Салат з ікрою і сьомгою

4727c1ff0894e0e0c26824767dc6e030 Салат з ікрою і сьомгою

Салат з ікрою і сьомгою – делікатесне блюдо для особливих випадків. Органічне поєднання морепродуктів в закусці чудово доповнює звичні повсякденні продукти, що робить навіть нехитре блюдо воістину царським частуванням.

Рецепти салатів з ікрою і сьомгою можна чітко розділити на споконвічно російські (слов’янські) і запозичені з інших кухонь. Закуски по-російськи готують з майонезными або сметанковими соусами, додаючи багато відварних або пасерованих овочів, яєць, зелені, грибів і сиру.

У слов’янських стравах традиційно використовується червона або чорна ікра риб благородних сортів (сьомга, осетрина, нерка). Останнім часом салати все частіше готують з більш дешевою ікрою тріски або минтая. Вона набагато дрібніше і не має ефектного зовнішнього вигляду, але має добре вираженим смаком.

В запозичених стравах більше уваги приділяється не складу страви, а соусу. Сам салат може складатися всього з трьох-п’яти інгредієнтів, в той час як рецептура соусу включає в себе до десяти найменувань приправ і прянощів. Іноземні салати готують з великою кількістю зеленних культур (пряна зелень і салатні мікси), овочів, горіхів, свіжих плодів і сухофруктів. Заправляють такі страви йогуртними або масляними соусами.

Подають розкішне блюдо в різних варіаціях: змішаним салатом, у вигляді цілісного листкового торта, елегантних зелених гір. Для фуршетів готують спеціальні мелкопорционные закуски з начинкою: млинцеві мішечки, кошики, тарталетки, човники і бутерброди з салатом. Декорують страви ікрою, часточками цитрусових, зеленню, рибної нарізкою, маслинами і оливками.

Трохи нижче можна дізнатися, які саме салати готують з сьомги та ікри.

Салат «Перлова Скойка»

Святковий салат з майонезній заправкою. Замість рису можна додати терту картоплю.

Список інгредієнтів:

  • Безкоста червона риба (сьомга) – 200 р.
  • Ікра червона – 100 р.
  • Вінок зеленого салату – 200 р.
  • Рис пропарений – 70 р.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 140 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Майонез – 200 р.
  • Креветки дрібні – 100-150 р.
  • Петрушка свіжа (тільки листя) – 20 р.
  • Корнішон – 2 шт.
  • Перець.
  • Маслини – 10 шт.
  • Суміш сухих спецій для морепродуктів.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Підготувати всі інгредієнти. Відварити морожені морепродукти, рис і курячі яйця.
  • До м’якого кремового кольору запассеровать ріпчасту цибулю. Зняти з посуду шумівкою, щоб залишити зайвий жир на сковороді.
  • Креветки, маслини, курячий білок, промиті від розсолу корнішони і філе сьомги нарізати кубиками.
  • Розтерти листя петрушки, змішати з лимонним соком, майонезом. Приправити сумішшю спецій, сіллю і перцем.
  • З листя зеленого салату сформувати в посуді ложі, куди пошарово додати всі компоненти страви.
  • Жовтки натерти або розім’яти виделкою. Майонез змішати з рубаною зеленню і спеціями.
  • Послідовність викладення наступна: рис, риба і соус, білок, цибуля, креветки і соус, корнішони і маслини, жовток і соус. Поверх тонкого шару майонезного соусу викласти весь обсяг червоної ікри, рівномірно розподіливши її.
  • В результаті вийти невелика зелена розетка, візуально до країв наповнена «перлинка» ікри.
  • Дивіться також:  Салат із морепродуктів

    Салат «Бутербродний» з ікрою

    Простий салат для начинки невеликих порційних закусок або створення бутербродів. У числі його інгредієнтів є паста з криля (дрібних креветок). Якщо такого напівфабрикату немає, його можна замінити плавленим сиром і будь-якими відварними морепродуктів.

    Залежно від виробника, паста може бути щільною або з консистенцією густої сметани. У страві кріль грає роль інгредієнта і соусу. Якщо маса надто густа, її можна розбавити сметаною, йогуртом, рослинним маслом або майонезом.

    Список інгредієнтів:

    • Риба сьомга копчена — 100-150 р.
    • Цибуля ріпчаста – 100-150 р.
    • Кріп сушений або свіжий (петрушка) – 30 р.
    • Перець чорний.
    • Паста крилевая – 200 р.
    • Масло рослинне – 10-15 мл
    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    • Ікра – 50 р.
    • Білий сир – 150 р.
    • Сіль.
    • Часник – за бажанням.
    • Маслини – за бажанням.

    Для маринування лука:

    • Цукор – 1 ч. л.
    • Сіль – 0,5 ч. л.
    • Вода – 100 – 150 мл
    • Яблучний оцет – 2-3 ст. л.
    • Спеції за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Цибулини нарізати кубиком, розім’яти руками, щоб з’явився сік. Змішати компоненти маринаду і залити їм шатківницю. Залишити на годину. Процідити і швидко обполоснути холодною водою.
  • Відварити і дрібно натерти яйця (бічний профіль терки). Порубати копчене філе риби.
  • Аналогічно яйцях, подрібнити шматочок будь-якого білого сиру.
  • Змішати копчену рибу, рослинне масло, відварене яйце, крилевую пасту, білий сир та маринована цибуля. За смаком додати зелені, часнику і рубаних маслин.
  • Розкласти салат по креманках або нанести на підсмажені тости.
  • Салат «Монако»

    Оригінальний салат для великого свята.

