Салат з омлетом і ковбасою

10a89c0a185e1e44ebe899125288c399 Салат з омлетом і ковбасою

Стиль і темп сучасного життя настільки динамічний, що на повноцінний сніданок практично завжди не вистачає часу. І тоді часто доводиться на ходу вигадувати якесь неординарне блюдо, здатне не тільки надовго задовольнити голод, не залишивши при цьому ваги, але й надати ранку яскравих фарб своїм яскравим виглядом і незвичайним смаком.

Салат з омлетом і ковбасою можна сміливо віднести саме до таких страв. Ковбаса та яйця для омлету є практично в кожному холодильнику. Досить додати до нього пару-трійку овочів або інших компонентів і вуаля – чарівний сніданок готовий.

Роблять салати з омлетом і ковбасою не тільки на сніданки та вечері. Грамотно і ретельно оформлене блюдо, нехай і з простим салатом, прикрасить будь-який святковий стіл, навіть новорічний. Тим більше, що в більшості своїй, компоненти салату прості і постійно використовуються в повсякденній кухні.

Самі по собі основні інгредієнти салату дуже калорійні, тому їх розбавляють свіжими овочами і зеленню, а в якості заправки використовують або рослинне масло, або натуральний йогурт або сметану. Хоча існують і «зимові» варіанти страви з майонезній і гірчичною заправкою.

Салат з омлетом і копченою ковбасою

Для цього салату використовують салямі або сервелат з дрібним салом, також підійде свиняча або яловича шинка в невеликих батонах. Тут важлива тонка нарізка, тому якщо є можливість, краще скористатися послугами магазину і принести додому акуратні тонкі кружечки ковбаси. Яка у страві буде зелень – не так вже й важливо. Однаково апетитно вийде з руколою, мангольд, крес-салатом, айсбергом та іншими зеленими культурами.

Кількість продуктів наведено приблизно на 4 порції.

Інгредієнти:

  • Сервелат – 200 р.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершки або молоко – 100 мл
  • Сіль.
  • Суміш салатна будь – 500 р.
  • Олія гірчична або оливкова – 50 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л. без гірки.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 1 або 2 шт.
  • Морква по-корейськи натуральна – 100 р.
  • Суміш спецій за смаком.
  • Петрушка або кріп сушені.

Спосіб приготування:

  • Натерти лимонної цедри. Сам лимон добре покатати по столу і віджати з нього сік.
  • У мисці з’єднати лимонний сік, гірчичне масло, гірчицю, суміш спецій і сіль.
  • Збити курячі яйця з вершками, сушеними травами і ложкою пшеничного борошна. Підсолити і приправити, запекти на сильно розігрітій сковороді. Омлет повинен вийти щільним.
  • Остуджений омлет нарізати довгими смужками.
  • На очищену сковороду капнути трохи олії і додати потертий в кашку часник. Відразу покласти кружечки ковбаси і, не допускаючи їх зажаривания, злегка виплавити дрібний жир. Сервелат відкласти на паперові серветки, щоб прибрати все зайве.
  • Салатну суміш заправити зробленим соусом і розділити на порції.
  • Поверх кожної порції викласти по ложці готової моркви по-корейськи без всяких добавок, кілька смужок омлету і кружечків підв’яленої в часниковому маслі ковбаси.
  • Відразу подати до столу разом зі свіжим хлібом. Можна присипати насінням соняшнику, кунжуту або подрібненими горішками.
  • Дивіться також:  Як варити кальмари для салату

    Салат з омлетом і ковбасою Альпійська гірка

    Це так званий зимовий варіант страви, розрахований на любителів дуже щільно поїсти. Всі інгредієнти нарізати досить крупно, за винятком ріпчастої цибулі. Рецепт соусу-заправки наводиться полегшений – наполовину зі сметаною.

    Рецептура страви досить проста, однак, щоб зібрати «альпійську гірку» потрібно чимало часу і терпіння. Результат обов’язково порадує кулінара, адже такий салат стане прикрасою будь-якого столу.

    Кількість компонентів наведено приблизно на 4 порції.

