Салат з моцарелою

4176b320ac3d68a0e4b2927f0a937b48 Салат з моцарелою

Моцарелла являє собою ніжний білий сир родом з італійського регіону Кампанія. Традиційний продукт, приготований найдавнішою технології, зберігається не більше доби. Це крихітні кульки з сквашеного молока чорних буйволиць, що зберігаються в сироватковому розсолі. Ціна такого сиру безмежна, тому зараз в промислових масштабах моцарелу готують тільки зі звичайного коров’ячого молока.

В залежності від того, для яких цілей призначений сир, воно може випускатися в різному вигляді і формі. Для легких делікатесних страв існують маленькі м’які кульки в розсолі, для салатів і других страв – класичний сир для піци – тверда моцарелла, а для закусок і снеки до пива – копчена провола у формі груші або кіски.

Завдяки м’якому смаку, таку різновид сиру можна поєднувати з багатьма інгредієнтами. Проте в рідному регіоні моцарелу найчастіше вживають з трьома основними продуктами – свіжим базиліком, стиглими томатами і запашним часником. Можна сказати, що ці компоненти нерозлучні, так як в тому чи іншому поєднанні вони зустрічаються практично в кожному блюді.

Салати з моцарелою дуже поширені не тільки в Італії і середземноморської кухні. Вони міцно завоювали собі місце серед класичних страв світової кулінарії. Легка закуска з ніжним сиром підійде для будь-якого випадку, тому дуже важливо знати хоча б кілька простих і цікавих рецептів.

Нижче наведено 5 рецептів салатів з моцарелою. Перші два варіанти – це італійська класика, відтворена з максимально можливою точністю. Інші три страви з’явилися на світ в результаті змішування російської, європейської і середземноморської кухні.

Салат з моцарелою і руколою

Найбільш простий варіант салату з білим сиром.

Список інгредієнтів:

  • Моцарелла – 200 р.
  • Дрібні помідори – 5 шт.
  • Зелень рукколи – 200 р.
  • Базилік або кінза – 30 р.
  • Бальзамічний оцет – 1-2 ст. л.
  • Салатний червоний цибуля – за бажанням.
  • Олія оливкова – 30 мл
Дивіться також:  Салат з сиром фета

Спосіб приготування:

  • Томати нарізати на четвертинки.
  • Зелень базиліка розібрати на окремі листки. Змішати їх з руколою і заправити рослинним маслом, оцтом і спеціями.
  • Змішати разом пряні трави, томати, півкола моцарелли, кільця червоного цибулі і подати до столу.
  • Салат з моцарелою, томатами і зеленню

    Розкішне поєднання стиглих помідорів, ніжного сиру і запашного базиліка.

    Список інгредієнтів:

    • Базилік фіолетовий – 20 р.
    • Базилік лимонний – 20 р.
    • Моцарелла – 10 кульок.
    • Томати різнокольорові – 4-5 шт.
    • Бальзамічний оцет – 1-2 ст. л.
    • Олія оливкова – 4-5 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Лимонна цедра, товчений часник за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Порвати листя базиліка руками. Кульки моцарелли розрізати на 2-4 частини, залежно від розміру.
  • Томати нарізати шматочками і замаринувати в рослинній олії, оцет і спеції.
  • Через 5-10 хвилин, додати до них зелень і сир.
  • Негайно винести страву на стіл, з’їсти і ні з ким не ділитися.
  • Салат з моцарелою і рибою

    Ситний салат з російським мотивів, з малосольною рибою і м’якою майонезній заправкою.

    Список інгредієнтів:

    • Помідори – 1-2 шт.
    • Сир моцарелла – 5 кульок.
    • Малосольна риба – 100 р.
    • Зелена цибуля – 30 р.
    • Солодкий салатний цибуля – 1-2 шт.
    • Свіжі огірки – 1-2 шт.
    • Редис червоний – 5-7 шт.
    • Кріп – 20 р.
    • Сметана – 100 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Кульки моцарелли розділити на невеликі часточки. Томати, малосольну рибу, салатний цибулю і огірки нарізати великим кубиком.
  • Сметану, майонез, сіль, перець і зелень кропу збити в блендері.
  • Редис нашаткувати тонкою соломкою. Пір’я цибулі порубати.
  • З’єднати всі компоненти і заправити їх майонезним соусом безпосередньо перед винесенням гостям.
  • Дивіться також:  Салат з фунчозой

    Гарячий салат з моцарелою

    Красиве блюдо з хрусткими грінками, злегка подплавленной моцарелою і швидко обсмаженими овочами з беконом.

    Список інгредієнтів:

    • Моцарелла – 100 р.
    • Паприка жовта – 1 стручок.
    • Томати червоні – 2 — шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Імбир – 2 см. кореня.
    • Цибуля червоний – 1 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Бекон – 4-5 смужок.
    • Хліб білий – 3-4 шматка.
    • Комплексна приправа для курки з зеленню.
    • Бальзамічний оцет – 1-2 ст. л.
    • Свіжа зелень за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Стручок жовтого перцю нарізати смугами, томати товстими кружечками, а цибулю – кільцями.
  • Розігріти вершкове масло з розчавленими часточками часнику і пластинками очищеного імбиру. Обсмажити в ньому крупно порізані томати, цибулю і перець, підлив бальзамічного оцту. Видалити часник і імбир.
  • В духовій шафі на деку підсушити білий хліб, нарізаний кубиками.
  • Зібрати грінки в пакет, присипати комплексної курячої приправою з сушеною зеленню і кілька разів струснути.
  • На сухій сковороді довести до стану грінок смужки бекону.
  • Кульки моцарелли нарізати кружечками.
  • Гарячі овочі змішати з кружечками моцарелли, свіжою зеленню, грінками з хліба і зламаних смужок бекону. За смаком збризнути олією або оцтом.
  • Вживати в гарячому вигляді.
  • Салат з моцарелою і грибами

    Смачний салат з глив, томатів, салатної зелені та сиру. У другому варіанті, у нього також додають відварену пасту у вигляді пір’я або великих черепашок.

    Список інгредієнтів:

    • Моцарелла – 150 р.
    • Гливи – 300 р.
    • Помідори – 3-4 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Вінок салату – 200 р.
    • Гірчиця зернова – 2 ч. л.
    • Капуста пекінська – 300 р.
    • Винний оцет – 2-3 ст. л.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Сіль.
    • Цукор.
    • Перець.
    • Мускатний горіх.
    • Паста черепашки – 100 р.
    Дивіться також:  Салат з квасолею та ковбасою

    Спосіб приготування:

  • Розетки глив розділити на окремі гриби. Нарізати тільки великі екземпляри, дрібниця залишити як є. При необхідності, видалити нижню одревесневшую частина грибів.
  • Обсмажити гриби на рослинній олії. Окремо в «грибному» маслі пасерувати цибулю. Компоненти салату відкласти на паперовий рушник, щоб зняти увесь надлишковий жир. Гриби і цибулю повинні бути ледь теплими.
  • Відварити велику пасту в підсоленій воді і промити під струменем крижаної.
  • Вінок салату порвати руками, а пекінську капусту нарізати великими квадратними шматками.
  • Томати і кульки моцарелли порізати півкружальцями.
  • Змішати разом цибуля, томати, гриби, пасту, свіжу зелень, капусту і листя салату.
  • Заправити страву зерновий французькою гірчицею, винним або бальзамічним оцтом, олією та спеціями. Додатково салат можна прикрасити насінням кунжуту або кедровими горіхами.
  • Відразу подати страву до столу, так як листя салату швидко просочуються маслом і втрачають свою свіжість.