Салат з курячих сердечок

c30728e4377c98a894f2b60ea723364e Салат з курячих сердечок

Зовсім недавно курячі серця вважалися дешевим викидними продуктом і рідко вживалися в їжу. Зараз багато шеф-кухаря оцінили гідності курячих субпродуктів і стали активно використовувати їх в рецептах ресторанної кухні.

З них готують рагу з овочами, ефектні закуски і салати, паштети, різні м’ясні асорті і навіть додають в начинку для піци. Перевага курячих сердечок в їх ніжної м’якоті, насиченому м’ясному смаку і невеликих розмірах, що дозволяє готувати субпродукти цілком.

Курячі сердечка обсмажуються або відварюються буквально за 5 хвилин. Вони дуже гарно виглядають у свіжих овочевих салатах і легких закусках. М’ясо сердець дієтичне, практично не містить жиру і досить ніжне, порівняно з іншими субпродуктами.

У салатах потрошки поєднують з тими ж продуктами, що і куряче філе. Зустрічаються смачні страви з чорносливом, кислими фруктами, курагою, горіхами і родзинками, соліннями, морепродуктів, грибами. Як щільної основи в закусках використовують відварну картоплю і рис, білокачанну та пекінську капусту, курячі яйця і сир.

Нижче наведено п’ять різних варіантів салату з курячими серцями.

Салат з сердечками і кальмарами

Дуже ситний салат з кальмарів, курячих сердечок і копченого м’яса.

Список інгредієнтів:

  • Копчене м’ясо або курка – 150 р.
  • Кальмари очищені – 200 р.
  • Сердечка курячі – 300 р.
  • Картопля відварна – 200 р.
  • Часник – 3 шт.
  • Свіжа або сушена зелень.
  • Майонез – 200 р.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 1-2 ст. л.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Чорний перець в млині.
  • Морква відварна – 100 р.
  • Сіль.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник — 3 шт.

Спосіб приготування:

  • Копчене м’ясо, куряче яйце, відварену моркву і картоплю нарізати однаковими кубиками.
  • Майонез змішати з подрібненою зеленню, свіжим чорним перцем з млина, гірчицею, сіллю і 1 ст. л. рослинного масла.
  • Сердечка промити, зняти жилки. Цілком обсмажити в олії з часточками придавлену часнику. Відсудити і нашаткувати соломкою.
  • В останньому часниковому маслі обсмажити дрібно нарізаних кальмарів (зазвичай потрібно 2-3 хвилини). Вибрати з сковороди шумівкою.
  • Покласти м’ясо і кальмарів до овочів. Залити приготовленим соусом.
  • За бажанням, прикрасити страву зеленню.
  • Дивіться також:  Салат з маком

    Салат з яблуками і серцями

    Салат «на швидку руку», так як готується приблизно за 15 хвилин.

    Список інгредієнтів:

    • Яблука кисло-солодкі (не антонівка) – 200 р.
    • Квасоля чорна – 200 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Чорний перець в млині.
    • Куряче м’ясо – 400 р.
    • Петрушка – 30 р.
    • Курячі сердечка – 300 р.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Яблуко очистити. Половинки без шкірки нарізати невеликим кубиком. Скропити лимонним соком, щоб м’якоть залишилася білою.
  • Курячу грудку і половинки сердечок обсмажити з придавленными часточками часнику. Готове м’ясо знімати шумівкою, щоб не набирався зайвий жир.
  • З чорної квасолі злити весь маринад.
  • Змішати разом квасоля, курятину і субпродукти, яблуко в лимонному соці. Приправити свіжим чорним перцем з млина і сіллю.
  • Залити хорошим жирним майонезом. Прикрасити рубаною петрушкою.
  • Коктейльний салат

    Красивий салат з незвичайним смаком для домашніх свят, фуршетів. Подають у келихах або широких креманках. Нарізка максимально тонка.

    Список інгредієнтів:

    • Ананас консервований (кубики) – 200 р.
    • Помело – 200 р.
    • Лимонний (апельсиновий) сік – 30 мл
    • Буженина домашня зі свинини – 200 р.
    • Горіхи волоські – 100 р.
    • Горіхи кедрові – 50 р.
    • Сушений імбир – щіпка.
    • Яблуко зелене – 150 р.
    • Серця курячі – 200 р.
    • Салат латук – 300 р.
    • Оливкова олія – 40 мл
    • Бальзамічний або винний оцет – 20 мл
    • Мед – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Чорний перець в млині.
    • Маслини і гілочки зелені для декору.
    • Мускатний горіх.

    Спосіб приготування:

  • Серця обсмажити цілком, спочатку фактично туша на повільному вогні, після посиливши жар і домігшись піджареної скоринки. З приправ використовувати тільки сіль і свіжий чорний перець із млина.
  • Серця зняти на паперові рушники. Розрізати кожен на чотири частини.
  • Домашню буженину і ананаси нарізати кубиком.
  • Часточки помело филетировать, ретельно знявши плівки і розділити на кілька великих частин.
  • Зелене яблуко разом зі шкіркою натерти або нарізати великою соломкою. Полити апельсиновим або лимонним соком.
  • Салат латук тонко нашаткувати.
  • Волоські горіхи прожарити і перевірки від лушпиння. Залишити у вигляді четвертинок.
  • Зробити соус із сушеного імбиру, оливкової олії, мускатного горіха, свіжого чорного перцю з млина, бальзамічного соусу, 1 ч. л. лимонного соку, дрібної солі і меду.
  • З’єднати разом салат латук, серця, помело, волоські та кедрові горіхи, яблучну соломку, буженину і ананаси.
  • Залити соусом і відразу винести гостям. Так як листя латуку втрачають хрусткі властивості і свіжість, швидко вбираючи жирну заливку.
  • Дивіться також:  М'ясний салат

    Салат з білої редькою і курячими серцями

    Легкий літній салат з мінімумом калорій.

    Список інгредієнтів:

    • Біла редька – 200 р.
    • Морква свіжа – 150 р.
    • Курячі серця – 400 р.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Оцет – 10 мл
    • Петрушка – 30 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець в млині.
    • Кунжут – 1 ст. л.
    • Цибуля зелена – 40 р.

    Спосіб приготування:

  • Свіжу моркву і білу редьку натерти на профілі для корейської соломки.
  • Сердечка обсмажити в рослинній олії. Охолодити і тонко нашаткувати.
  • Порубати зелень.
  • Змішати разом редьку, субпродукти, моркву і зелень.
  • Залити рослинним маслом, будь оцтом і спеціями. Присипати необжаренным кунжутом.
  • Буряковий салат з сердечками

    Недорогий «студентський» салат на всі випадки життя.

    Список інгредієнтів:

    • Буряк – 2 шт.
    • Серця курячі – 300 р.
    • Горошок – 100 р.
    • Картопля – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Оцет – 20 мл
    • Цукор – 1 ч. л.
    • Майонез (або навпіл зі сметаною) – 150 р.
    • Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Цибулину порізати дрібним кубиком, обжати руками і залити маринадом з цукру, 40 мл води навпіл з оцтом і солі. Через півгодини відцідити.
  • Відварити або запекти буряк з картоплею прямо в шкірці. Охолодити і нарізати кубиком.
  • Курячі субпродукти очистити від жилок і плівки, цілком обсмажити до готовності, приправивши будь-якими спеціями за вибором. Аналогічно інших інгредієнтів, подрібнити кубиками.
  • Змішати разом горошок, буряк, курячі серця, картопля і мариновану цибулю.
  • Заправити майонезом.
  • Довести до смаку свіжим перцем і сіллю.