Салат з ківі

1e8fcdc5f594d151e238442a40c8986e Салат з ківі

Ківі – це тропічний фрукт, що володіє вираженим кисло-солодким смаком, незвичайним полунично-ананасовим ароматом і відверто непривабливим зовнішнім виглядом. Однак екзотична мохнататая «картопля» цінується далеко не за зовнішність, а за виняткові смакові якості, ефектний забарвлення і податливу текстуру, що дозволяє створювати з м’якоті різного роду фігури, що незамінне при створенні канапе або декорації готових страв.

Салатів ківі надає освіжаючу кисло-солодку ноту. Смак і аромат фрукта відмінно доповнює як м’ясо птиці, так і яловичину, свинину. У таких закусках нерідко зустрічається велика кількість салатної і пряної зелені, горіхів, сухофруктів і свіжих тропічних екзотів. Часто використовуються солодкі заливки з додаванням меду, цукру, алкоголю, патоки, фруктових соків і соєвих соусів. У десертних салатах ківі найчастіше поєднують з бананами і персиками, нектаринами, динею, кавунами та іншими плодами з дуже солодким і соковитою м’якоттю. Компанію продуктам тут складають збиті вершки, сметана, м’які сири і шоколадні соуси.

Нижче наведено кілька відмінно зарекомендували себе рецептів десертних і закусочних салатів з ківі.

Салат «Нептун» з ківі

Салат з незвичайним поєднанням інгредієнтів – кисло-солодким ківі і яблуком, солодкими креветками і кукурудзою.

Список інгредієнтів:

  • Креветки – 400 р.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Кальмар консервований – 200 р.
  • Ківі – 3-4 шт.
  • Петрушка – 20 р.
  • Кукурудза – 150 р.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Майонез – 200 р.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Яблуко – 100 р.

Спосіб приготування:

  • Порубати петрушку і змішати з майонезом і рослинним маслом.
  • Їх всіх компонентів першим бажано обробити яблуко. Його нарізають тонкою соломкою і додаємо до соусу, добре перемішавши. Це дозволить уникнути потемніння м’якоті.
  • Креветки відварити в підсоленій воді. З кальмара злити маринад і нарізати кубиком.
  • Стигле ківі (тверді будуть дуже кислими) нашаткувати невеликими шматочками.
  • Натерти відварене яйце.
  • Всі компоненти салату з’єднати разом і заправити майонезом із зеленню. Наполягати страва не потрібно.
  • Дивіться також:  Салат з ікрою і сьомгою

    Салат «Грін» з ківі

    Оригінальна закуска, повністю зроблена з продуктів зеленого кольору. Звідси і його назва «грін» (по-англійськи – зелений).

    Список інгредієнтів:

    • Вінок салату — 200 р.
    • Ківі – 2 шт.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Рукола – 50 р.
    • Виноград «Мускат» — 50 р.
    • Сіль.
    • Вінок пекінської капусти – 200 р.
    • Цукор – за смаком.
    • Перець.
    • Селера корінь – 100-150 р.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Селера листя – за смаком.
    • Яблуко – 1 шт.
    • Соус «Бальзаміко» – 20 мл

    Спосіб приготування:

  • Вінок салату порвати руками. Дрібно нашаткувати капусту.
  • Яблуко нарізати тонкою соломкою, яку відразу ж змішати з олією і соусом «Бальзаміко».
  • Ягоди «Мускату» розділити на четвертинки і очистити від кісточок. Натерти соломкою корінь селери.
  • Змішати разом ківі, селера, всю зелень, виноград, яблуко з маслом і рукколу. Заправити гірчицею. Підсолити і підсолодити.
  • Подавати відразу, так як листя салати швидко вбирають масло, і страва втрачає свою свіжість.
  • Вегетаріанський салат з ківі

    Фруктово-овочевий салат з горіхами для легкого дієтичного сніданку.

    Список інгредієнтів:

    • Авокадо – 2 шт.
    • Масло – 40 мл
    • Ківі – 2шт.
    • Кукурудза — 40 р.
    • Гірчиця — 1 ч. л.
    • Цибуля червоний – 1 шт.
    • Горіхи будь – 50 р.
    • Сіль.
    • Винний оцет — 20 мл
    • Цукор – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Прожарити, якщо потрібно, горіхи крупно потовкти їх. Очистити фрукти і овочі і нарізати рівними за розміром кубиками.
  • Зробити соус з масла, солі з цукром, гірчиці і оцту, винного або яблучного.
  • З’єднати цибулю, фрукти, кукурудзу і горіхи. Залити соусом. Ретельно перемішати закуску і подати до столу.
  • Солодкий салат з ківі

    Ніжне десертне блюдо свіжих фруктів під сметанним соусом.

    Дивіться також:  Як варити кальмари для салату

    Список інгредієнтів:

    • Ківі – 2 шт.
    • Сметана – 200 р.
    • Банан – 2 шт.
    • Ванілін.
    • Нектарин – 2 шт.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Яблуко – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Всі фрукти очистити від шкірки і нарізати рівними за розміром кубиками.
  • Охолодити і відцідити сметану. Збити її з ванільним ароматизатором і цукровою пудрою.
  • Компоненти викласти в креманку пошарово, розбавивши кожен щедрою порцією сметанного крему.
  • Салат з ківі «Міцний горішок»

    Розкішний горіховий салат з медом і апельсиновим соком. Присутній алкоголь.

    Список інгредієнтів:

    • Горіх кешью — 150 р.
    • Мандарин — — 2 шт.
    • Кедрові горішки – 70 р.
    • М’ята свіжа – за смаком.
    • Апельсиновий сік – 30 мл
    • Фруктовий лікер – 20 мл
    • Цукрова пудра, мед – 50 р.
    • Йогурт натуральний – 100-200 мл або
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Ківі – 3 шт.

    Спосіб приготування:

  • Подрібнити горіхи кеш’ю, кедрові залишити як є.
  • Часточки мандарина очистити від плівок. М’яту розібрати на листя. Ківі нарізати кубиком.
  • Змішати всі компоненти салату разом і заправити лимонним соком, натуральним йогуртом або маслом. Підсолодити медом (цукром) і залити фруктовим сиропом.