Салат з кальмарів з цибулею

ecbacea21ffcb307a1af29d639b75117 Салат з кальмарів з цибулею

М’ясо кальмарів – протеїн в чистому вигляді. Верткі дари моря корисні не тільки завдяки наявності в своєму складі таких рідкісних елементів як йод, селен, мідь і фосфор. Вони відмінно підходять для харчування шанувальників ЗСЖ і спортсменів, так як мають дуже низьку калорійність і містять поліненасичені жирні кислоти.

Саме корисне для організму м’ясо кальмара – свіже або свіжозаморожене, згодом відварене або запечене. Саме при такому способі обробки вони зберігають всі подаровані океаном есенціальні речовини. Але в натуральному вигляді морепродукти подобаються далеко не всім, в першу чергу з-за свого специфічного гоструватого аромату. Позбутися від нього допомагають грамотно підібрані суміші спецій і використання свіжих пряних трав в гарнірах (селери, кропу, кінзи, петрушки).

Салат з кальмарами і цибулею чудово підійде в якості легкої та поживної закуски. Хрусткий цибулю вносить в блюдо свою пікантну гостру ноту, що відмінно доповнює рідний смак морепродукту.

Салат з кальмаром, чилі та цибулею

Рецепт для любителів поїсти, так як в даному блюді домінують кальмари, а свіжий стручок чилі і цибулю лише додають приємною остринки. Цибулини потрібно відбирати великі, з товстими соковитими лусками.

Спосіб приготування:

  • Кальмари в тушках – 500 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт. (велика цибулина).
  • Стручок чилі – 1 шт.
  • Оцет яблучний або бальзамічний – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль.
  • Масло рослинне – 50 мл. і для смаження.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Чорний перець.
  • Яйце куряче – 1-2 шт.
  • Петрушка свіжа — 30 р.
  • Салатні листя – 200 р.

Спосіб приготування:

  • Обшпарити тушки кальмара окропом і зчистити білкові плівки, видалити хрящову струну скелета. Тільце нарізати товстими кільцями, «крильця» залишити цілком.
  • Збити яйце з сіллю, перцем та іншими спеціями. Окремо змішати бальзамічний оцет, гірчицю, олію, спеції, нашатковану свіжу петрушку і стручок чилі, тонко нарізаний соломкою.
  • Умочити шматочки кальмара в яйце, потім в просіяне борошно. Швидко обсмажити у великій кількості розпеченого рослинного масла.
  • Аналогічно обсмажити товсті кільця цибулі. Овоч не можна перетримувати, інакше вийти дуже м’яким. Він повинен залишитися злегка жорстким.
  • Цибулю і кальмарів викласти на паперовий рушник для просушування.
  • Викласти на тарілці розетку з салатного листя. Зробити посередині гірку з шматочків цибулі і кальмарів.
  • Зверху полити яскравим соусом з зеленню і чилі.
  • Відразу подати до столу.
  • Дивіться також:  Салат з морепродуктів з майонезом

    Салат з кальмарами, сиром і цибулею

    Простий салатик на кожен день. Якщо використовувати дуже дрібну шатківницю, то такий закускою можна начинити тарталетки і трубочки.

    Список інгредієнтів:

    • Кальмар копчений – 200 р.
    • Цибулю зелений – 50 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сир – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Майонез.
    • Маслини або оливки за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Відварити яйця, натерти сир на великому профілі терки.
  • Пласт філе нашаткувати тонкою соломкою. Цибулю крупно порубати.
  • Скласти всі компоненти в салатницю. Заправити майонезом. Поперчити, присолити.
  • Подати до столу, прикрасивши кільцями оливок, маслин і листочками свіжої зелені.
  • Салат з кальмарами, цибулею і огірком

    Поживний салат зі свіжим огірком. Дуже смачний і легкий, заправляється як майонезом, так і рослинним маслом.

    Список інгредієнтів:

    • Кальмари – 2 тушки.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Майонез або олія.
    • Лимон – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Огірок свіжий – 2 шт.
    • Кріп свіжий – 30 р.
    • Лавровий лист.
    • Перець духмяний в горошинах – 5-6 шт.

    Спосіб приготування:

  • Очистити тушки від плівок, як описано в першому рецепті. Закип’ятити воду з горошинами перцю, сіллю і лавровим листом. Помістити в них м’ясо кальмара, нашинковане соломкою.
  • Накрити посуд кришкою і залишити на 10 хвилин, потім вибрати морепродукти шумівкою, ретельно вибравши всі спеції.
  • Цибулю тонко нарізати півкільцями, помістити в друшляк і щедро також облити окропом. Гострота і гіркоту зникнуть, але овоч збереже свою текстуру і аромат.
  • Для салату з маслом, огірок нашаткувати на довгі стрічки за допомогою овочечистки. Якщо страва заправляється майонезом, то просто нарізати соломкою.
  • Порубати гілочки кропу.
  • Змішати всі компоненти салату, заправити олією (майонезом), приправити сіллю і перцем, парою ложок лимонного соку.
  • Перед подачею салат з майонезом можна прикрасити соковитою трояндою, зібраної з тонких пластинок огірка і декількома гілочками кропу.