Салат з печінки тріски

579d57881242bad1cdd20282dcf1a942 Салат з печінки тріски

Печінка тріски – корисний морський делікатес родом з далекого радянського минулого. Вона має дуже м’яку крупитчатую консистенцію і ледь вловимий рибний аромат. Її шматочки моментально перетворюються на мові ніжний і надзвичайно смачний паштет.

По своїй суті печінка тріски – це приємна заміна риб’ячому жиру, який цінують в першу чергу через високий вміст вітамінів А і D. Делікатесний субпродукт може похвалитися тим же, плюс у неї досить висока калорійність.

Печінка тріски поєднують в салатах з рибою, листової зеленню, рисом, свіжими і вареними овочами, екзотичними фруктами, беконом, іноді з м’ясом та субпродуктами.

Нижче представлені як добре знайомі, так і досить незвичайні салати з печінки тріски.

Салат з печінки тріски з сиром

Один з відомих рецептів на основі печінки тріски. За наведеною закладці вийде близько 700 р. салату.

Список інгредієнтів:

  • Печінка тріски – 150 р.
  • Часник – 3 зубки.
  • Петрушка свіжа – 50 р.
  • Сир твердий – 150 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез – 200 р.
  • Солодкий червоний цибуля – 1 шт.
  • Сіль.
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  • Відварити курячі яйця протягом як мінімум 5 хвилин. Натерти на крупній тертці. З твердим сиром вчинити аналогічно і змішати обидва компоненти разом.
  • В мисці розтерти часник з петрушкою і сіллю. Додати майонезу і зробити густий зелений соус.
  • Печінка тріски дістати з банки і просушити на рушниках.
  • Ріпчасту цибулю порізати дуже дрібними кубиками і швидко обшпарити його окропом.
  • В порційних салатницях зібрати блюдо шарами.
  • Спочатку викласти суміш сиру з яйцем, потім щедро промазати зеленим соусом, викласти шматочки печінки, ошпарений червоний лук і знову сир з яйцем.
  • Зверху викласти товстий шар зеленого соусу. За бажанням, страву можна прикрасити крихтою з тертого жовтка і кількома листочками свіжої петрушки.
  • Дивіться також:  Салат зі свіжої моркви

    Салат з печінки тріски з огірком і селерою

    Ідеальне початок дня з легким салатом, що містить калорійну печінка і яйця, а також освіжаючі селера і огірки. З вказаної кількості продуктів вийде близько кілограма салату.

    Список інгредієнтів:

    • Печінка тріски – 250 р.
    • Огірок свіжий – 300 р. або 3 шт.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Селера черешкова – 1-2 шт.
    • Кунжут – 2 ст. л.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Лимонний сік – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Кріп свіжий – 50 р.

    Спосіб приготування:

  • Кріп дрібно порубати, змішати з лимонним соком, чорним перцем, рослинним маслом, спеціями, кунжутом, сіллю. Соус залишити в сторону для настоювання.
  • Черешок селери нашаткувати тонкою соломкою. Свіжі огірки очистити від жорсткої шкірки і нарізати кружечками, курячі яйця і печінка тріски – великим кубиком.
  • Всі компоненти з’єднати і заправити запашним соусом.
  • Салат з печінки тріски і квасолі

    Салат з ніжною стручкової квасолею, обсмаженої в маслі до золотистої скоринки. Калорійне поєднання спочатку жирної печінки і смаженої квасолі вдало розбавляють стиглі помідори, відварену картоплю і яйця.

    За вказаною закладці продуктів підучиться близько 1,5 кг. салату.

    Список інгредієнтів:

    • Вінок салату – 200 р.
    • Квасоля зелена – 300 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Картопля молода – 2-3 шт.
    • Стиглі томати – 2-3 шт.
    • Маслини – 100 р.
    • Печінка тріски – 250 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Рослинна олія – 50 р.
    • Сік лимонний – 2 ст. л.
    • Суміш сушених трав – 2 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Відварити або запекти картоплю прямо в шкірці. Кожну картоплину нарізати на 4-6 частин, змастити їх олією з сушеними травами і сіллю. Ще раз запекти в духовій шафі до красивого золотистого кольору.
  • Відварні курячі яйця і стиглі томати також нарізати крупно.
  • Стручкову квасолю обсмажити на вершковому маслі зі спеціями до повної готовності. Відкласти на кілька шарів паперових рушників, щоб видалити залишки жиру.
  • Салат, нашатковану крупною соломкою, змішати з лимонним соком, сіллю і рослинним маслом.
  • У центр кожної тарілки помістити гірку салату. Поверх декоративно розмістити шматки томатів, картоплі, квасолі, яєць, а також кільця маслин і пластинки печінки тріски.
  • Зібраний за смаком салат полити соусом і подати до столу.
  • Дивіться також:  Салат з печінкою тріски

    Салат з печінки тріски та морепродуктів

    Вишуканий рецепт з дарів моря на швидку руку. Його варто взяти на замітку тим господиням, які часто зустрічають непроханих, але дуже вибагливих гостей. Це блюдо їх обов’язково здивує.

    За вказаною закладці продуктів вийде близько 1 кг. салату.

    Список інгредієнтів:

    Салат:

    • Суміш салатів – 400 р.
    • Печінка тріски – 250 р.
    • Креветки дрібні варено-морожені – 250 р.
    • Яйце куряче або перепелине – 2 або 6-8 шт.

    Соус:

    • Часник – 1 зубок.
    • Масло натуральне оливкове – 50 мл
    • Сіль.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Лимонна цедра – третина чайної ложки.
    • Чорний перець.

    Для варіння креветок:

    • Біле вино – 150 мл
    • Лавровий лист.
    • Сіль.
    • Горошини запашного перцю.

    Спосіб приготування:

  • В суміші білого вина і води дрібні креветки відварити, додавши в рідину горошини запашного перцю, сіль і лавровий лист. Також за бажанням можна всипати трохи каррі.
  • Відварити і крупно порубати яйця. Подрібнити зелень і готову салатну суміш (при необхідності).
  • Печінку нарізати довгими пластинками.
  • Із товченого часнику, рубаною зелені, цитрусової цедри, спецій і рослинного масла приготувати соус для заправки.
  • Заправити салатну суміш з яйцями і креветками.
  • Викласти салат гіркою на порційну тарілку. Зверху красиво викласти кілька пластинок печінки тріски.
  • Салат з печінки тріски з пекінською капустою

    Ситний салат з майонезом на кожен день. Його можна приготувати і з звичною білокачанної капустою, тільки в такому випадку її доведеться або натерти на тертці, або перед закладкою в салат добре розім’яти на дошці.

    Із зазначеної кількості продуктів вийде приготувати близько кілограма закуски.

    Список інгредієнтів:

    • Вінок дрібної пекінської капусти – 300 р.
    • Мариновані огірки – 3 шт.
    • Печінка тріски – 250 р.
    • Картопля – 2-3 шт.
    • Майонез – 200 р.
    • Чорний перець.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Сіль.
    Дивіться також:  Салат зі шпротами

    Спосіб приготування:

  • Молода картопля відварити або запекти в духовій шафі прямо в шкірці. Мариновані огірки ошкуріть і при необхідності видалити з середини жорсткі насіння (в домашньому посолі).
  • Вінок пекінської капусти, огірки, печена картопля, печінка тріски нарізати великим кубиком і заправити майонезом, змішаним із сушеним кропом.
  • Посолити, поперчити за смаком і відразу подати до столу.