Салат з креветками та авокадо

407013e74555c7c02169b482c0f9464e Салат з креветками та авокадо

Салат з креветками та авокадо – атрибут гарного святкового столу, створеного для гастрономічних надмірностей і сміливих кулінарних експериментів.

Поєднання авокадо і креветок давно визнано вдалим і цілком органічним, так як дієтичні дари моря з ніжним солодкуватим смаком м’яко доповнюють невиразний смак і високу калорійність південного екзота.

Серед подібних рецептів салатів часто зустрічаються коктейльні варіанти, що відрізняються особливою красою і ефектністю. Цілі морепродукти і акуратно нарізані пластинки авокадо доповнюють яскравими сумішами молодих салатів і зелені, великими шматочками горіхів, грибів, птиці, філігранно нарізаних овочів і кисло-солодких фруктів.

У більш звичних страв основні компоненти поєднують з сиром, вареними або пасерованими овочами, м’ясними і рибними напівфабрикатами, зеленню. В якості заливки використовують готовий майонез, соуси майонезні, сметану, йогурт, рослинне масло і різні їх комбінації.

Які салати можна зробити з креветок і стиглого авокадо, розказано нижче.

Салат «Бриз»

Простий і красивий салат, відмінно підходить в якості першого святкового страви. Блюдо потрібно робити перед застіллям. Салат не потребує просоченні і в холодильнику довго не зберігається.

Список інгредієнтів:

  • Креветки великі, варено-морожені – 300 р.
  • Пекінська капуста (молодий вінок) – 200 р.
  • Огірок свіжий – 200 р.
  • Стигле Авокадо – 150 р.
  • Олія будь – 50 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сік цитрусовий – 30 мл
  • Сіль.
  • Петрушка свіжа – 20 р.

Спосіб приготування:

  • Маленький вінок пекінської капусти нарізати товстою соломкою.
  • Відварити креветки зі спеціями і охолодити в бульйоні, щоб зберегти їх аромат і соковитість.
  • Зробити соус з кисло-солодкого соку, олії, меду, спецій і солі.
  • Очистити плід авокадо, нарізати його і один свіжий огірок невеликими кубиками. Відразу змішати з соусом.
  • Порубати петрушку (тільки листя).
  • З’єднати компоненти салату і винести до столу.
  • Дивіться також:  Салат з буряка з сиром

    Салат «Маріанна»

    Незвичайний салат з буряка з ніжним смаком. Підходить для начинки тарталеток.

    Список інгредієнтів:

    • Креветки або ракові шийки – 200 р.
    • Печена буряк – 200 р.
    • Яйце – 2 шт.
    • Стигле Авокадо – 150 р.
    • Червоний цибуля – 100 р.
    • Перець.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сметана – 100 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Зелень і спеції за вибором.

    Спосіб приготування:

  • Зробити соус із спецій, зелені, сметани, товченого часнику і майонезу.
  • Червоний цибулю, очищений плід авокадо і печену буряк, варене яйце нарізати великим кубиком.
  • Креветки розділити на кілька частин. Дрібні екземпляри залишити як є.
  • З’єднати компоненти салату, заправити соусом за 20-30 хвилин до вживання в їжу.
  • Салат «Парадиз»

    Легкий і ситний салат, який можна приготувати з будь-яким видом капусти – червонокачанної, пекінської, білокачанної.

    Щоб закуска вийшла з першого разу, важливо тонко нашаткувати качан капусти і віджати його руками, трохи присипавши сіллю. Так маса стане м’якше і соковитіше. Рекомендація не відноситься до пекінській капусті, її листя і так досить ніжні.

    Список інгредієнтів:

    • Чверть качана капусти – 200-300г.
    • Суміш сметани з майонезом – 200 р.
    • Білий сир (Моцарелла, сулугуні) – 150 р.
    • Авокадо – 200 р.
    • Зелена цибуля – 100 р.
    • Креветки – 200 р.
    • Яйце відварне – 2-3 шт.

    Спосіб приготування:

  • Нашаткувати чверть качана капусти. Скласти в гірку на обробній дошці, присипати сіллю і перетерти вручну до появи соку.
  • Скласти в салатник, куди додати тертий сир, порізані яйця і цибулю.
  • Відварити морепродукти з будь-якими спеціями і охолодити в бульйоні. Вибрати шумівкою і всипати в салат.
  • Авокадо очистити від шкірки і нарізати м’якоть кубиками. Додати в блюдо.
  • Відразу після цього влити соус, всипати за смаком зелень і перемішати.
  • Довести до потрібного смаку спеціями.
  • Дивіться також:  Салат в лаваші

    Салат «Анрі»

    Адаптований французький рецепт.

    Список інгредієнтів:

    • Авокадо – 2 шт.
    • Виноград зелений Мускат – 150 р.
    • Креветки – 200 р.
    • Селера стеблової – 1 шт.
    • Кінза або петрушка – 20 р.
    • Вино біле – 20 мл
    • Оливкова олія – 40 мл
    • Кунжутне масло – 1 ч. л.
    • Кунжут – 1 ст. л.
    • Мед – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Винний оцет – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Ягоди винограду розділити навпіл і акуратно вибрати кісточки, не пошкодивши фрукти.
  • Креветки відварити і охолодити в бульйоні. Вибрати шумівкою.
  • Змішати соус з олії, винного оцту і білого вина, насіння кунжуту і спецій.
  • Стебло молодого селери і листя кінзи (петрушки) порубати, трохи розтерти, щоб пустити сік.
  • Авокадо очистити від твердої шкірки, м’якоть нарізати на часточки.
  • Розмістити компоненти страви в широкий салатник, залити приготовленим соусом і обережно змішати з двома ложками.
  • Розкласти по прозорим салатникам. При подачі посипати кунжутом.
  • Салат «Горіховий»

    Святкова закуска з вишуканих продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Великі креветки – 300 р.
    • Пекінська капуста – 200 р.
    • Зелень будь-яка.
    • Горіхи кешью або фундук – 100 р.
    • Томати черрі – 200 р.
    • Масло – 40 мл
    • Оцет винний – 20 мл
    • Сіль.
    • Цукор.

    Спосіб приготування:

  • Обсмажити обсушені серветкою креветки в великій кількості олії. Відкласти на грати для видалення надлишків жиру.
  • Крупно порубати пекінську капусту і горіхи кешью. Змішати соус.
  • Томати черрі розділити на четвертинки.
  • З’єднати разом подрібнену зелень і капусту, рубані горіхи, стиглі томати і смажені креветки.
  • Заправити кисло-солодким соусом і змішати в салатнику двома великими ложками.