Салат з морепродуктів з майонезом

c1328e641feeb2019286dbe8dd6ed48b Салат з морепродуктів з майонезом

Страви з морепродуктів традиційно відносять до вишуканих і делікатесним частувань. Солодкуваті креветки, пікантні мідії і ситні кальмари міцно увійшли в російське меню і без них важко уявити мало-мальськи велике застілля. Тарілка з апетитним асорті, легкими закусками або салатом з морепродуктів надає навіть скромному святкового столу особливий витончений вид.

Незважаючи на те, що майонез є виключно французьким винаходом, пальма першості за кількістю рецептів з цим соусом належить російській кухні. Не обійшла любов народу до ситним заправках і рецепти салатів з морепродуктів, яких на сьогоднішній момент придумано безліч.

Здебільшого це звичайні листкові або спочатку змішані закуски, що складаються з 4-6 компонентів. Крім власне дарів моря, в них також часто переважають картопля, рис і сир, моркву, яйця і гриби, свіжа зелень і різного роду соління (корнішони, оливки, бочкові огірки, каперси). Також є варіанти салатів для коктейльної подачі і начинки тарталеток.

Нижче представлені рецепти салатів з найбільш поширених і популярних морепродуктів.

Салат «Нептун» з сухариками

Розкішна закуска з креветок, білих сухариків, крабових паличок, мандаринів та апетитного копченого м’яса птиці. Грінки можна брати готові або зробити їх самостійно з звичайного батона.

Список інгредієнтів:

  • Копчений Окорочок курячий (темне м’ясо) – 200 р.
  • Креветки – 150 р.
  • Сухарі білі – 100 р.
  • Крабові палички – 100 р.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мандарин – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Петрушка свіжа або зелена цибуля – 30 р.
  • Сметана – 100 р.
  • Сіль.
  • Спеції.
  • Майонез – 100 р.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець.
  • Лимонний сік – 20 мл

Спосіб приготування:

  • Відварити яйця, моркву і креветки. Морепродукти, коренеплоди, крабове м’ясо і курку нарізати приблизно рівними за розміром шматочками.
  • Порубати зелень. Натерти курячий білок.
  • Майонез і сметану з’єднати із зеленню, цукром, крошеными жовтками, спеціями, товченим часником і лимонним соком.
  • Дрібні мандарини розібрати на часточки і звільнити їх від шкірки.
  • Змішати разом куряче м’ясо, креветки, білок, крабові палички, сухарики, відварену моркву і цілі часточки мандаринів.
  • Заправити підготовленим соусом.
  • Дивіться також:  Салат з креветками

    Салат «Ананасова часточка»

    Дуже смачний і простий салат, який можна подати як у загальній посуді, так і порційних креманках. Добре «йде» така закуска і в тарталетках.

    Список інгредієнтів:

    • Кукурудза – 50 р.
    • Ананас в кільцях – 340 р. (ст. банку).
    • Картопля – 2 шт.
    • Креветки – 200 р.
    • Морква – 100 р.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Сир – 100 р.
    • Майонез.
    • Чорний перець.
    • Лимонний сік – 20-30 мл.

    Спосіб приготування:

  • Ананас порізати кубиками, залишивши одне кільце для прикраси.
  • Відварити картоплю, зняти шкірку, остудити і натерти на буряковому (великому) профілі терки.
  • Відварити креветки і розділити кожне на два або три шматочки.
  • Порубати зелень і натерти сир.
  • З’єднати разом ананас, зерна кукурудзи, тертий картопля, зелень і відварні креветки. Заправити майонезом і лимонним соком і перцем.
  • Розрівняти поверхню закуски і присипати дрібно натертим сиром (бічний профіль). Зверху у формі часточки або великого півмісяця викласти нарізаний ананас.
  • Зазвичай ананас в банках нарізаний на кільця товщиною близько сантиметра, тому за допомогою тонкого гострого ножа його можна розділити на 4-6 часточок товщиною 2-3 мм.
  • За бажанням, зробити прикраси з майонезу.
  • Салат з мідій під майонезом

    Пікантний салат з обсмажених з часником мідій з додаванням свіжої салатної зелені і огірка (свіжого або солоного). За стандартною рецептурою додавання інших овочів не передбачено, тільки огірок, мідії і вінок салату. Однак у більш економних варіантах цього салату можна зустріти відварну картоплю і моркву.

    У приготуванні страви діє принцип «чим менше майонезу, тим смачніше», так як в жирній заправці листя салату і соломка огірка швидко втрачають свою свіжість. Заправляти треба безпосередньо перед подачею.

    Дивіться також:  Салат з картоплею

    Список інгредієнтів:

    • Жовток – 2-3 шт.
    • Вінок салату – 200 р.
    • Мідії – 300 р.
    • Горіхи волоські – 30-50 р.
    • Сіль.
    • Часник – 2 шт.
    • Майонез.
    • Чорний перець.
    • Пряна зелень за бажанням.
    • Огірок свіжий – 2-3 шт.

    Спосіб приготування:

  • Прожарити горіхи, протерти і просіяти від залишків шкірки. Крупно стовкти в кавомолці або ступці.
  • Відварити пару курячих яєць. Знадобляться тільки жовтки. Вони повинні бути добре проварені, без рідкої серцевинки всередині.
  • Жовтки розтерти виделкою або ложкою і змішати з майонезом і товченими горіхами. До маси додати чорного перцю і будь-яких спецій за смаком.
  • Огірки натерти на спеціальній тертці для отримання красивою довгою соломки.
  • Крупно порубати листя салату.
  • Мідії обсмажити на рослинному маслі. Приправити спеціями, сіллю. В самому кінці додати пару зубчиків товченого часнику. Після появи яскраво вираженого аромату зняти шумівкою, щоб не збирати зі сковороди зайвий жир.
  • Мідії мають охолонути, інакше свіжі компоненти поруч з гарячими продуктами швидко пожухнут.
  • Змішати разом салат, огірки і мідії. Заправити яєчно-горіховим соусом, прикрасити за смаком і відразу подати.
  • Кальмаровый салат з майонезом

    Незвичайний салат з цілком звичайних продуктів: вареного кальмара, яблук, кукурудзи, огірків і картоплі. Яблука бажано брати більше солодкі, ніж кислі, але потрібно уникати пухких сортів типу «Джонатан».

    Список інгредієнтів:

    • Кукурудза – 50 р.
    • Кальмар – 300 р.
    • Яблуко – 100 р.
    • Картопля – 2-3 шт.
    • Огірок свіжий (кислий) – 1 шт.
    • Цибулю зелений – 50 р.
    • Сіль.
    • Майонез.
    • Перець чорний.

    Спосіб приготування:

  • Відварити картоплю і остудити.
  • Огірок, картопля і яблуко нарізати однаковими кубиками. Відразу заправити майонезом, щоб яблуко не потемніло.
  • Відварити й остудити в бульйоні м’ясо кальмара. Нарізати довгою соломкою. У воду для варіння додати сіль і довільний набір спецій.
  • Крупно порубати цибулю.
  • До нарізаних овочів додати соломку кальмара і зелений лук. Змішати, поперчити і довести до смаку сіллю. Іноді салат додатково приправляють лимонним соком.