Салат з мови з омлетом

ca378d92d18ab9b877798fe9e9c3486a Салат з мови з омлетом

Салат здатний сміливо носити звання самого геніального кулінарного винаходу людства. Адже в одному блюді по своєму смаку можна зібрати кілька улюблених продуктів і подати їх до столу в зручній і апетитною формі. Принадність салату в тому, що в ньому один делікатесний інгредієнт виграшно відтіняється іншими компонентами і при цьому створюється неймовірно вишукана страва.

Салат з мови з омлетом відноситься до розряду саме таких страв. Специфічний і привабливий смак субпродукту органічно доповнюється повітряним омлетом. Такий салат зробить честь будь-якого столу, а господині принесе славу професійного кулінара. М’якоть будь-якої мови дуже м’яка і ніжна, її легко нарізати тонкими смужками і створити на тарілці справжню композицію, гідну ресторану вищої категорії.

Запропоновані нижче рецепти відрізняються своєю простотою приготування і доступними інгредієнтами, проте варто лише спробувати зробити їх будинку і відразу стане зрозуміло, що салат з мовою – це справжній шедевр і безпрограшний варіант для будь-якого застілля.

Салат з язиком і омлетом «Літня фантазія»

У самому салаті міститься всього лише шість не дуже калорійних компонентів, але він виходить досить ситним. Це чудовий варіант для легкої вечері після спекотного і задушливого дня. Салат ефектно буде виглядати і в святковому меню, однак у цьому випадку доведеться докласти певні зусилля, щоб красиво нарізати всі продукти і гармонійно розмістити їх на блюді.

Замість вінків цикорію можна взяти молоденьку пекінську капусту або суміш бебі-салатів. Щоб не було конфузу, літні огірки заздалегідь перевірити на гіркоту, а також при необхідності очистити від товстої шкірки. Огірки швидко закінчуються соком і вбирають масло з заправки, тому стають млявими. Щоб цього не сталося, компонувати салат потрібно відразу перед винесенням на стіл.

Кількість інгредієнтів наведено приблизно на 3-4 порції.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 400 р.
  • Цикорій (білий чи червоний) – по 1 качану.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Маслини дрібні без кісточки – 50 р.
  • Кукурудза солодка – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сода – на кінчику ложки.
  • Сметана – 1 ч. л.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Петрушка або кінза сушена – 0,25 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Чорний перець.
  • Часник – 1-2 часточки.
  • Насіння кунжутне – 1 ч. л.
  • Дивіться також:  Салат в лаваші

    Спосіб приготування:

    • Мова «филетировать», тобто очистити від зовнішніх жорстких плівок, залишивши тільки внутрішню ніжну м’якоть, яку потім порізати на невеликі смужки.
    • В нагріту з маслом сковороду розчавити пару зубків часнику і після появи аромату швидко обсмажити підсушені смужки яловичого мови. Посолити і приправити за смаком, відкинути на рушники, щоб стік зайвий жир.
    • Огірки очистити і нарізати товстенькими брусочками. Маслини залишити як є. Віночки цикорію розділити вздовж на чотири частини. Тримаючи вінок в цілому вигляді, відрізати денце, а потім просто розібрати на листочки розсипаються часточки.
    • Яйця, соду, сметану і молоко збити віночком. Посмажити омлет на тонкій, добре прогрітій сковороді, прикриваючи його кришкою, щоб вийшов пишним. Омлет нарізати смужками.
    • У мисці приготувати заправку з рослинної олії, лимонного соку, солі, перцю, сушеної зелені, кунжутного насіння і гірчиці.
    • Змішати разом заправку, маслини, смужки мови, кукурудзу, брусочки огірків і великі шматочки цикорію. Омлет в загальну посуд класти не можна, так як при змішуванні ніжні шматочки просто розриваються. Його викладають в останню чергу, на гірку викладеного порційно салату.
    • До салату подати свіжий хліб або коржі. З таким страва добре поєднуються кисломолочні напої.

    Листковий салат з мови з омлетом «Осине гніздо»

    Калорійний рецепт для холодних днів і зимових свят. Всі компоненти салату повинні бути нашинкованы однаковою тонкою соломкою.

