    • Сметана – 150 р. або
    • Майонез і сметана – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • Тонко нашаткувати вінок капусти, присолити дрібною сіллю і розтерти про дошку руками. Скласти в салатну миску.
  • Нарізати півколами цибулю і обшпарити окропом. Дрібно порубати молоді гілочки кропу.
  • Сирі коренеплоди моркви і буряків натерти на великому профілі для соломки по-корейськи.
  • Всі компоненти з’єднати, додати товченого часнику і залити легким сметанним соусом.
  • Салат з червоної капусти з яблуком

    Незвичайний салат з винним соусом.

    Список інгредієнтів:

    • Капуста червонокачанна – 200 р.
    • Вино червоне – 100-150 мл.
    • Яблуко кисле – 2 шт.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Хрін свіжий – 20-30 р.
    • Горіх волоський – 50 р.
    • Перець.
    • Сіль.
    • Борошно на кінчику ложки.
    • Цукор.
    • Лимонний сік – 20 мл

    Спосіб приготування:

  • Щоб скоротити час виготовлення, спочатку треба зварити соус. Для цього на водяній бані нагрівати вино. Влити в нього рослинне масло, покласти цукор і сіль просіяти борошно.
  • Варити до легкого загусання, влити лимонний сік. Відразу зняти і остудити. Додати тертого хрону.
  • Вінок червоної капусти нашаткувати павутинкою. Горіхи прожарити на суху і стовкти.
  • Яблука (антонівка) очистити від шкірки і серцевини з насінням. Нарізати великими брусочками, які відразу ж збризнути олією, лимонним соком.
  • З’єднати разом горіхи, яблука і капусту. Заправити винним соусом. Досолити за смаком.
  • Дивіться також:  Салат зі шпротами

    Салат з червоною капустою і рибою

    Ситний салат для щільного обіду або вечері. Робиться з відвареної скумбрією, макреллю або курячим філе.

    Список інгредієнтів:

    • Червона капуста – 200 р.
    • Скумбрія – 200 р.
    • Кукурудза – 1-2 ст. л.
    • Огірок – 1-2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Базилік – 20 р.
    • Перець.
    • Майонез.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Відварити скумбрію зі спеціями. Розібрати на філе, видаливши шкірочку і кісточки.
  • Огірок нарізати кружечками, цибулю дрібним кубиком (обшпарити окропом).
  • З гілочок базиліка зняти цілі листочки. Великі екземпляри порвати руками.
  • Вінок капусти нашаткувати за можливості тонкої соломкою, яку потрібно присолити і перетерти руками прямо на обробній дошці.
  • Також це можна зробити разом з цибулею. В такому разі його не потрібно обливати.
  • З’єднати разом скумбрію (або курку), кукурудзу, червону капусту, цибулю, базилік і спеції. Заправити майонезом.
  • Подавати можна відразу.
  • Салат з червоної капусти з морквою, чорносливом і апельсином

    Закуска подається як звичайний салат, так і як коктейльне блюдо, в невеликих широких келихах або креманках. Цінується за свою яскравість і привабливість.

    Список інгредієнтів:

    • Червона капуста – 200 р.
    • Мед – 1 ч. л.
    • Апельсин – 1 шт.
    • Сіль.
    • Кедрові горіхи, кешью – 50 р.
    • Сік апельсина – 40 мл
    • Чорнослив – 5-6 шт.
    • Листя базиліка або м’яти для прикраси.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Морква – 1-2 шт.
    • Перець білий.

    Спосіб приготування:

  • Тонко нашаткувати вінок капусти. Филетировать апельсини, обережно знявши з часточок всі плівки.
  • Горіхи прожарити, кешью злегка подробити. Чорнослив розмочити в гарячій воді. Перебрати сухофрукти і нарізати великою соломкою.
  • Сиру моркву подрібнити на «корейському» профілі.
  • Змішати разом масло, апельсиновий сік, сіль, мед і інші спеції за вибором.
  • З’єднати разом капусту, шматочки апельсинів, підсушені горіхи, сиру моркву.
  • Заправити апельсиновим соусом.