    Список інгредієнтів:

    • Копчене або малосольное рибне філе в нарізці – 300 р.
    • Майонез з лимонним соком – 200 р.
    • Маслини – 10-15 шт.
    • Кукурудза – 150 р.
    • Квасоля червона – 100 р.
    • Картопля відварна – 200 р.
    • Горіхи кедрові або кешью – 50 р.
    • Морква відварна – 150 р.
    • Пекінська капуста – 300 р.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Яблуко — 200 р.
    • Сіль.
    • Ікра – 50 р.
    • Зелень.
    • Перець.
    Дивіться також:  Салат зі свинини

    Спосіб приготування:

  • Відварені овочі, яблуко, маслини і половину рибного філе нарізати кубиками. Три маслини залишити для декору.
  • Кип’яченою водою промити квасолю від крохмалистої бульйону. Обсушити.
  • Нашаткувати соломкою верхню частина вінка пекінської капусти. Подрібнити зелень, залишивши кілька гарних гілочок для прикраси.
  • Яйце натерти в пишну стружку (дрібний бічний профіль).
  • З’єднати в салатниці моркву, кукурудзу, філе сьомги, картоплю, квасолю, маслини, яблуко і капусту, горіхи і зелень.
  • Заправити майонезом, ущільнити ложкою і розрівняти поверхню салату.
  • Різко перевернути на плоске блюдо. Отриману гірку обсипати тертим яйцем.
  • Зробити троянди з тонких пластинок філе і розділити їх на дві рівні частини. Серцевинки першої частини прикрасити половинками маслин, зміцнивши їх на майонезі. Серцевинки другий частини начинити червоною ікрою.
  • Троянди укласти по периметру і на вершину гірки. Прикрасити зеленню і, за бажанням, лимонними спіралями.
  • Салат «Файвок» з фруктами

    Незвичайний салат з фруктами, зеленню і морепродуктів, декорований фаршированими яйцями з ікрою. З перепелиними яйцями страва виглядає ефектніше, але їх фарширування надзвичайно тонка робота.

    Список інгредієнтів:

    Салат:

    • Сьомга малосольна – 200 р.
    • Сухарики зі смаком сметани та цибулі – 100 р.
    • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
    • Моцарелла або Рікотта – 150 р.
    • Грейпфрут – 150 р.
    • Суміш салатів або вінок пекінкі – 250 р.
    • Горіх кешью – 30-50 р.
    • Яблуко або огірок – 1 шт.
    • Рослинна олія – 40 мл
    • Соус «Бальзаміко» — 1 ст. л.
    • Чорний перець.
    • Ікра – 50 р.
    • Йогурт натуральний або майонез – 200 р.
    • Сіль.

    Фаршировані яйця:

    • Яйця перепелині – 10 шт.
    • Часник – 1 1шт.
    • Майонез – 1 ст. л.
    • Ікра – 1 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

    Дивіться також:  Салат з яловичого мови
  • Очистити грейпфрут, филетировать часточки і руками розділити на 3-4 частини.
  • Вінок пекінкі, моцарелу, яблуко (огірок) і малосольное філе нарізати кубиком.
  • Додати до нарізаним компонентів сухарики, зелень, грейпфрут і горіхи. Заправити йогуртом або майонезом. Влити олії і трохи соусу «Бальзаміко». Поперчити.
  • Спробувати і досолити за бажанням.
  • Відварити перепелині яйця, розділити на половинки і вибрати жовток.
  • Розім’яти її виделкою, змішати з майонезом і товченим часником. Приправити за смаком.
  • Начинити половинки перепелиних яєць невеликою кількістю жовткової маси. Ікра укладається перед винесенням на стіл.
  • Салат подати порційно, по периметру прикрасивши тарілку перепелиними яйцями з гіркою червоної ікри. Доповнити зеленню і лимонними спіралями.
  • Салат «Олів’є» з рибою

    Дуже смачний салат із звичних продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Картопля відварна – 200 р.
    • Сьомга малосольна – 200 р.
    • Морква відварна – 100 р.
    • Горошок (червона квасоля і чи кукурудза) – 150 р.
    • Майонез – 150 р.
    • Чорний перець.
    • Огірки солоні – 150 р.
    • Сіль.
    • Цибуля ріпчаста – 100 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Зелень свіжа за вибором – 50 р.
    • Часник – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Малосольное або копчене філе риби (сьомги) і відварні овочі нарізати великим кубиком.
  • Відварене яйце натерти або порізати кубиком. Нашатковану цибулю бажано на півгодини замаринувати в суміші цукру, 100 мл води, солі і 2 ст. л. яблучного оцту. Потім сполоснути холодною водою.
  • Огірки також сполоснути холодною водою, щоб позбутися залишків розсолу. Очистити шкірку старих огірків, якщо потрібно, і крупно подрібнити.
  • Змішати разом яйце, маринована цибуля, філе сьомги, горошок (червону квасолю чи кукурудзу), рубану зелень, картопля і морква.
  • Залити майонезом, приправити спеціями і сіллю за смаком.