Салат з курячої печінки

3294375e0d6b9a5c6c037faf92881099 Салат з курячої печінки

У багатьох відносинах печінка вважають досить примхливим продуктом. Вона часто вимагає вимочування, маринування або іншої підготовки перед безпосередньою кулінарною обробкою. Все вірно, якщо мова йде не про курячої печінки.

Цей субпродукт відноситься до числа найбільш «покірних». Навіть недосвідчений кулінар навряд чи зможе сильно зіпсувати її при приготуванні. При будь-якому способі вона вийде м’якою і ніжною. Куряча печінка рідко гірчить. Щоб уникнути цього, досить вчинити як з свинячий або яловичої печінкою – просто вимочити у воді або молоці. Для цього потрібно зовсім небагато часу.

Куряча печінка, аналогічно іншим видам субпродуктів, багата залізом, магнієм, калієм, білком і бідна на жири, тому її нерідко включають до складу дієтичних страв. Особливо вишуканими з нею виходять холодні і теплі салати. Куряча печінка добре поєднується з більшістю свіжих овочів, сирів, м’яса, грибів і яєць. Її можна заправляти самими різними соусами – на основі рослинних олій, майонезу, сметани, вершків, вина, курячих жовтків.

Серед існуючих рецептів представлено чимало страв, які подають в теплому вигляді. Для них печінка найчастіше обсмажують на олії з прянощами, іноді з додаванням білого вина. Вкрай рідко субпродукти для салату відварюють в підсоленій воді.

Нижче наведено кілька рецептів холодних і теплих салатів з курячою печінкою.

Салат з курячої печінки з сиром

Теплий салат з ніжним вершковим сиром, різнокольоровими томатами і яскравою сумішшю зелені. За наведеною закладці вийде близько 800-1000 р. салату.

Список інгредієнтів:

  • М’який вершковий сир або
  • Кульки Моцарелли – 150 р.
  • Суміш салатів – 400 р.
  • Різнокольорові томати черрі – 200 р.
  • Куряча печінка – 400 р.
  • Солодкий цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Сіль.
  • Винний оцет – 2 ст. л.
  • Вино біле – 100 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Курячу печінку ретельно промити, видалити залишки крові, жиру і плівок. Нарізати на кілька великих шматків кожну штучку.
  • У сковороді розтопити частину вершкового масла і обсмажити в ньому великі кільця цибулі. Підсолити його і поперчити.
  • Цибуля зняти на паперові рушники, а в сковороду покласти вершкове масло. Як тільки воно розігріється і почне шипіти, покласти туди курячу печінку.
  • На великому вогні обсмажити до легкої скоринки. Залити вином, посолити і приправити, випарити всю зайву рідину. До пори залишити на сковороді.
  • У мисці з’єднати олію з винним оцтом, сіллю і перцем. Можна додати трохи хорошого соєвого соусу.
  • Готовою заправкою залити суміш салатів і ретельно перемішати.
  • Зелень змішати з ріпчастою цибулею, курячою печінкою, половинками різнокольорових томатів.
  • На кожну порційну тарілку викласти гірку салату, поверх розкидати шматочки м’якого вершкового сиру, обраного чайною ложкою, або просто розкласти половинки кульок сиру «Моцарелла».
  • Зібране страву прикрасити листочками зелені.
  • Дивіться також:  Соус бешамель для лазаньї

    Салат з курячою печінкою

    Розкішний листковий салат на радість гостям і домочадцям, займає досить багато часу на приготування, але всі старання будуть винагороджені прекрасним смаком страви. Головне, дати йому добре настоятися. Готувати його бажано на півдоби до торжества.

    Із зазначеної кількості продуктів вийде близько 1,5 кг. закуски.

    Список інгредієнтів:

    • Куряча печінка – 400 р.
    • Солодкий цибуля – 1 шт.
    • Опеньки – 300 р.
    • Сир твердий – 200 р.
    • Стегенце або копчена грудка – 1 шт.
    • Сухарі білі – 200 р.
    • Масло вершкове – 150 р.
    • Часник – 1 зубок.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Майонез – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • Курячу печінку добре промити, очистити, і цілком обсмажити до готовності на вершковому маслі зі спеціями. В кінці смаження на сковороду можна підлити трохи води і накрити кришкою, щоб субпродукт «дійшов».
  • Остудити і натерти печінку на крупній тертці.
  • Червоний ріпчаста цибулю нашаткувати тонкими півкільцями, які обшпарити окропом.
  • Опеньки швидко відварити і потім, ретельно злив воду, посмажити на вершковому маслі з зубком часнику.
  • Стегенце розібрати на довгі волокна, кістки і шкіру викинути. Сир і сухарі крупно натерти.
  • Викласти салат в форму пошарово, щоразу роблячи тонку сіточку майонезу.
  • Послідовно йдуть наступні продукти: копчений окорочок, сир, гриби, червоний лук, яйця, куряча печінка, сир, сухарі.
  • На товстому шарі сухарів можна зробити красиві «вензелі» з майонезу, прикраси з овочів або гілочок зелені.
  • Салат з курячою печінкою, горіхами та шпинатом

    Простий і ситний салат, на який не піде більше півгодини. Для нього можна використовувати, як свіжу зелень шпинату (літній варіант), так і консервовану без солі.

    За наведеним кількості продуктів вийде близько 1 кг. салату.