    Інгредієнти:

  • Мова будь – 300 р.
  • Зелень свіжа – 50 р.
  • Яйце куряче для омлету – 3 — 4шт.
  • Яйце куряче для прикраси – 1 шт.
  • Маслини або оливки без кісточок – 30 р.
  • Молоко – 200 мл
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок маринований – 3-4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 250 — 350 р.
  • Горошок консервований – 2 ст. л.
  • Часник, хрін, сушена зелень – за бажанням.
  • Сіль.
  • Спеції за вибором.
  • Дивіться також:  Салат з куркою і грибами

    Спосіб приготування:

    • Відварити моркву, мову, картопля і одне яйце. Яйце натерти на дрібній сирної тертці (жовток і білок окремо), всі інші компоненти нашаткувати соломкою.
    • Аналогічно нарізати мариновані огірки, промиті від розсолу.
    • Якщо в якості прошарку буде використовуватися не звичайний майонез, а часниково-хренный соус, то заздалегідь його приготувати. Для цього змішати в мисці товчений часник, сушену зелень, майонез і тертий хрін без всяких добавок.
    • Яйця, спеції і молоко змішати в рідку суміш. Тонку сковорідку змастити шматочком вершкового масла і вилити тонкий шар суміші. Коли «млинець» схопиться, швидко перевернути його на іншу сторону, потримати 15 секунд і зняти на тарілку.
    • Для салату потрібно близько 3-5 таких млинців. На три прошарки інгредієнти з’єднуються попарно, якщо ж млинчиків більше, то кожен компонент йде окремим шаром, за винятком моркви та горошку. Їх завжди укладають разом.
    • На плоске блюдо встановити форму без дна. Першим укласти в неї омлетный млинець і змастити його тонким шаром соусу. Зверху розподілити картоплю і відварний язик.
    • Знову промазати соусом і помістити млинець. Зробити шар з маринованих огірків.
    • Після третього промазанного соусом млинця викласти консервовані горошинки і шинковану моркву. Накрити останнім омлетом.
    • Обережно зняти форму. Промазати «торт» з боків і зверху. На поверхню соусу потрібно трохи більше. Обсипати рубаною зеленню, а зверху упереміш викласти кільця маслин, тертий білок і жовток. Для святкової декорації, на зубочистках можна зробити невеликих «ос» з маслин і оливок.
    • Зібраному салату дати постояти близько 20 хвилин чи півгодини на нижній полиці холодильника і подати до столу.

    Салат з мови з омлетом і смаженими помідорами

    Рецепт з розряду «Все смачне – просто». Всього чотири основних компонента (омлет, цибулю, мову і помідори), 15 хвилин часу і апетитний салат вже на столі. Блюдо існує в двох варіантах: з заправкою з рослинної олії і з комбінованим сметанно-майонезним соусом.

    Дивіться також:  Теплий салат з морепродуктами

    Помідори для салату потрібно відібрати невеликі, щільні, червоні, але злегка недоспевшие, щоб вони не перетворилися в пюре при смаженні. Ідеально, якщо це буде сорт типу «вершки».

    Інгредієнти:

  • Язик яловичий або свинячий – 300 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль.
  • Перець.
  • Сода – на кінчику чайної ложки.
  • Спеції за вибором.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Часник – 3 зубки.
  • Для заправки:

    Варіант 1.

  • Сметана – 100 р.
  • Майонез – 100 р.
  • Свіжа зелень за смаком.
  • Варіант 2.

  • Масло рослинне – 30 мл
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Сіль.
  • Сушена зелень за смаком.
  • Спосіб приготування:

    • Відварити мову разом зі спеціями і сіллю. Очистити від жорсткої шкірки і прожилок, красиво нарізати смужками.
    • Помідори поділити на четвертинки. Цибулю нарізати не дуже товстими півкільцями.
    • У сковороді розтопити вершкове масло. Коли воно почне танути і пузиритися, вкинути три часточки часнику, стерті в кашку.
    • Після появи часникового аромату покласти півкільця цибулі.
    • Обсмажити, зняти папір і в цю ж посуд кинути шматочки помідорів. Обсмажити їх з обох сторін на малому або середньому вогні, приправивши і посоливши.
    • Овочі повинні повністю приготуватися, але при цьому залишитися досить щільними. За бажанням, смажені помідори і півкільця цибулі можна відкласти на паперові рушники для видалення надлишкового жиру.
    • Яйця змішати з молоком, содою, сіллю, спеціями. Спекти під кришкою пишний омлет. Нарізати смужками, якщо салат заправляється маслом, або кубиком, якщо сметанно-майонезним соусом.
    • На тарілку красиво викласти великі шматки помідорів, мови, цибулі і омлету. Полити заправкою.
    • Разом з салатом подати свіжий хліб або коржі.