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Борошно пшеничне або крохмаль – 1 ст. л. (з гіркою за необхідності).
    • Молоко або вершки – 100 мл
    • Сіль.
    • Сода – 0,5 ч. л. без гірки.
    • Трави сушені.
    • Спеції.
    • Ковбаса варена – 200 р.
    • Гриби мариновані – 100 р.
    • Кукурудза консервована – 100 р.
    • Петрушка свіжа – 50 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Майонез – 80 р.
    • Сметана – 80 р.
    • Картопля – 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля зелена пір’ям – за бажанням.
    • Свіжа зелень коріандру або кропу – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Відварити картоплю і моркву. Остудити, очистити і натерти окремо на крупній тертці.
  • Гриби нашаткувати пластинками, якщо вони великі. Дрібні залишити як є.
  • Варену ковбасу відварити або помістити в окріп на 5 хвилин. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю залити окропом на пару секунд, для видалення характерного запаху і гостроти. Добре злити рідину.
  • У мисці змішати рівні частини майонезу і жирної сметани разом з витертими в кашку петрушкою і часником. Додати за смаком солі і спецій. Перекласти частину соусу в кондитерський мішок або звичайний целофановий пакет.
  • Яйця збити з молоком, содою, крохмалем або пшеничним борошном, сушеними травами і сіллю. Омлетну суміш зробити густий. Посолити, приправити, спекти на розігрітій сковороді під кришкою. В результаті повинен вийти високий пишний омлет.
  • На плоску тарілку викласти кондитерську форму для тортів без дна. Викласти першим шаром тертий картопля. Промазати його отриманим зеленим соусом, присипати ріпчастою цибулею, зверху помістити терту варену моркву. Зняти форму і промазати тонким шаром соусу зверху і з боків. Можна обсипати рубаною зеленню збоку.
  • На отриманому «постаменті» декоративно розмістити великі шматочки ковбаси, омлету, маринованих грибів. Всі присипати яскравою консервованою кукурудзою.
  • У пакет з зеленим соусом відрізати кінчик і зробити зверху гірки сіточку. За бажанням прикрасити спіралями зеленого лука.
  • Дати постояти 20 – 30 хвилин і подати до столу.
  • Дивіться також:  Салат з яловичого мови

    Салат з омлетом і ковбасою Мехіко

    Невелика фантазія на тему латиноамериканської і, зокрема, мексиканської кухні. Блюдо жодного разу не дієтичне, швидше навпаки, тарілочка салату дозволить надовго забути про почуття голоду. За задумом вона повинна виходити дуже гострим за рахунок свіжого перцю чилі, тому з цим інгредієнтом слід поводитися обережно.

    Як такої заправки в цьому салаті не потрібно, так як соус утворюється в процесі обжарювання продуктів. Залишилися в сковороді соками поливають салатну гірку.

    Консервовану квасолю можна використовувати як натуральну, так і в томатному соусі. Тоді у другому випадку томатів потрібно взяти наполовину менше. Що стосується ковбаси, то, як в першому рецепті, бажано зупинитися на готовій нарізці.

    Кількість компонентів наведено приблизно на 6 порцій.

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Молоко або вершки – 100 мл
    • Трави сушені (базилік, чебрець, петрушка, кріп).
    • Сіль.
    • Сода – 0,5 ч. л. без гірки.
    • Перець чорний.
    • Чилі свіжий в стручках – 1 шт.
    • Борошно пшеничне або крохмаль – 1 ст. л. (з гіркою за необхідності).
    • Квасоля біла консервована – 1 банка (300 р.).
    • Селера (черешки і зелень) – 100 р.
    • Часник або імбир – 3-4 шт. (30 р.) відповідно.
    • Томати тверді – 2-3 шт.
    • Ковбаса сервелат або салямі – 150 р.
    • Паприка різнобарвна дрібна – 2 стручка.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Збити курячі яйця з молоком, содою, сіллю, крохмалем або пшеничним борошном. Спекти на добре розігрітій сковороді. Остудити і нарізати на смужки.
  • У сковороді розігріти трохи олії і покласти пригнічені ножем зубчики часнику, сушені трави і дрібно нашатковану стручок перцю чилі. В отриманій ароматної суміші подвяліть кружечки сервелату і відкласти їх на паперові серветки. Потім, як і омлет, нарізати на смужки.
  • Паприку очистити від плодоніжки з насінням. Томати бланшувати в окропі і видалити з них шкірку. Всі овочі нашаткувати великим кубиком.
  • З консервованої квасолі злити заливку. Якщо використовується продукт в томатному соусі, то до пори залишити заливку в окремій мисочці.
  • У сковороду з часником і чилі долити олії і в ньому на великому вогні обсмажити квасолю до хрусткої скоринки. Вийняти її шумівкою і покласти на паперові серветки.
  • У звільнену посуд з олією покласти цибулю, паприку і селеру.
  • Часто струшуючи або перемішуючи, смажити до напівготовності, потім додати томати, сіль, сушені трави і спеції. Знову смажити, поступово підливаючи томатної заливки.
  • Готові овочі вибрати шумівкою і розмістити на тарілці гіркою. Щедро обсипають хрусткою квасолею, смужками омлету і сервелату. Полити гарячим соусом з сковороди.
  • За бажанням прикрасити свіжою зеленню. Подавати салат теплим, разом з хрустким білим хлібом.