    Дивіться також:  Салат з індички

    Список інгредієнтів:

    • Печінка куряча – 500 р.
    • Шпинат свіжий – 350 р.
    • Кедрові горіхи – 100 р.
    • Сметана – 80 р.
    • Майонез – 80 р.
    • Чорний перець.
    • Лимонний сік – 1-2 ст. л.
    • Сіль.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Спосіб приготування:

  • Курячу печінку промити, просушити серветкою, нарізати на великі шматки і обсмажити на вершковому маслі зі спеціями. Дати трохи охолонути.
  • Крупно порубати шпинат, змішати його з шматками курячої печінки, кедровими горіхами, сметаною, лимонним соком, майонезом.
  • Приправити салат по своєму смаку чорним перцем і сіллю.
  • Настоюватися страви не потрібно, його можна подати відразу.
  • Салат з курячою печінкою, креветками, беконом і авокадо

    Елегантний теплий салат для романтичної вечері. Із зазначеної кількості продуктів вийде приготувати 4 порції, але страва настільки смачне, що вони легко з’їдаються всього однієї закоханою парою.

    Список інгредієнтів:

    Салат:

    • Стигле Авокадо – 2 шт.
    • Бекон в пластинках – 6 шт.
    • Куряча печінка – 500 р.
    • Лайм – 1 шт.
    • Креветки великі – 12-16 шт. (3-4 шт. на порцію).
    • Салат ромен або айсберг – 1 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Соус:

    • Масло натуральне оливкове – 50 мл
    • Гірчиця «Російська» — 2 ч. л.
    • Сіль.
    • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Біле вино – 2 ст. л.
    • Чорний перець.

    Додаткові спеції і приправи:

    • Мед – 1 ч. л.
    • Часник – 1-2 зубки.
    • Вино біле – 100 мл
    • Пекучий перець свіжий – 1 стручок.

    Спосіб приготування:

  • Промиту і вимочену у воді курячу печінку цілком обсмажити у вершковому маслі з кількома зубками часнику. Потім випарувати її в білому вині. Готові шматки відкласти на паперові рушники.
  • Змішати інгредієнти для соусу і відразу покласти в нього пластинки авокадо.
  • Креветки розморозити, просушити паперовою серветкою і обмазати густою сумішшю рослинного масла, меду, подрібненого стручки чилі і солі. Запекти до готовності в духовій шафі протягом 10 хвилин при 180 градусах (за умови заздалегідь прогрітій духовці).
  • Листя салату крупно порвати руками. Бекон підсмажити без масла до утворення хрусткої пластинки.
  • Салат ромен і шматки печінки додати в соус з авокадо. Все змішати і викласти гіркою на тарілку. Зверху розташувати креветки запечені з карамельною скоринки і хрусткі беконні чіпси.
  • Відразу винести до столу.
  • Дивіться також:  Салат з квасолею та ковбасою

    Салат з відвареної курячої печінкою, зеленими яблуками і огірками

    Дієтичний салат зі сметанною заправкою. Із зазначеної кількості продуктів вийде близько 700-800 р. салату.

    Список інгредієнтів:

    • Печінка куряча – 8 шт.
    • Сметана жирна – 200 р.
    • Лимонний сік – 2 ст. л.
    • Яблуко зелене – 1-2 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Огірки свіжі – 1-2 шт.
    • Лавровий лист.
    • Сіль.
    • Горошини чорного і запашного перцю.
    • Чорний мелений перець.

    Спосіб приготування:

  • Відварити до готовності курячу печінку без сердець у воді зі спеціями. Остудити повністю.
  • Обкоровані яблука і огірки, курячу печінку нарізати великим кубиком.
  • Ріпчасту цибулю нашаткувати півкільцями, розім’яти руками і обшпарити окропом.
  • Змішати разом курячу печінку, кислі яблука, огірки, ріпчасту цибулю, лимонний сік і сметану. Приправити все сіллю і перцем.
  • Подавати в холодному вигляді.
  • Салат з курячої печінки «Тропічне літо»

    Яскравий і екзотичний салат для особливих випадків. З наведеного кількості продуктів вийде 1 – 1, 3 кг. салату.

    Список інгредієнтів:

    Салат:

    • Куряча печінка – 250 р.
    • Готовий салатний мікс – 400 р.
    • Кедровий горіх – 1 ст. л.
    • Стигле Манго – 1 шт.
    • Авокадо – 1 шт.

    Соус:

    • Зернова гірчиця – 2 ч. л.
    • Мед квітковий рідкий – 2 ч. л.
    • Сіль.
    • Лимонний сік або оцет – 2 ст. л.
    • Чорний перець.
    • Масло рослинне – 50 мл

    Спосіб приготування:

  • Курячу печінку промити, ретельно просушити паперовою серветкою (інакше не утворюється рум’яної скоринки) і обсмажити в розігрітому вершковому маслі зі спеціями.
  • Готову печінку знову відкласти на паперові рушники. Остудити і нарізати на кубики. Печінка повинна бути ледь теплою, інакше при змішуванні моментально поникнуть салатні листя.
  • На такі ж приблизно кубики нарізати м’якоть стиглого манго і авокадо.
  • Змішати соус, додавши меду і солі за смаком.
  • Змішати разом манго, кедровий горіх, салатні листя, курячу печінку, авокадо. Заправити соусом і негайно винести до столу.